Gravidute cu trombofilie - capitolul 8

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Amary, iti trebuie valoarea creatininei.
MeAlex, sunt si recoltari acasa, dar asta nu e asa ceva important.

Pana la urma faza e ca 0,4 e profilactic,iar 0,6 sau 0,8 se folosesc cand deja ai cheaguri pe vase si trebuie dizolvate. Asa cu profilactic de 0,4, nu mai faci cheagurile.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

dara, nu ma speria, ca eu fac de 0.6 si nu am cheaguri. 0.6 sau 0.8 nu e neparat terapeutic. Depinde f mult de abordarea dr-ului.
Stiu o fata din TM care a facut FIV si are gemeni (a nascut de vreun an), are doua mutatii hetero: MTHFR C677T si Factor V Leiden si toata sarcina a facut Clexane de 0.8 si a luat si Aspenter pana in sapt 32. Antecedentele el erau 2 sarcini pierdute la varste mici, nici o tromboza sau ceva de genul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

eu mai toata sarcina am fost la ctrl cam la 3 sapt
ultima oara am fost la 34+4 si mai merg la 36+4 adica la 2 sapt.
Sper sa-mi spuna atunci si daca si cand ma programeaza la ceza .. sa ma lase cu incercatul lui natural ca ma ia capul daca stau asa pana la 40

in 35+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Dara, dar ai idee de ce in sarcina, trombofilia actioneaza doar asupra placentei si cordonului si poate in rest nu ai nicio alta problema. Eu una nu am avut nici macar vase sparte sau varice sau ceva vizibil in rest (Doamne fereste!) in schimb placenta se micsorase vizibil de la atatea microinfarcturi. Si referitor la probiotice, iei Biotics cumva?

Amary 16+ de +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Balanta, si mie mi-a zis hematologul ca de la 0.4 in sus nu mai este profilactic, ci terapeutic, cand am intrebat eu de eventuale hemoragii (a zis ca nu apar la doze profilactice ca a mea de 0.4). Oricum in combinatie cu aspenterul, numai profilaxie nu e.....

Amary 16+ de +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybele spune:

Bebita lui Toni a ramas pe lapte matern, papa acum cate 10 ml la o masa. Nu am mai intrebat-o pe Toni daca au mai cantarit-o ca nu vreau sa o stresez, insa eu cred ca atata vreme cat papa bine cat de repede ar trebui sa vin si cu vestea ca are un kg! Doamne ajuta in continuare!

MeAlex, Dara, sper sa treceti cat mai curand de perioada asta cu problemute si cu emotii si sa veniti cu vesti bune!

Balanta si eu cred ca riscul ca problema de la sarcina anterioara sa se repete e minim. Sper ca eco morfologica sa iti aduca linistea si certitudinea ce ai 2 bebei sanatosi!

va imbratisez pe toate si va doresc tuturor toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Balanta, eu zic ce scrie in prospect, dar nu vad de ce sa te sperii, nu cre ca se intampla ceva daca faci mai mult, voiam sa zic doar ca 0,4 e suficient la cine n-a avut tromboze, insa mai mult n-am auzit sa strice. in mod normal stiu ca se verifica de ex de 0,4 daca e suficient, prin anti-fXa si D-dimer. Astea arata cat de dez-coagulat esti.

amary, eu stiu si de embolii pulmonare si tromboze venoase in care au ajuns cheagurile la creier, in sarcina, nu doar la nivel de placenta. Plus ca uneori poate tine de vasele de sange, nu doar de cat de gros e sangele sau de cheaguri. Adica daca ai varice, ele favorizeaza cheagurile, insa nu si invers, daca sangele are tendinta de coagulare, nu e nevoie sa aiba ceva si vasele de sange.

Cybele, super vesti despre Toni, genial!!!

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

felicitari fetitei lui toni pentru cele 10 ml la o masa! se vede ca progreseaza...eu as tinde sa spun ca ce a fost mai greu a trecut; de acum mai trebuie rabdare si multa credinta. toni, sa stii ca te sustinem si te imbratisam!

35

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybele spune:

ma bag si eu in discutia cu doza de clexane si zic ca 0.6 nu este prea mult, desigur insa ca depinde de la caz la caz si de la mutatie la mutatie

de ex la Toni cauza IUGR a fost trombofilia, iar ea avea trei mutatii hetero : factor II hetero si cele 2 MTFHR-uri hetero ; in ultima vreme ea ajunsese sa faca 04 dimineata si 05 seara, asta in conditiile in care D-dimerii erau sub 500 - deci in limita si cu kg iarasi e undeva pana in 75. daca ne luam dupa prospect doza era f mare, aplicat insa la cazul sau sincer eu nu cred ca ar fi reusit sa duca sarcina pana la 31 de sapt daca nu crestea doza de clexane.

Asadar evolutia sarcinii spune fff multe, eu cred ca la probleme de trombofilie sunt necesare eco de monitorizare dese , cam la 2 sapt- nu amanuntite, ci asa cum zicea balanta- de verificare a varstei sarcinii + dupa 20 de sapt de verificare a fluxurilor.

Dumnezeu sa ne fereasca pe toate de complicatii- caci medici hemato/gineco care sa se priceapa si sa se aplece cu atentie asupra unui caz mai dificil de trombofilie nu prea sunt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

Citat:
citat din mesajul lui kraluca

fetelor, mie chiar mi-ati dat de gandit... oare mihaelei i-au spus de ce a nascut mai devreme (la 36 sapt)? stiu ca avea colul scurtat cand a fost la control si parca un pic de dilatatie... insa, oare a avut legatura si cu trombofilia? stiu ca ea facea doza mica de anticoagulant...
dana, suzie - voi cat de des mergeti acum la contro/eco? eu am fost la 31+5 zile, 34+5 zile si acum ar trebui sa mai vin la 36+6 zile. dr ar fi vrut sa ma interneze deja in spital la 37 sapt ... dar eu fug ca dracu de tamaie... oricum, fiind din provincie m-a anuntat ca vrea sa ma interneze cu cateva zile inainte de cezariana.

35

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

Si mie a inceput sa-mi dea de gandit trombofilia asta. Parca prea multe fete au nascut prematur. Mie medicul nu mi-a spus nimic, nici ca ar avea legatura, nici ca nu. Eu am avut mereu colul lung si inchis si in ziua cand mi s-au rupt membranele chiar nu facusem absolut nimic, toaata ziua am stat in pat, o singura data am coborat la bucatarie si dintr-o data m-am trezit ca nasc. Bine ca n-au fost incidente si nu s-a intamplat nimic, dar acum stau asa cu o teama sa nu se intample la fel...Lucas a fost totusi la limita

ne-am luat inima in dinti si maine mergem la medic, sa ne tineti pumnii sa o conving sa-mi dea repede heparina

Mergi la inceput