Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (39)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pufescu

meniul nostru pt pranz chiftelute de naut cu cartofi la cuptor.
Chiftelute: naut fiert 3 ore,blenduit cu un pic de ustoroi,o canuta de germeni de floarea soarelui,2 linguri faina de susan,1 lingura ulei de masline=>aseara un fel de humus,dupa care pici nu s-a omorat(nu-i place nimic pe paine sau dat cu lingurita).Azi am adaugat pesmet,cimbru,un pic de faina de in ca sa se lege si am facut chiftelute.Le-am bagat f. putin la cuptor cat sa se rumeneasca la suprafata(toate ingredientele erau fie gatite fie ok crude). Cartofii se spala bine(cu tot cu coaja,coaja are toate mineralele din cartofi,miezul e doar amidon0,se fierb 10min.Se spala cu apa rece,se taie felii(ca niste cartofi pai mai mari ii fac eu cand ma grabesc),se pun intr-o tava(yena) si se pune deasupra un sos rapid din usturoi,seminte de marar,eu am pus si okara(pulpa de soia care ramane cand fac lapte),un pic de sare.Se dau la cuptor la 180 grade pana se rumenesc.Preferabil cuptorul preincalzit.Ies dementiali si se fac usor.Cand se racoresc se poate adauga un pic de ulei de masline,patrunjel....eu mai pun si rosii uscate cand am,sunt foarte bune. langa am facut repede o salata din varza chinezeasca(pici o adora,mai ales partea carnoasa a frunzei...ar manca non stop).Astept sa vina obiectul muncii din parc sa vad ce zice de meniu :)

mami de Raducu, 10 august 2010

Pufescu multumesc mult!suna bine! incet trecem si noi la acest stil ca vad ca nu avem de ales,incercam toate variantele.
insa ai mei sunt carnivori,adica daca numai pronunt cuvantul carne ei nu mai manaca de ex ciorbita de legume din farfurie pana nu le dau sa rontaie niste carnita. cam de 3-4 ori pe sapt le dau dar oricum

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

Mergi la inceput

pufescu ai PM

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha13gina spune:

Buna ziua delfinariu,

cum anul asta inca nu am reusit sa postez ,pt inceput va doresc un An mai bun,cu sanatate si numai bucurii pt voi si cei dragi!

noi de Revelion am fost in Italia,unde fost frumos chiar daca eu am ramas in urma cu somnul,am recuperat cand m-am intors acasa!
De luni am intrat in rutina zilnica,Thomas la gradi,desi nu prea merge cu placere.Clara s-ar catara peste tot,daca nu o lasi sa faca ce vrea ma "cearta" ,nu vrea sa stea sa-i schimb pampersul,iar de pieptanat nu stiu cum s-o pacalesc ca sa stea,de mancat vrea numai singura,apa doar din pahar...deci "leoaica"desi micuta reuseste sa faca ce vrea ea cu noi!
de vreo luna ne chinuie canini,nici nu mancam prea bine,noaptea se trezeste inca si vrea ,azi am fost la dr si i-a facut un vaccin .

pufescu,Thomas are o dermatita pe picioare si ii apare doar iarna,il tot creia o pauzasc eu,dar sunt nopti cand are niste mancarimi,in primavara mi-a zis dr sa merg sa-i faca un test de alergi,mi-a dat si o crema cu cortizon,dar inca nu i-am dat!!
Denisa,off mami cat mai tragi si tu cu nenorocita aia de dermatita.brabo tie ca ai scapat de soacra
Rody,am vazut pozele cu printesa e o frumoasa si o scumpica!va invidiez cand vad ce cald si frumos e la voi,la noi inca nu a nins,dar e vant,frig,ceata!!Mama ta cand pleaca??
racusor,si eu am pb cu spatele,mai ales iarna,in decembrie am terminat cu masatul,impachetari cu namol si tot tacamul,iar acum 3 zile am avut niste dureri
Histamina,felicitari pt kg lui strumf!
adriana,punei sub saltea o perna,niste carti ca sa stea salteaua inclinata,si mai exista un balsam baby luft,care nu contine mentol pe care s-o ungi pe piept sa poata respira.sanatate !!
alice,va doresc cat mai multe nopti dormite si multa rabare si cu bunicile

o zi frumoasa in continuare!!

Gina,mami de Clara(02.08.2010) si Thomas(21.02.2008)

Mergi la inceput

Eu am filtru de apa de la amway,nu stiti e ok?

Pufescu apropo de filmulete horror am dat peste un articol al aliciei lopez in care exemplifica cateva filmulete pe youtube,si am dat peste from farm to the fridge. nu vi-l recomand,eu nu m-am uitat decat 3 minute si l-am inchis. am ramas socata
ai primit PM?

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

pufescu, te admir pentru cat ai investit in nutritia lui Raducu!
Eu nu stiam ca e voie deja naut (eu il asociez cu fasolea), varza etc.
Am pus si eu naut la inmuiat, eu il ador! O sa incerc sa ii dau si mandrei

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

salutare dragelor

cumnatii mei sunt inca la noi asa ca eu nu am timp mai deloc de laptop...pe langa faptul ca tre sa gatesc mai tot timpul trebuie sa fac si ordine non stop dar ma bucur ca are companie Andruca.
avem 3 nopti de cand mi se tot trezeste si o striga pe Ana, de la 4 la 5 jumate sta treaza si striga continuu, ba la Ana ba la mine ba la tata

sa vedeti ce ametita pot fi dim la 6 am luat fata in pat cu noi sa ii dau lapticu, dupa ce a baut tot am dat sa o asez bine si cand pun mana pe sacul de dormit simt ca e ud , dar ud tare...prin minte mi-a trecut ca a cedat pampersul....dar asa tare ?? aprind lumina,o scot din sac si vad ca pijamaua ei era uda de la piept pana la genunchi , body-ul la fel....desfac capsele si ce vad...adica nu vad nimic am uitat sa ii pun pampersul dupa ce i-am facut baita de cu seara .... dar atunci pe moment ma gandeam cum Dumnezeu a disparut pampersul si ce sa intamplat de fapt ori sunt indragostita cum spune mama ori obosita dar nu imi dau seama

Ramona ms mult de idee, am si eu la cuptor clatite cu carne si branza chiar nu stiam ce sa ii mai dau astazi.

Adriana sanatate multa multa , sa ii treaca delfinasei raceala si sa te lase sa te odihnesti pana vine surioara

sa trezit Andra....am fugit!

va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

miha13gina,eu nu as da cu cortizon copilul,mai intreaba un doctor...ei prescriu cortizon pt ca functioneaza pe moment,dar in timp da probleme.Oricum nu rezolva cauza,doar manifestarea.

Nautul poate fi introdus, dar e importanta prepararea:inmuiat peste noapte, dat in fiert o data si aruncata apa si dupa ce e schimbata apa fiert 3 ore.Fie se blenduieste fie se servesc boabele decorticate.La noi boabele decorticate sunt foarte iubite.
Eu i-am dat si faole,iarasi conteaza prepararea:inmuiat,schimbat de 3 ori apa si fiert 2 ore. Fie se blenduieste fie se servesc boabele decorticate.La noi a avut succes in supa si sub forma de chiftelute.
Introducerea se face in zile fara aliment nou,cateva boabe,puteti sa le pasati in piure daca mananca(al meu nu vrea sa-i dau cu lingurita),in chiftelute de legume la cuptor.
Leguminoasele sunt de baza pt copii,cu conditia sa fie preparate corect.Au mai multe proteine decat carnea,in general proteina completa, au foarte mult fier(mai mult decat carnea),7mg/100g(in afara de soia care prin inia o pauzare isi creste cantitatea de fier de pana la 4 ori!). Se recomanda ca in masa de leguminoase sa se puna fie suc de lamaie fie alta sursa de vit C(aproape orice leguma cruda,verdeturi...de ex patrunjelul are mai multa vit C decat lamaia :) ) ca sa se absoarba fierul.
Pt leguminoase recomand cu caldura fasolea mung incoltita, e foarte nutritiva si e foarte gustoasa,bubu e mare fan(si taica-su). http://bunsisanatos.wordpress.com/2009/02/04/germeni-de-fasole-mung/
Bubu a mancat si varza,a luat din salata noastra.Am verificat cacalicu si a digerat fara probleme.Incerc sa nu ii dau des.

Mergi la inceput

m-a ajutat un pic bubu la mesaj :)). Vroiam sa zic ca soia prin inia o pauzare isi creste cantitatea de fier de pana la 4 ori.

Mergi la inceput

am uitat sa zic....dintre leguminoase cel mai bine incepeti cu linte si fasole mung,sunt tolerate foarte bine(in unele tari se dau de la 7-8 luni).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Noi suntem mari fani linte, toti, copiii mananca cu mare placere. Pufescu, multumesc mult ca-ti rupi din timp si ne zici si noua. Si eu vreau sa stiu tot ce stii si tu, asa ca daca ai materiale si eu vreau sa pui pe mailul comun.

Teo al meu care era mare carnivor, desi m-am strarduit sa nu-l incurajez deloc, de la craciun nu mai vrea carne, sub nici o forma, el care daca nu avea mancarea carne nu manca, acum ne-a spus clar el vrea numai legume. Eu m-am bucurat foarte mult. Nu stiu de ce vrea asa, dar ma gandesc ca e bine.

Racusor si pe mine ma doare spatele de mor. Bine, eu stiu ca unul din primi pasi e sa mai scad in greutate, oricum am ramas dupa prima sarcina cu o galma ceva la una din vertebrele de langa gat si ma doare mijlocul rau. La ce medic trebuie sa ajung?

Am fost azi la gineco, multumesc tuturor pentru sustinere, m-a ajutat foarte foarte mult sa stiu ca va ganditi la mine, sunt in aceeasi nebuloasa, adica am facut iar colposcopie, dar nu si papanicolau, n-am aflat de ce, bine doctorita era foarte obosita ca fusese de garda ieri si avea nu stiu ce urgente azi, asa ca n-am putt vorbi mult. Mai merg vineri cand o sa am si rezultatele de la analizele facute azi.

Fetele care ziceati de clinica micomi, imi spuneti va rog, am auzit ca dureaza mult pana te poate vedea dna dr, papanicolau ti-l face ea sau altcineva? oare are importanta? ma gandesc ca nu-mi ia probe de unde trebuie si poate de aia nu se stie ce e. zic si eu, ca nu mai inteleg nimic. azi se tot intrebau de ce pap-ul arata modificari si la colposcopie nu se vede nimic. Sunt iar in ceata, ma bucur insa ca n-au vazut nimic, poate nu e nimic. Adica imi doresc atat de mult sa fie asa, incat o sa schimb si rezultatele analizelor prin dorinta mea.

Alice, zile usoare iti doresc.

Teo e gelos si acum, albert are febra de 2 zile si ieri a zacut din cand in cand pe mine- cand trecea efectul antitermicelor si se molesea. Si statea in brate cu capul pe capul meu. Teo a vrut si el in brate, s-a asezat si se ridica brusc si zice- bucata lui albert e mai mare decat a mea, adica fratesu ocupa pe corpul meu mai mult loc decat el. Si asa a tinut-o toata ziua, am mers cu ei amandoi atarnatide mine, pana m-a suparat teo. apoi am citit impreuna dintr-o carte de psihilogia copilului- sa vedem cum se educa copiii frumos. A fost foarte receptiv, ii selectam si reformulam pentru el- si ma intreba dar de unde stie persoana care a scris cartea ca eu arunc cu jucarii, il trag pe albrert de ureche, etc. Era mortal. Ne-am distrat educativ. Bine, idea cu acreta mi-a venit ca deja nu iesisem 2 zile din casa si teo mi-a spus ca ma omoara daca mai vorbesc. Asa ca a trebuie sa-mi reconsider metodele, ca nu mai dadeau rezultate.

Gata, nu mai zic nimic.

Pupam cu drag si va doresc o seara frumoasa!

Mergi la inceput