La Multi Ani ! Piersicute iul-aug 2012 ( 5)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adarev Of, fetelor, gata am muncit destul pana la ora asta. Azi, chiar ma simt bine, in afara de niste durericrunte dar numai la un san, ce-o mai fi si asta? sper sa-mi treaca...m-am delectat , cu niste aripioare de la KFC, sper ca nu va fac pofta, dar,daca va fac ziceti si voi ca va este rau de la ele.Laura, nu as vrea sa sti ce sperietura am luat atunci, groaznic.Valy, ai dreptate. Din cate am inteles eu, a nascut la Polizu, ca daca, doamne fereste era ceva cu complicatii tot acolo ar fi mers, ptr. ca nu stiu ce nu asigura cei din spitalele private. Cel putin eu asa am auzit, ca daca nasti la un spital privat si ai complicatii tu sau bebele te transporta de urgenta la un spital de stat. Daca voi stiti ceva amanunte in legatura cu asta, m-ar interesa si pe mine |
asa e; cumnata nasului meu a patit asa (fatita a venit la 34 de sapt si au transportat o de la spitalul medlife la municipal)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Porumbita spune:
citat din mesajul lui Daniela_b26 Buna ziua! Sunt Dana, am 35 ani si sunt la prima sarcina obtinuta prin FIV (DPN: 15. 07. 2012). Va citesc din umbra de foarte mult timp dar abia azi mi-am facut curaj sa ma alatur voua ![]() Sunt un pic speriata deoarece de 2 zile gasesc pe hartie un mucus transparent...si nu stiu daca trebuie sa ma alarmez sau nu. V-as ruga daca ati avut sau ati auzit ceva despre acest lucru sa-mi dati si mie un sfat Va multumesc mult |
bine ai venit
mucusul (dc e alb/transparent si fara miros) e super normal
vezi ca si aici pe DC e un topic despre secretii in sarcina
enervante dar dc imi aduc bine aminte ce am citit sunt utile, creza o bariera de protectie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ARUBA/ARUBA.jpg)
ARUBA spune:
Buna fetelor, ne-am intors si noi dintr-o lunga vacanta, din fericire lipsita de orice fel de peripetii in ceea ce priveste sarcina. Am intrat in 11 sapt, si din pacate, din cauza ca am fost plecata am ratat sansa de a face analizele de sange din sapt 9 ( pt bitest ) si mi-am facut programare peste 2 sapt, cand o sa fiu la inceputul sapt 13, atat pt ecografia de trim 1 cat si pt analize de sange.
Eu am facut in septembrie (cand ma pregateam pt sarcina) toate analizele locale, secretii si culturi si au iesit bine, insa doctorita mi-a zis ca e bine sa le repet si acum, in ianuarie, ca sa fie sigura ca nu s-a dezvoltat nimic, pe voi v-a sfatuit doctorul sa le repetati? 11+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
IIuli spune:
citat din mesajul lui ARUBA Buna fetelor, ne-am intors si noi dintr-o lunga vacanta, din fericire lipsita de orice fel de peripetii in ceea ce priveste sarcina. Am intrat in 11 sapt, si din pacate, din cauza ca am fost plecata am ratat sansa de a face analizele de sange din sapt 9 ( pt bitest ) si mi-am facut programare peste 2 sapt, cand o sa fiu la inceputul sapt 13, atat pt ecografia de trim 1 cat si pt analize de sange. Eu am facut in septembrie (cand ma pregateam pt sarcina) toate analizele locale, secretii si culturi si au iesit bine, insa doctorita mi-a zis ca e bine sa le repet si acum, in ianuarie, ca sa fie sigura ca nu s-a dezvoltat nimic, pe voi v-a sfatuit doctorul sa le repetati? ![]() |
La fel am facut si eu analizele - in septembrie cand ma pregateam sa raman insarcinata. Saptamana trecuta, in sapt 8, am fost la control si dr mi-a dat sa repet toate analizele de sange (vreo 20), inclusiv chlamidia, culturi de col. Mi-a spus ca trebuie repetate, pentru ca sarcina mai modifica analizele -ceea ce in cazul meu vad ca e adevarat (mi-au iesit multe valori "pe langa", eu aveam analize perfecte in septembrie).
Ce nu inteleg eu din mesajul tau: bitestul se face in saptamana 9? eu stiam ca se face mai tarziu (11, 12). eu sunt acum in sapt 9 si merg abia pe 17 ian la consult. oare ar trebui sa merg mai devreme sa fac bitestul?
![](pupic.gif)
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fleurdelise/Fleurdelise.jpg)
Fleurdelise spune:
Bine ati venit Muraturica si Daniela, bine ca v-ati luat "inima in dinti" si v-ati alaturat noua in gasca tot mai mare cu piersicute de vara. Si eu citeam demult din umbra, dar e asa de bine cand poti impartasi in direct fetelor preocuparile, spaimele si bucuriile proprii. Imposibil sa nu gasesti, daca nu raspunsuri la toate intrebarile, macar idei si indicii foarte utile. Plus senzatia de solidaritate intre noi, e grozava, eu ma simt mai apropiata de fete ca de membrii familiei, ca lor nu le pot spune atatea chestii intime la urma urmei. Suntem o familie de fapt, de pe toate meridianele.
Super, ce m-am ambalat...
Daniela, ai DPN apropiat de al meu (eu 12 sau 13.07). Referitor la mucus (secretii) am uneori si eu ce zici tu, mai nou am observat si o secretie alba (mata nu transparenta) in urma "activitatilor" cu sotul meu. Nu stiu daca e normal sau nu, o voi intreb pe doctorita mea la urmatoarea consultatie.
MeAlex, bafta la eco, sa vii cu vesti bune, da merita cred eu orice sacrificiu pentru a mentine sarcina, mai ales cu istoricul de care spui. Iti tin pumnii!
Carmina, bine te-am regasit. Si eu am dureri de cap si chiar voiam, inainte de ate citi, sa intreb fetele care au asa ceva. La tine vad ca e cumva ca o migrena, in timpul zilei. A fost un unic episod sau se repeta? Pe mine ma trezesc noaptea dureri puternice ca niste cutite si pulsatii, pe fond de ameteala. Nu pot sta culcata si trebuie sa ma ridic, umblu prin casa, apoi ma mut pe alt pat, pun 2-3 perne sub cap, readorm si iar ma trezesc cu durere, etc pana dimineata. Ziua nu am, numai noaptea. Ce o fi? Eu banuiesc ca am tensiunea oscilanta, scriam mai demult ca am tensiune mare, am facut si 15 cu 10 odata, de atunci a mai scazut, dar cred ca minima oscileaza prea mult. Cand am fost ultima data la control si mi-a luat asistenta tensiunea, m-a felicitat ca e f buna cica: 13 cu 6. Dar mie minima mi s-a parut ciudat de scazuta, aveam mereu 8-9. Asta o fi cauza? Fetelor sunt printre voi cu problema asta (tensiune oscilanta, dureri de cap nocturne, ameteli)? Ce tratament luati? Eu iau cate un Tylenol (echivalentul paracetamolului, cred)pt durerea de cap si nimic pentru tensiune.
Ma opresc ca m-am intins prea mult deja, va pup pe toate, aveti grija de voi! 13 +
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
IIuli spune:
Buna, fetelor,
iar am intrat in panica
azi am stat acasa pentru ca ieri s-a trezit o colega de-a mea sa imi spuna ca s-ar putea sa aiba rubeola (ea nu stie ca sunt insarcinata si am stat langa ea toata saptamana trecuta). eu imi facusem analizele sambata si asteptam cu sufletul la gura sa vad daca sunt sau nu imuna la rubeola, ca stiu ca e foarte periculoasa.
mi-au venit acum rezultatele si am Anti Rubeola IgG ser - 51,9 (< 5,0 : negativ,5,0 - 10,0: echivoc; > 10,0 : pozitiv; acest rezultat indica infectie in antecedente/vaccinare/infectie recenta.)
voua cum v-a iesit analiza asta? cele care stiti ca ati avut rubeola in copilarie (eu nu am avut) ati avut acelasi rezultat? 9+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fleurdelise/Fleurdelise.jpg)
Fleurdelise spune:
Iuli nu intra in panica si sfatul meu este sa nu citim de capul nostru analizele. Ai rabdare sa ti le interpreteze medicul.
Parerea mea este ca esti imunizata prin vaccin, dar este doar o supozitie iti dai seama.
Asa am facut si eu la primul set de analize, citeam de capul meu, am vazut ca la hepatita A scrie: pozitiv si m-am framantat nopti in sir pana mi-am luat curajul sa intreb dr., care mi-a zis: adica ai anticorpi, esti imunizata. Ce ignoranta m-am simtit!
Aici iti dau informatii doar despre rezultatele proaste la analize, despre cele ok nu mentioneaza.
Concluzie nu cautati voi sa interpretati analizele - decat daca sunteti de specialitate, bineinteles- altfel, oricum ar fi ele, va veti ingrijora, din normala nestiinta, ca si mine.
Pupici, curaj si optimism, Iuli! O sa fie bine, ai sa vezi. 13 +
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
IIuli spune:
Fleurdelise, multumesc! Ai perfecta dreptate - dar e foarte greu sa ma abtin de la citit chestii pe internet si interpretat singura analizele. Ca sa nu ma mai stresez aiurea am sunat medicul si m-a lamurit, poate va fi de folos si altor fete: daca IgG este pozitiv si IgM negativ inseamna ca sunt imunizata; daca erau amandoua pozitive erau motive de ingrijorare. 9+
Biribu spune:
buna fetele, bun venit noilor burtici! sarcina usoara sa aveti
eu am inceput timid sa-l simt pe prislea, e tare frumos
deja am inceput sa ne gindim la nume, cred ca va fi ca de fiecare data un proces luung si greu acum si copiii au un cuvint de spus si ai mei vin cu tot felul de idei din desene animate, daca ar fi dupa ei cred ca l-ar chema spiderman
Iuli stai calma ca ai anticorpi, ceea ce inseamna ca esti imuna. daca erai expusa de doar o saptamina nu aveai aniticorpi, dureaza vreo 3 saptamini sa apara si nu sunt IgG sunt IgM cei de infectie acuta.
Aruba dar chiar, cine ti-a zis ca bitestul e la 9 sapatmini? se face intre 11 si 13 in general, deci esti chiar in perioda optima.
Fleur valorea mica de care zici cu cit e mai mica cu atit e mai bine. eu as masura glicemia in momentul respectiv, daca te scoli noaptea cu durere de cap
m-am cintarit si eu azi dimineata ca nu am avut de lucru si am 3 kile in plus. de cind cu sarcina adik, ca mai sunt si altele in plus gata nu mai intru in bucatarie
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
IIuli, IgG pozitiv inseamna ca ai anticorpi, esti imuna la boala. In rest, subscriu la ce a spus Biribu. 9 saptamani si 4 zile
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
![](rugaciune.gif)
![](copilas.gif)