Pericolul furtului de informatii personale
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
Ar mai fi o idee...eu stiu cum au aflat vecinii mei tot ce se intampla la parintii mei acasa...ei sunt cam surzi, dar nu ar recunoaste asa ceva in veci.
Nu vrei sa stii pana la ce distanta se aude cand vorbeste mama la telefon...daca si ai tai au probleme cu auzul atunci au tendinta sa vorbeasca tare, daca stau in balcon (sau in curte) doar ei doi sau vorbesc la telefon cu tine sau sora ta...se poate auzi din apartamentele alaturat fara stetoscop.
Eu am prins o vecina care statea lipita de geamul de la bucatarie al mamei...si ce-o mai acuzam si noi pe mama ca da pe goarna la toate babele tot ce facem si nu o credeam cand zicea ca a vorbit o singura data la telefon cu mine...dar daca se auzea de la coltul strazii cand vorbea ea la telefon
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
aflarea de informatii nu-i o treaba prea complicata. mai ale sptr cei care se ocupa cu smecherii. iar informatiile se pot afla de oriunde, de la oricine. vecini, prieteni, rude, vanzatorii de la magazinele de cartier.
dupa ce socrul a murit, am mai ramas cu soacra cateva zile. intr-o zi ma trimis sa cumpar paine de la un magazin anume, de la care socrul cumpara mereu. pe vanzatoate o stiam, era o veche cunostinta din cartierul socrilor. din una alta am aflat o multime de amanunte despre noi, familia mea. cum? de cate ori socrul cumpara ceva de acolo, ea intreba ce mai fac copii (noi). socrul nu era prea darnic la vorba, dar azi o vorba, maine alta si tot asa, a aflat doamna o multime de lucruri despre noi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Eu nu cred sub nicio forma ca au avut telefoanele ascultate!
Nu se baga nimeni in asemenea chestii pentru ceva"maruntzis"!Aici e vorba de escroci ieftini,nu rasatzi!
Si eu inclin sa cred ca parintzii tai au discutat cu diverse persoane,dind detalii mai multe decit necesar,informatzia ajungind la escroci!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
Plus ca uneori spui mai usor unor straini lucruri pe care nu le spui celor apropiati...(ca mine pe forum)
Dar ma repet..cei care au facut asta sunt profesionisti si au filat ceva timp familia, au stiut pe cine ce sa intrebe (persoane nevinovate care vorbesc aiurea) sau au mers la pont.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
asta cu vorbitul la telefon sa te auda toata scara si vecinii de la blocul de vizavi o practica si socrela.
si vorbitul la mobil, tare si in autobuz tramvai sau la piata sau in fata blocului sa te auda toata lumea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui vdrag
Marius iti multumesc pentru explicatii! Suntem niste nestiutoare in acest domeniu si de aceea si aceste presupuneri, dar asta face si mai grea misiunea de a intelege ceea ce a dus la obtinerea informatiilor de care individul respectiv sa folosit pentru a insela! mamica unei printese |
Nu e absolut deloc rau ca se ridica acest gen de probleme nu de alta dar pentru Romania si romani vine si acest val respectiv furtul de informatii, furtul de identitate inselatoria informationala nu este deloc de neglijat acest aspect. E bine ca fiecare sa ajunga sa cunoasca metode si practici aplicate de infractori pentru a putea sa gestioneze cat mai corect o eventuala situatie personala.
Nu sunt insa nici adeptul obsesiei. Dar e cert faptul ca informatizarea are si va avea un impact din ce in ce mai mare in voata noastra cu avantajele si dezavantajele de rigoare.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![](images/user_woman.png)
vdrag spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui marius
Nu e absolut deloc rau ca se ridica acest gen de probleme nu de alta dar pentru Romania si romani vine si acest val respectiv furtul de informatii, furtul de identitate inselatoria informationala nu este deloc de neglijat acest aspect. E bine ca fiecare sa ajunga sa cunoasca metode si practici aplicate de infractori pentru a putea sa gestioneze cat mai corect o eventuala situatie personala. Nu sunt insa nici adeptul obsesiei. Dar e cert faptul ca informatizarea are si va avea un impact din ce in ce mai mare in voata noastra cu avantajele si dezavantajele de rigoare. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Nu este obsesie nici acum si nici pe viitor nu va putea fi vorba de asa ceva din partea noastra, ci doar dorim sa intelegem ce s-a intamplat pentru a ne putea proteja mai bine parintii, iar informatizarea joaca un rol foarte important.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Eu cred ca tu nu vrei sa acceptzi ca e o greseala pe care a facut-o tatal tau!
Si de aici incepi sa tzesi tot felul de scenarii,unele plauzibile,insa unele cam de domeniul fantasicului!
A fost pacalit,inselat de cineva care cunoastea(direct sau indirect)situatzia!Cum s-a ajuns in situatzia asta,ca strainul sa intre in posesia acestor informatzii,e dificl de precizat,insa ar trebui sa acceptzi ca chiar parintzii tai sunt sursa acestor informatzii!
Important e sa ne avertizam parintzii ca pot exista asemenea excroci,care pot profita de ei,fara scrupule!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](images/user_woman.png)
vdrag spune:
Andacos, desigur ca trebuie sa acceptam si ca este o greseala din partea tatalui nostru dar nicidecum nu dorim sa incepem sa tesem scenarii. Oricum, vreau sa multumesc tuturor care si-au alocat din timp pentru a scrie mesaje si as dori sa rog administratorii sa inchida acest subiect si apoi sa il stearga. Doresc tuturor un an linistit si fara evenimente neplacute!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
O colega de serviciu a sotului a fost chemata la banca, din postura de girant, sa plateasca ce n-a platit o persoana care a facut un credit! Fara ca acea colega sa fi fost intr-adevar girant, fara sa fi semnat nimic cu banca. Ajunsa acolo, a ramas afis cand i s-a pus in fata "desfasuratorul" ratelor si a fost intrebata care va fi modalitatea in care va plati
Deci cineva i-a folosit datele personale, datele de contact, a semnat in locul ei (nu inteleg cum de banca a acceptat asa ceva, sa nu vada la fatza un eventual girant), si gata, s-a scos!!
Pana la urma s-a dovedit ca cel ce i-a facut grozavia asta, era o persoana de la fostul loc de munca... Care cunostea datele fetei astia si s-a folosit de ele....
Deci se intampla magarii, din pacate
Nu stiu cum s-a terminat povestea pana la urma, oricum s-au facut proble pe specimene de semnaturi, s-a dovedit ca era un fals, pana la urma e vorba de o infractiune: fals si uz de fals
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria