MONTIGNAC (167)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 18
puisorul spune:
Hello
Cleo, daca laptele nu a fost degresat nu e bun. Bafta la examen
Gabi, sper sa ti se rezolve problemele . Si eu am avut o zi foarte grea si inca nu s-a terminat ca mai merg si la pilates. Sper sa ma descarc de energiile negative prin sport
Carmen, eu gatesc aceeasi mancare pt toata familia cu mici exceptii. Merge varza cu carne.
alinaxeni spune:
Buna seara
Multe prostii am facut saptamana asta dar incerc sa ma tin totusi departe de glucidele rele.Azi aproape n-am mancat nimic.Dimineata am bagat repede un iaurt si seara niste masline...stiu, mare prostie.Acum m-am apucat sa gatesc o supa de legume deasa si fara ulei si alte interzise si un piure de spanac cu ou ochi fiert.Asta e meniul pt. maine si poimaine.
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
puisorul spune:
Meniu azi:
MD: wassa, salata de vinete
P: lipie cu salata verde,ton,ardei
C: creveti cu unt si usturoi, paine integrala
cleo78 spune:
gata cu examenul. Nu a fost greu, ci lung.
Deci dim. am baut la 7 o cana de lapte gras.
G.: La ora 10-11 2 mere (fiind la 3 ore dif. am considerat ca pot sa le separ)
P: salata (ardei, vinete la gratar, iarba, ton, branza grasa)
C: nimic. Am ajuns acum acasa, ma duc in pat.
Am venit pe jos 2km.
Miine la pranz: branza ( mucegaita) cu rosioare.
Micul dejun: nu stiu, probabil fierb 1 ou, dar sigur aceleasi 2 mere ca gustare, la 11.
ninha spune:
Zax, suna cam complicat dieta asta, dar o sa incerc. numai sa ajung pe la un supermarket sa-mi fac provizii.
puisorul spune:
Buna dimineata. Haideti la cafea
Cleo, cred ca nu ai citit ce am scris mai sus: laptele gras nu e monti. Eventual scrie-l colorat ca sa se stie ca e abatere si sa nu inducem lumea in eroare
Cristina, pt pachetele adultilor fa lipii si le umpli cu ce vrei. Mie imi tine loc de pranz cu succes. Saptamana asta le-am umplut cu ton si salata, saptamana viitoare vor fi cu hummus si gogonele murate. Si briosele cu legume si branza sunt foarte bune si pt adulti si pt copii.
Carmen, eu am mai scris chestia asta, monti este un stil de viata sanatos pe care ar fi de dorit sa il aplicam si restul membrilor familiei, ca doar ii iubim,nu ? Nu e nevoie sa le aplicam si lor faza 1, dar o faza 2 relaxata e foarte buna. Si eu mai fac exceptii si le mai fac de ex cartofi la cuptor( de doua ori pe an ), painea nu e monti ci e doar integrala facuta de mine la masina de paine, orice gratar, snitel, peste le mancam cu legume sau varza calita sau conopida,brocoli,etc. Prajituri fac rar si le fac cu faina integrala, fructoza sau sirop de agave. Ciocolata la noi in casa se mananca doar neagra cu 85% cacao, iar fiica-mea refuza altfel de ciocolata ca e prea dulce . Trebuie bineinteles sa ai cooperarea sotului, iar copii sunt mici si mananca exact cum ii inveti tu
Meniu azi:
MD: wassa, pasta de pastrav afumat, lapte batut
P: lipie cu salata,ton,ardei si telemea
C: ciorba de salata, tocanita de pui
O zi frumoasa
cleo78 spune:
puisor, am citit, dar nu am colorat greseala. O colorai acum. Merci de atentionare.
puisorule, cu ce faci pasta de pastrav afumat? eu de obicei o faceam cu unt si maioneza, dar mi se pare prea complex pt Montignac (4 tipuri de grasimi diferite: de peste, de unt, de oul din maioneza, de uleiul de maioneza).
azi:
MD: o mana zdravana de seminte de dovleac. Am uitat de mere...
P: branza, rosii, ma duc sa cumpar un peste afumat, ceva
C: nu am nimic in casa, dar o sa cumpar si un dovlecel sa il fac la cuptor cu o branza grasa, inspirata de aici: http://lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com/2012/01/dovlecei-rondele-la-cuptor.html
P.S. Am venit o bucata de drum pe jos, 3-4km jumatate din ei prin ploaie si vant (vointa e vointa). Am gasit aqua gim, m-a gasit menstruatia pe mine.
Tot pt inspiratie:
http://zouck.canalblog.com/archives/2007/10/30/6703567.html
Inca o intrebare: voi ce carti Montignac aveti ? E clar ca difera de tabelul dupa care discutam. Imi dati si mie acele carti?
Eu ma uit pe:
http://www.montignac.com/fr/rechercher-l-index-glycemique-d-un-aliment/#tab si ce e rosu si orange (IG>35), refuz. Ba in plus, pe tab-ul verde, cu IG<35, culeg idei si le combin acasa, intre ele / cu carne /branza.
De ex. in site-u meu, laptele (gras sau nu ) are ig 30, iar ficatul 0. De aici confuzia mea.
puisorul spune:
Cleo, luni iti trimit cartile mele. Poate noi ne luam dupa prima carte monti, unde era mai restictiv. Ultimele carti sunt mai comerciale si mai "relaxate". Laptele nu poate fi conform datorita lactozei care este o glucida si in laptele gras este atunci glucida cu IG mare+lipida.
cleo78 spune:
puisor, clar e o diferenta. Pe site montiniac laptele (ecreme or no) e considerat o glucida, cu IG 30, deci pt mine era un mic dejun ideal.
Sarutmana mult pt carti. Abia astept.
Pai mai.... noi vorbeam una pe langa alta..... ca fiecare o stia pe a lui. De unde comunicare???
.
Eu am studiat (din scoarta in scoarta) siteu, http://www.montignac.com/ , si in fr, si in engl, citii marturiile si argumentarile lui stiintifice (si mi s-a parut totul f. logic). Ba chiar am remarcat ca e f. apreciat de romani. Ba si argumentele ca de fapt Atkins e un Montignac mai dur, dar din acelasi segment.
puisorul spune:
Cleo, o explicatie mai elaborata am gasit pe forumul culinar : Laptele este interzis pentru ca este un aliment lipido-glucidic, adica are o componenta glucidica (lactoza) si una lipidica (grasimea).
Daca noi il cosumam degresat complet (adica lapte 0%) ii inlaturam componenta lipidica si ramane un aliment glucidic ce se poate cosuma numai in combinatie cu glucide permise.aspunsul oficial din partea
Daca ii inlaturam componenta glucidica (adica lapte fara lactoza) il putem consuma la mesele protido-lipidice.
Prin fermentare (iaurt, branza, lapte batut, kefir) laptele isi diminueaza componenta glucidica (sub 35) si din aceasta cauza poate fi consumat la mese protido lipidice ca atare, sau la mese glucidice cu 0% grasime.
Si asta e raspunsul oficial din partea site-ului Montignac:
Intrebarea nr. 22:De ce nu este recomandat a se consuma prea multe lactate proaspete , atita timp cit acestea au un indice glicemic scazut? (30/35)?
R:Pentru majoritatea glucidelor, indicele glicemic antreneaza un raspuns insulinic proportional. Astfel incat, daca produsul are un IG scazut, raspunsul sau insulinic va fi de asemenea mic. Majoritatea produselor au un index insulinic (II) proportional cu IG-ul lor. Exista totusi o exceptie: lactatele proaspete (iaurt, brinza alba) care au un IG mic,dar un II ridicat. Trebuie deci sa fie consumate in cantitate mica, caci desi au un IG scazut, continutul lor in zer antreneaza un raspuns insulinic critic. Idealul este deci de a nu depasi echivalentul a 2 iaurturi pe zi. Este deci mai bine sa mananci branzeturi care nu comporta zer, cum ar fi branzeturile afanate.Pe de alta parte, produsele lactate fara grasime trebuie consumate in cursul unei mese dominant glucidice (inclusiv micul dejun). Lactatele integale si branzeturile afanate vor fi consumate in cursul meselor protido-lipidice. Sursa e acest blog extrem de util http://doi4montignac.blogspot.com/
Reteta aia de dovlecei cred ca ar fi grozava cu mozzarela . Dar eu astept dovleceii romanesti
Am gasit reteta de drob de ciuperci, maine dimineata il execut.