Carucior ieftin, bun si usor pentru nou-nascut

Carucior ieftin, bun si usor pentru nou-nascut | Autor: lavi02

Link direct la acest mesaj

M-am apucat sa caut carucior pentru bb3. De la bb1 si bb2 nu mai am nimic. Nu doresc second-hand.

Poate ma puteti ajuta cu idei.

Datele problemei:

Eu nu sunt foarte puternica si circul mult in oras si in afara, pe jos, cu metroul, si off road cateodata asa ca pentru mine este foarte importanta manevrabilitatea si greutatea cat mai mica caruciorului. Initial m-a tentat un McLaren Techno XT de la nastere pana la 2-3 ani, dar am stat si am cugetat si i-am gasit 2 dezavantaje: nu se poate pozitiona bebelusul cu fata la mine in timpul mersului si greutatea, 6.8 kg fara hood si cosuletul de cumparaturi, deci cu ele trece de 7 kg. Ceea ce mie mi se pare greu pentru un carucior de folosit "a la long", cand creste copilul. Pentru dupa 6 luni prefer un McLaren Quest care are 5.5 kg tot fara hood si cos. Sau chiar Triumph care are 5.2, mai studiez eu intre ele. La bb2 am avut un Peg Perego Aria de 5.7 kg, greutatea mi s-a parut excelenta. Din pacate nu a fost destul de rezistent, utilizat de la 5 luni la 2 ani si ceva si-a cam dat duhul, spre sfarsit il cam lasau balamalele. La primul copil am avut un Hauck, a fost greu.

Am inteles de peste tot ca McLaren-urile ar fi foarte fiabile, deci un Quest e cam ceea ce imi doresc pentru dupa 6 luni.

Pentru primele 6 luni as vrea un carucior ieftin ( < 600 RON ) dar totusi rezistent (sa reziste cele 6 luni in stare buna), sa nu treaca de 10, maxim 11 kg (pana la 6 luni si copilasul e mai usor deci accept greutate mai mare), copilul sa stea cu fata la mine in timpul mersului (scaun sau maner reversibil). Termenul nasterii e la inceputul lui mai, deci bebe va fi mic de tot vara, nu am neaparata nevoie de landou. Scaun de masina (scoica) am de la bb1 si 2, nu mai am nevoie si deci nu vreau travel system (bun, oricum nu se incadreaza in suma alocata).

Ce parere aveti de carucioarele DHS? Am tot vazut prin parc, s-ar incadra in specificatiile mele dar nu cunosc pe nimeni sa fi avut. Le simpatizez pentru ca sunt facute in Romania, parca mai degraba as cumpara un produs romanesc decat chinezesc.

Despre carucioarele Bertoni ce parere aveti? de exemplu Bertoni Combi e cam ceea ce vreau.

Multumesc mult!

Lavi 22+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

lavidupa cum stii, eu am trecut de fff mult timp de faza de bb, dar ramin la concluzia (fixa) ca cea mai buna combinatie este asta: in primele 6 luni cadru pe care se poate fixa scaunul de masina. As lua unul ieftin, pt. ca nu trebuie sa reziste mai multe de 6 luni. (Nu stiu daca aveti asa ceva in Ro, dar daca aveti e ideal, dupa mine.) Apoi McLaren Triumph - sau ma rog modelul ala care are mai multe niveluri de ajustare a spatarului. Daca imi aduc aminte, Quest-ul nu are si e naspa pentru sub 1 an si chiar si mai tirziu, cind BB inca doarme si tu ai vrea sa-l adormi in carut, ca esti pe-afara.

Da google pe "car seat frame" si o sa vezi niste imagini cu mai multe variante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Bic, multumesc pentru raspuns! Foarte buna idee mi-ai dat. Totusi nu sta prea adunat bebe in scaunul de masina sa-l plimb asa cand merg cu caruciorul? Eu in primele luni vreau sa o plimb mult pentru ca va fi vara. In mod normal ar trebui sa fie OK, ca daca sunt omologate pt bebelusi de la nastere, asa o fi.

Quest-ul se lasa pe spate cam la 30 de grade, nu complet, dar e suficient pentru somn bb > 6 luni, am testat alaltaieri in magazin. Poate il confunzi cu Volo, acela nu se lasa, e cel mai mic, usor si ieftin de la ei. Dupa Volo urmeaza Triumph, apoi Quest, apoi XT si XLR. Asta e ordinea crescatoare a greutatii, pretului si facilitatilor. Volo are 4 kg, Triumph 5.2, Quest 5.5, XT 6.8, XLR 7.5. Am ajuns sa le stiu pe de rost.

Lavi 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

pt mine nu exista carut mai bun decat Graco, il pot lua separat, daca ai deja car/seatul modelul quatro tour, este cel mai bun, dupa parerea mea
este f bun de la nastere, pana la 3 ani, are bara de impins dintr-o bucata, are o capotina mare sa vezi tot timpul bebelususl, cos mare jos, roti mari, usor de impins si de strans, se spala husele, ai husa de ploaie.
Mie asta mi-a s-a parut, ti-am zis cel mai bun, eu am avut un model mai vechi, MetroCity, nu se mai fabrica, dar era aproape identic cu Quatro tour.
Am avut destule carucioare si iti spun sincer, ca nu se compara.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu am folosit la Eva varianta cadru de carucior cu scaunul de masina deasupra. mult mai comod, usor... dormea in el. nu era vara intr-adevar dar nu as vedea o problema in asta.

Roxana

Mergi la inceput

Mada, multumesc! Am sa studiez! Are maner reversibil, sa stea bebe cu fata spre tine pana e micut?

Edit: Graco Quatro Tour e mult prea greu pentru mine, stilul meu de viata si forta fizica, are 12.8 kg. Si e prea scump 1800 RON ca sa-l folosesc doar 6 luni, dupa 6 luni tot un McLaren de 5.5 kg e cea mai buna solutie pt mine.

Roxana, multumesc mult, de la ce firma era cadrul? Scaun de masina/scoica am de la Chicco, as prefera un cadru care poate accepta mai mute scoici (eventual si pe asta) ca sa nu mai cumpar inca una.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Lavi, tot chicco am avut si eu. banui ca ar merge si alt cadru si sa incerci scoica pe el inainte de a il cumpara...? nu am incercat scaunul mic inglesina pe cadrul chicco, dar sistemul de prindere era oricum acelasi.

R

Mergi la inceput

Eu am scoica Chicco ramasa de la copiii precedenti :) deci e model mai vechi. Da, e o idee sa merg cu scoica in magazine sa probez inainte de a cumpara.

Va multumesc mult, mi se pare o idee foarte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

io zic ca nu sta bine in scoica ore in sir la plimbare, cel putin nu pana la 4 luni :(
as lua evtl un landou SH.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Scaunul de masina e scaun de masina.
Pentru plimbare carucior sau wrap/sling in primele luni apoi mai sunt si altele mei tai, manduca, boba etc NU marsupii gen chicco, brevi etc (acelea cu baza ingusta intre picioruse) de sta bb atarnat.

Mai greu gasesti carucior ieftin, usor si cu fata la tine ... parerea mea este sa vizitezi baby expo ed de primavara 22-25 martie 2012 cand vezi intr-un loc fff multe modele, poti compara, negocia poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Am inteles ca DHS-urile sunt greoaie. La fel si Baby Care, Geoby, Good Baby - mi se pare ca sunt produse de aceeasi firma.

Bertoni - numai daca au roti mari. Pe mine ma dispera rotile mici, se blocheaza in sinele de tramvai, de exemplu.

Desi ambele marci se incadreaza in pretul mentionat de tine. Adica au modele care se incadreaza.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput