FIV in Ungaria 149
Raspunsuri - Pagina 9
pety1981 spune:
Multumesc Gretta de raspuns.Am fost miercuri la el.Am intrat pe la 15.15 si a fost destul de ok.Mi-a facut si ecograf si uterul e ok.Am obtinut programare in aprilie.M-a chemat inainte cu o zi de ciclu in luna martie (undeva pe 19.04).Incepand cu 15 februarie mi-a dat sa iau niste viatmine(femibion,seefischol si Beres C vitamina 500 mg) pe care le-am cumparat din szeget insa am o mica nedumerire pentru ca nu am inteles foarte bine cum sa le iau.Cred ca a zis 1cp/zi din fiecare dupa micul dejun,pana se termina tot procedeul FIV.E ok?Am inteles bine?
Va doresc sanatate maxima si bebei sanatosi si frumosi.Nu va lasati descurajate de nimic.Dumnezeu e mare si e pentru toata lumea.Va poop
anaasta spune:
Balanta, eu am AMH 0,07 si cu toate astea am ramas insarcinata natural in august, doar ca lucrurile au evoluat asa cum au facut-o. PK m-a trimis acasa cand am fost la el sa incerc inseminari priuma data, acum mai am o luna de stat pe tusa. Intre timp, fac tratamente naturiste. O sa incerc probabil inseminarile si daca nu iese, merg la Budapesta. Auzisem de Bioclinica ca au dat de mai multe ori chix cu tot felul de analize, de aceea ma gandeam ca poate au gresit.
pety1981 spune:
Kemskaia eu am AMH = 0,40ng/ml.Ieri am fost la dr zadori si mi-a spus ca pot face fiv si cu amh-ul mic.Cand l-am intrebat de procentul de reusita mi-a spus ca in mod normal unei femei de varsta mea cu amh normal i-ar da sanse de 38-39% iar mie mi-a dat 30%.destul de ok as zice eu.citeam pe undeva zilele trecute niste povesti frumoase cu AMH-ul mic:).Nu te descuraja.Amh-ul merge mana in mana cu FSH SI LH.
sper spune:
Anaasta FSH-ul care l-ai facut in zi 45 nu-l lua in seama , aceasta analiza se face doar in zi 2-3. Gaseste un ecografist bun si luna de luna in zi 2-3 faci ecografii pentru cautarea foliculilor primari, aia mici de 1-2-3 mm care se fac mari la ovulatie. Dar numai un ecografist bun de ginecologie stie sa-i caute. In luna in care ii vezi poti incepe stimularea, asa ai sanse mai mari. FSH e determinat si de acesti mici foliculi, dc ai analiza cu valoare mai mica at ai foliculi primari mai multi. Dar ai grija sa nu ai estradiol marit , daca e marit estradiolul FSH-ul poate fi mai mic din cauza lui si nu pentru ca ai foliculi primari.
anaasta spune:
Mie imi este ciuda ca nu l-am facut la Budapesta. Acolo este 94 de lei. Nu imi vine sa dau 260 de lei, dupa ce am dat 230 la Bioclinica. Nu stiu unde mi-a fost capul de nu am repetat analiza asta la Kaali.... Deci, e clar, nu mai e de mers la Bioclinica din Timisoara...
ioana3110 spune:
Ana
eu in ziua 2 am avut asa:
estradiol 29,70
FSH 10,67
LH 3,97
AMH 0,44
Si cu toate astea am avut 3 embrioni buni la FIV
Eu am facut analizele la Parhon cu bani mult mai putini decat la Synevo sau alta parte
M-au costat in total toate 4, 200 de ron cand la Synevo sau altundeva, numai AMH-ul e 240 de ron
si la Parhon stiu sigur ca le fac beton.
Eu te sfatuiesc asa cum zice si Balanta sa le repeti in ziua 2 de ciclu ca sa vezi care e treaba
Bafta multa
anaasta spune:
Am facut monitorizare si am avut foliculi antrali. Chiar la controlul de 2 saptamani de dupa chiuretaj, imi spunea doctorul ca se preconizeaza o ovulatie. De asta sunt acum un pic in ceata cu toate analizele astea. Sper sa ma ajute tratamentul naturist sa imi reglez menstruatia cat de cat. Poate vom da o fuga pana la Szeged sa fac AMH-ul acolo eventual, dar sa vad cum ne putem imparti si cu asta...
Later edit – Ce inseamna un estradiol mare? Cand l-am avut 77, PK a spus ca e ok. La mine TSH-ul este de 0,24 de care a zis PK ca e ok asa.
Balanta, ai auzit cumva de dr. Aurelia Savulescu-Braneti de la Viena?!
balanta_tm spune:
ana, am mai citit o data mesajul tau si am vazut ca ai facut FSHul in z45. Nu este deloc relevant. Bazeaza-te doar pe hormonalale din Z2-3 si daca poti, repeta AMHul.
ioana, greturi groaznice am si eu si mai mult decat sa ma intiand in pat cand ma apuca si ametelile, nu am ce sa fac.
balanta_tm spune:
ana, dr PK nu este asa strict la hormonale cum sunt medicii din alte parti. Fiecare dr cu conceptiile lui.
La Viena insa, dr a zis ca in nici un caz nu putem incepe FIVul pana nu scade Estradiolul la 50. Iar cu TSHul, are o alta fixatie, sa fie in jur de 1 la FIV.
Un Estradiol > 50 in Z2-3 de CM, inseamna fie o rezerva ovariana slaba, fie prezenta unui chist ovarian.