taxa auto 2012 - pot sa o ocolesc?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Subiectul se poate muta, pana dimi nu mai apuc sa citesc si vreau sa merg la inmatriculari cat de devreme ca sunt cozi interminabile zilele astea.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

Legea intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea in MO deci graba nu e chiar asa mare.

Eu sunt in aceeasi situatie cu un leasing pe care l-am incheiat in decembrie si acum trebuie sa inmatriculez masina pe numele meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Auzi Ioana, ce tot vorbesti de schimbare de adresa? Eu am inteles de la tine ca vrei s-o dai mamei tale...asta inseamna ca-si schimba proprietarul. Ca-i donatie, vanzare, bagare pe gat, sau ce-o fi...normal ca se reinmatriculeaza, pe numele noului proprietar.
Asa ca du-te la coada si rezolva problema. Nu uita insa sa treci mai intai pe la RAR pentru identificare, obligatorie atunci cand se schimba proprietarul.
Iar schimbarea talonului ca ai alta adresa, s-a patat cu vin sau l-ai pierdut, nu inseamna reinmatriculare si nu se plateste nici o taxa de mediu sau ce-o fi. Eu asta am inteles din lege.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca omul vrea sa dea bani poti sa-l opresti? In fond sunt banii lui, nu?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Saddie, nu erau 3 zile?

Rusuf, am acceptat ideea lui inbox de a pastra masina pe numele meu si de a-i face mamei procura dar in acest caz trebuie sa o trec pe numele/ adresa mea noua. De aici intrebarea mea ref la schimbarea talonului.

Mergi la inceput

Imi spui si mie te rog unde scrie ca este necesara procura in utilizarea unui vehicul? Nu ca nu poti sa faci asta, nu este ilegal sa ai procura - dar personal nu am auzit de vreo obligatie a legii.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Imi spui si mie te rog unde scrie ca este necesara procura in utilizarea unui vehicul? Nu ca nu poti sa faci asta, nu este ilegal sa ai procura - dar personal nu am auzit de vreo obligatie a legii.

Nu este, dar poti avea probleme de exemplu daca vrei sa iesi cu masina din tara. Posibil sa dai de un vames zelos care sa te intrebe daca nu ai furat masina, daca proprietarul stie ca tu te iesi cu ea din tara.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ioana, am inteles ce spui. Da, ar fi bine sa treci masina pe numele/adresa ta cea noua. Teoretic. Eu stiu ca doar pentru asta nu trebuie sa platesti taxa aia. Dar, daca tot trebuie sa o platesti, atunci faci si donatia. Mai e in plus doar identificarea auto la RAR. N-ai fost la Politie? Sa ne spui si noua...
Nu-i trebuie mamei tale procura. Da, daca iese din tara...atunci ii trebuie, nu te tisti.
Rezumat: poate circula mult si bine cu talonul tau, neschimbat. Nu platesti nimic, nu stai la nici o coada. Dar tu platesti impozitul. Nici macar nu se intalneste cu un politai care sa vada ca nu mai ai adresa din talon...ca n-are buletinul tau.
E singurul mod de a fenta, sigur, taxa aia.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Info:
Chestia cu verificarea la frontiera cade. Nu mai este valabil. Nu pentru UE.
De verificat - verifica oricum online - daca sunt sau nu probleme in terminal.
Nu vamesii verifica ci politia de frontiera. Dar nu mai este necesara imputernicirea de la proprietar.

Mergi la inceput