MONTIGNAC (167)...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Fetele, merci de idei de mancaruri.

Sapt. trecuta noi am avut: ciorba perisoare, chiftele cu sos/ fara, paste cu sos de rosii (la cuptor), lipii cu humus, salate (verde, varza rosie, de pui), legume la aburi.

Ptr sapt. viitoare, cred ca o sa fac sufleu de conopida (congelata), salata de vinete, supa de pui (ptr ceilalti din casa).
Si aseara am facut cuscus integral cu rosii,ardei etc.
A iesit o bunatate.

We placut si conform,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

cleo TE ROG NU MAI DA REPLAY LA RASPUNSURI intelege fiecare cand scrii numele (discutia fiind cu puisoara)

m-am intors de pe taramurile ratacite...total anapoda meniul..nici nu am avut de unde sa aleg..concluzie..englezii astia is varza

si ca tot veni vb de varza...o sa prestez maine una cu carnati (pacat ca nu e acra)..dar as putea pune neste lamaie..desi nu o sa fie la fel

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Uite o chestie pe care nu o stiam:

Intrebarea nr. 81
Ce sa credem cu adevarat despre miere, al carei IG este ridicat, in timp ce in alte parti se arata ca este un produs excelent pentru sanatate ?
Raspuns :Timp indelungat noi am crezut ca IG al mierii era foarte mare, asa cum il aratau primele calcule (index glicemic=95).
Apoi, alte studii au aratat ca acesta ar putea fi mai mic (IG=60);In realitate nu sunt doua feluri de miere identice. De la o miere la alta, de la un anotimp la altul pentru aceeasi floare, raportul glucoza/fructoza poate varia de la simplu la dublu. Astfel, mierea de primavara pare sa aiba mai multa fructoza decat cea de toamna.
In concluzie, pare ca in ciuda Ig-ului sau ridicat, mierea nu se comporta ca o glucida clasica. Efectul sau asupra secretiei de insulina ar putea fi mai mic decat ne lasa sa gandim indicele sau glicemic ridicat.Aceasta se datoreaza fara doar si poate vitaminelor, mineralelor si altor oligoelemente in care mierea este foarte bogata si care-i confera toate virtutile medicinale care i-au fost mereu recunoscute.
In consecinta, in ciudaa IG-ului sau ridicat, una sau doua lingurite de cafea dimineata la micul dejun nu pot antrena consecinte suparatoare, pentru pierderea in greutate. Incercati sa gasiti o miere artizanala de buna calitate produse exclusiv din flori, in timp ce mierea industriala este realizata in mare parte plecand de la glucoza, ceea ce face ca mierea mai dulce si mai putin parfumata sa aiba un IG mult mai mare.

Cleo, pasta aia am cumparat-o de la un magazin cu produse traditionale. Continea parca peste,unt si condimente. Noua ne-a placut foarte tare si data viitoare o fac eu acasa.

Cristina,mi-ai facut o pofta de cus-cus . Dar la noi e asa de scump cel integral de nu m-am indurat sa cumpar

Mirela, cam scumpa la vedere . Hai mai zi cate ceva.

Saddie,hai si mai incanta-ne cu retete vegetariene

Gabi,ati rezolvat cu apa?

Brandu, eu cred ca varza dulce cu lamaie nu are nimic de-a face cu varza acra

Vali, cum e cantarul,in jos sau in sus?

Dana, ce faci de mancare pe weekend?

Mergi la inceput

puisoaro ce veste buna mi-ai dat cu mierea....dupa cum spuneam dimi pe stomacul gol iau putina miere cu laptisor de matca..si ma si gandeam ca fara sa vreau imi stric dieta ( daca nu e stricata de plecari obligatorii si meniuri impuse si nu alese)

cat despre varza mea cu lamaie... un cercetator mai mereu improvizeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

in seara asta am mancat un macrou afumat + rosioare.

eu faceam destul de des pasta de peste - o sa incerc numai cu unt sa fac zilele urmatoare. O sa o mananc pe ardei.

Brandusik, eu iau varza murata de la magazine turcesti. Este f.buna! Au si alte chestii traditional romanesti: ardei copti in otet, muraturi, plus multe fructe uscate. Au si chestii interzise dar nu intram in amanunte.

Inca un lucru care ma incanta: un pahar de vin/sampanie de 100ml e acceptat de cateva ori pe sapt, dar berea e complet interzisa. O sa sarbatoresc dupa cantarire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Brandusa, eu gasesc aici varza murata in borcane taiata, greceasca sau nemteasca. E drept ca in Anglia poate nu e asa amestecatura de populatie ca in Ca.

Cleo, asta cu vinul si berea ma avantajeaza.
Eu mai beau decat cate o gura de vin.Cum sa fie altfel, ca doar Monti era francez. Dar berea face si burta

Mergi la inceput

cristina e si aici amestecatura de numa numa...o sa incerc in piata ca acolo mai sunt magazine din astea ale emigrantilor.adik de exemplu eu imi iau semintele prajite de la un magazin rusesc ..si culmea semintele chiar sunt din romania...si sunt si multe produse din bulgaria

cleo bine ca mi-ai spus...maine ma infiintez la un magazin cu chestii pentru musulmani poate gasesc acolo ceva (desi am cumparata de saptamana trecuta 2 verze dulci da daca e mai iau una si amestec )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Buna ziua!!

Declar o saptamana de cosmar,desi e off-topic simt nevoia sa ma descarc:bunicul are,pe langa alte boli cumplite,cancer,mama a aflat,a luat-o razna un pic (ea de la un AVC oricum e putin labila psihic),apa am doar rece,calda nu se stie pe cand va fi,TV-ul e la reparat,la cresa lui Paul am avut probleme mari de s-a ajuns cu reclamatii la Directia Creselor,mai nou am aflat ca diagnosticele lui Paul de la nastere sunt de malpraxis si mai multe cadre medicale ne-au sfatuit sa dam in judecata medicul ce m-a operat,luna viitoare facem analize amanuntite pt a verifica activitatea cerebrala a lui Paul,psiho-terapeuta cu care face Paul terapie e in concediu de maternitate,alta mai buna nu gasim,ce mai....a wonderfull life.
CU mancarea am stat prost tare,dar revin pe metereze.

In alta ordine de idei:
Ma bucur sa aflu ca putem consuma miere de albine,eu sunt mare fana si declar ca imi e dor tare sa gust din ea.
Sa va spun un secret de la unchiul meu ce e apicultor:in general mierea de albine din comert ce se gaseste la un pret acceptabil este facuta in urmatorul fel:flori fierte in zahar.O miere adevarata este cea care se zahariseste.

Meniu azi:
MD:ceai de fructe,sunca de pui (home made),legume
P:chiftelute la cuptor,ciorba de pui
C:salata
G:chec de fructe conform,morcovi

ANDANIIIIII am visat iar baclava

BRANDUSA eu acresc varza cu nitel bors de putina.

Fetele ieri mi-a spus medicul de uleiul de in,se pare ca e senzational.Am citit si eu mai multe detalii www.uleidein.ro/" target="_blank">aici ,eu m-am hotarat sa fac deja comanda.

Trebuie sa ma reapuc de citit cartuliile,ceva gresesc in aceasta dieta de scap greu de kg,dar nu stiu ce anume.Musai sa-mi reimprospatez memoria.

Va urez o si cu soare,la noi ploua si e frig.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

MD: o mandarina
Pranz: pasta de peste afumat cu unt pe castravete/ardei
Gustare: va fi ciorba de vita cu legume(o sa pun si morcov dar mai la final, sa fie fiert al dente)
Cina: sper ca numic, sau aceeasi ciorba

btz_ovi, moralul sus, vei slabi si tu, incet dar sigur!! Ai acum o perioada mai grea, moralul sus!! . Din ce citii pe site-ul Montignac, chiar specifica de faptul ca unele pers. dau mai greu jos, altele mai usor, ca exista perioade de platou, dar ca trebuie continuat. Explicatia lui: organismului ii trebuie perioade de echilibrare si re-educare. Ba chiar era un caz prezentat, cu o persoana dupa diete hypocalorice a trecut la Montignac, si se plangea ca nu slabeste (dar se bucura ca nici nu se ingrasa). Explicatia pe site era ca organismul isi revine, isi gaseste un nou echilibru, absrobtia intestinala se regleaza, si apoi va incepe sa slabeasca - si asa a fost.

De aceea Montignac nu e cura de slabire. E mod de viata.
Acum gatesc pt toata familia Montignac.
Inca mai citesc despre cum se consuma orezul (am unul integral) - pe site gasii clar mentionat modul de gatit chinezesc (ralitatea ca chinezii mananca multe cereale si nu vazui in jurul meu chinezi grasi desi locuiesc langa Consulatul lor )

Mergi la inceput

gabi capu sus...tot raul spre bine. stiu ca e ff deprimant sa se intample toate deodata si sa simti ca esti neputincioasa in fata lor dar trebuie sa fii tare ..alta solutie nici nu e.

cleo si ei au grasii lor...imi povesteau mie chinezoaicele...dar spunea ca s-o agravat treaba mai mult dupa ce au venit cei din vest pe ei (Mcdonalds, KFC)...dar majoritari sunt ei ashea slabuti, fara fund in pantaloni...asa le e felul...asta e explicatia ce am gasit-o ( avand in vedere ca ei mananca foarte mult si tot is slabanogi)..si mai mananca si orez cu grasimi...pentru ca ei chiar prajesc tot si nu se opresc la o picatura de ulei

Mergi la inceput