Pericolul furtului de informatii personale
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Iar de aici la a extrapola Facebookul iarasi este o distanta...
Fara a exclude desigur acel sambure de adevar. Insa sa nu generalizam.
Cat despre securitatea compromisa a Facebook-ului sincer chiar nu am inteles prea bine ce anume ai dorit sa spui. Este la fel de securizat ca toate serverele de tip mail sau chiar ca serverele DC de exemplu. Politica de securitate a datelor este asemanatoare ca principiu.
Problema mai degraba este ca foarte multe persoane sunt extrem de credule dar asta tine de individ nu de suportul software.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vdrag Kariguld ne cunoastem foarte bine tatal si numai naiv nu il putem considera! Nu ne asteptam din partea lui la asa ceva, a fost o situatie inexplicabila care ar fi putut avea urmari mai mult decat neplacute dar multumesc bunului Dumnezeu ca totul s-a incheiat doar cu pierderea unei sume de bani. A realizat ca a gresit iar acum binenteles ca totul s-a schimbat! mamica unei printese |
cu nici un chip nu am dorit sa jignesc sau sa supar!
![](icon_smile_blush.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
vdrag,eu cred ca nu e cazul sa iei atit de personal mesajele de la subiect,ca itzi place sau nu ,tot la naivitate se reduce!Cum adica "acum totul s-a schimbat?"
Politzia ce va spus,au mai fost sesizate asemenea cazuri,poate sunt organizatzi si chiar ii prind in urma diverselor denuntzuri?
Eu cred ca daca toata lumea ar face sesizari,ar exista totusi o sansa cit de mica ,sa fie depistatzi si prinsi!
Cel mai tare ma supara ca se pun cu niste persoane de o anumita virsta,care uite si in cazul de fatza,lasa la o parte ratziunea cind vine vorba de cei dragi!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](images/user_woman.png)
vdrag spune:
Marius departe de noi de a extrapola facebook-ul si asa cum am spus a fost si este o presupunere. Articolul despre furtul de parole nu il mai gasesc dar imi amintesc ca ar fi fost vorba de un virus(Ramnit parca!) si nu dorim sa generalizam. Andacos nu iau personal mesajele de la subiect dar cred ca se sare cam repede cu calificative ca naiv sau credul cand este vorba de persoane in varsta, persoane care asa cum ai spus si tu "lasa la o parte ratziunea cind vine vorba de cei dragi!"
Aceasta intamplare nu ne ofera noua decat o grija in plus si stresul faptului ca nu stim ce ar putea sa se intample mai departe, iar eu am incercat doar sa trag un semnal de alarma!
Politia nu a precizat ca ar exista si alte cazuri dar nici nu pot face nimic in situatia de fata, avand in vedere ca totul s-a petrecut cu bunavointa tatalui nostru!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
citat din mesajul lui vdrag .... dar cred ca se sare cam repede cu calificative ca naiv sau credul cand este vorba de persoane in varsta |
repet, nu l-am calificat pe tatal tau in nici un fel. e doar parerea mea la modul general. si mi-o mentin!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Chestia cu furtul de parole e valabil pentru orice serviciu nu neaparat pt facebook. In fapt este impropriu spus furt de parole. Este vorba de o aplicatie de tip virus(vierme) pe care o poate rula orice "curios" si i se compromite propriul sistem. Ca aplicatia se apuca sa se autotrimita prin mail la terte persoane si este deja ceva clasic. Ca ti se compromit aplicatiile inclusiv cele de tip mail facebook sau chiar DC este ceva de asteptat.
Dar asta nu are nimic in comun cu ce ai sugerat tu. Este un virus ca orice alt virus cu aceleasi caracteristici generale si nu are nimci in comun cu vreo tentativa de furt direct de parole, identitate samd.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
vdrag spune:
Kariguld odata deschis un subiect trebuiesc acceptate toate parerile care vor fi exprimate, chiar daca nu suntem de acord cu unele intru totul. Am inteles care este parerea ta si nu voi incerca sa deviez de la subiect pentru a incerca sa o schimb in vreun fel, deoarece scopul acestui subiect nu este acest lucru dar iti multumesc pentru timpul dedicat mesajelor!
vdrag spune:
citat din mesajul lui marius Chestia cu furtul de parole e valabil pentru orice serviciu nu neaparat pt facebook. In fapt este impropriu spus furt de parole. Este vorba de o aplicatie de tip virus(vierme) pe care o poate rula orice "curios" si i se compromite propriul sistem. Ca aplicatia se apuca sa se autotrimita prin mail la terte persoane si este deja ceva clasic. Ca ti se compromit aplicatiile inclusiv cele de tip mail facebook sau chiar DC este ceva de asteptat. Dar asta nu are nimic in comun cu ce ai sugerat tu. Este un virus ca orice alt virus cu aceleasi caracteristici generale si nu are nimci in comun cu vreo tentativa de furt direct de parole, identitate samd. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Marius iti multumesc pentru explicatii! Suntem niste nestiutoare in acest domeniu si de aceea si aceste presupuneri, dar asta face si mai grea misiunea de a intelege ceea ce a dus la obtinerea informatiilor de care individul respectiv sa folosit pentru a insela!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
Printr-un concurs de imprejurari cam stiu cum se intampla astfel de inselaciuni.
Este implicata o persoana apropiata, poate fi postasul, femeia care face curatenie, administratorul blocului...parintii tai au fost filati mult timp, foarte probabil o persoana care intra in casa lor si are problme cu bautura sau probleme finaciare a fost contactata direct sau pacalita, trasa de limba, sa dezvaluie informatii despre ei.
Parintii tai scriu sau primesc scrisori?
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare
vdrag spune:
Dicirstea parintii mei nu scriu scrisori dar mai primesc din cand in cand cu ocazia sarbatorilor cate o felicitare din partea noastra sau eventual poze, dar nimic care sa ai fi dat persoanei respective informatiile pe care le-a oferit. Am inceput sa ne gandim ca poate telefonul le-a fost ascultat cand firma la care parintii nostri au si abonamentul de cablu, a trebuit sa remedieze problemele care tot au aparut anul trecut la conexiunea telefonica. Ei pot stii clar ca sunt sunati mereu din afara si ascultand convorbirile pot afla o gramada de detalii care nu pot fi aflate din alta parte. Tatal meu nu doreste sa creada ca s-ar putea intampla asa ceva, deoarece este un lucru foarte grav, dar noi ne gandim ca totusi aceasta posibilitate exista.