La Multi Ani ! Piersicute iul-aug 2012 ( 5)
Raspunsuri - Pagina 10
MeAlex spune:
Muraturica, parca Femibionul contine Fier, nu mai stiu. Ginecologul mi-a dat o fisa cu planul de sarcina si scrie ca bitestul se face in sapt 11 - 13. Dar am auzit si de varianta cu analizele de sange facute cu ceva timp inainte de ecografie. Banuiesc ca depinde de softul pe care il au, ca datele astea se introduc intr-o aplicatie si rezulta un gtad de risc.
9 saptamani si 4 zile
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
pentru sanatos!
ali24 spune:
si pe mine m a facut asistenta ursulet cand am fost gravida cu baiatu,dar eu chiar eram ca un ursulet ca am pus vreo 22 de kg de am ajuns la 100 kg.dar tot nu mi a picat bine ca mi a zis asa.eu ma lupt de cativa ani buni cu kg in plus.sunt un stres maxim ptr mine si am fost din cura un cura.ma invart tot pe la vreo 80 de kg(si ma vad enorma-nu ma vad ca un ursulet ci chiar ca o vaca) dar credetima ca atunci cand am fost gravida cu toate ca am ajuns la 100 de kg nu m am simtit grasa deloc(probabil ca ziceti ca sunt nebuna mai ales cand vad ca voi va stresati si va invartiti pe undeva pe la 50de kg,dar asa a fost).eram tare fericita si mandra de burtica mea.si acele kg le am pierdut si repede dupa ce am nascut cred ca am avut foarte foarte multa apa ca eram umflata ca un balon.noroc ca m am desumflat rapid.
acum am pus deja 3kg dar sper sa nu mai ajung la 100
14+
rafael albert(25.05.2007)
Daconst spune:
Bun venit fetelor noi!!!
Imi place ca se scrie mai mult si asa am ce citi,daca tot sunt in concediu.
Adarev,eu zic ca unii medici exagereaza cu "complimentele".Mie una mi se pare deplasata afirmatia,mai ales ca a luat asa putin in greutate.Chiar daca ei sunt apropiati si-si permit,sa zic asa.
Ali,cum spui si tu eu am luat 33-34kg la prima sarcina si tot asa am fost mandra de burtica mea.Kg le-am dat apoi jos si chiar m-a felicitat dr cind am venit la control dupa jumate de an.
Eu zic ca asta e ultima grija care ar trebui sa o ai in sarcina.Important e sa fie bb bine si sanatos.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
adarev spune:
Salutare, fetele.. Sunt la serviciu. Am inceput sa am insomnii si dimineata as dormi, de-as stinge. Ma cam incearca o durere de gat, vreau si eu remedii sa nu ma ia mai rau, ca eu sunt tare rea la durerile astea. Asa, acum Ali doream sa-ti spun ca mie mi-a zis sa le fac si acum iar apoi in saptamana 28. Trebuie sa merg maine probabil sa-i fac la medlife, si stiam ca tu ai acelasi istoric ca mine la rh. Speram sa fie bine, ca stresul asta nu-l mai aveam acum.
Porumbita si Daconst asa este, de asta v-am si povestit ca eu am ramas siderata si oricum nu luase mult pana acum in greutate. Iar, mie fetelor nu v-am mai poovestit aseara mi-a zis , vezi sa te faci si tu ca o vaca, ca se mai uita barbatu-tau la tine poimarti, la ce a iesit acum pe piata.Asa,ca sa aveti idee....
muraturica spune:
Buna dimineata.
Multumesc fetelor care mi-au raspuns cu privire la analize. O sa mai vb o data si cu dr. ginecolog si cu cel de fam.
Deocamdata ma lupt efectiv cu somnul. Sunt la birou si cred ca o sa adorm aici. Auzisem de la colege care au fost sau sunt insarcinate ca in primele sapt le e foarte somn, dar nu mi-am inchipuit ca poate fi chiar asa rau. As dormi in continuu... mi-e greu sa imi tin ochii deschisi...
Din pacate noaptea se schimba lucrurile si in loc sa dorm linistita am tot felul de vise aiurea si ma trezesc extenuata.
Mai pateste cineva asa sau sunt singura?
Oricum, spor la lucru tuturor gravidutelor care sunt la servici.
7+
carmina_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fleurdelise Carmina, bine te-am regasit. Si eu am dureri de cap si chiar voiam, inainte de ate citi, sa intreb fetele care au asa ceva. La tine vad ca e cumva ca o migrena, in timpul zilei. A fost un unic episod sau se repeta? Pe mine ma trezesc noaptea dureri puternice ca niste cutite si pulsatii, pe fond de ameteala. Nu pot sta culcata si trebuie sa ma ridic, umblu prin casa, apoi ma mut pe alt pat, pun 2-3 perne sub cap, readorm si iar ma trezesc cu durere, etc pana dimineata. Ziua nu am, numai noaptea. Ce o fi? Eu banuiesc ca am tensiunea oscilanta, scriam mai demult ca am tensiune mare, am facut si 15 cu 10 odata, de atunci a mai scazut, dar cred ca minima oscileaza prea mult. 13 + |
Buna dimineata,
eu am ca o migrena (de zi )
este a doua oara cand mi se intampla. prima oara am rezistat cu stoicism si dupa vreo 2-3 zile a trebuit sa merg la dr la control si ii zic: am avut o durere de cap cat mine de mare, simteam ca innebunesc! ce sa iau? ca eu nu stiu daca mai indur inca odata! si el, foarte calm cum ii este felul, zice: paracetamol simplu. si, dna carmina, nu mai stati cu durere de cap! luati pastila
dar luni am venit la serviciu si NU aveam pastile la mine, si cum nimeni altcineva inafara de mine nu foloseste paracetamol SIMPLU (toata lumea foloseste sinus) am rezistat pana seara. dar....cu greu si chinuri. cand m-am trezit marti, mi-era si frica sa ma ridic din pat. dar sunt ok de atunci.
14+
carmina_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adarev Asa ca, am venit foarte deprimata acasa si drept rasplta mi-am cumparat un ecler cu ness ca nu mai mancasem de asta de cateva luni. |
citeam postul tau si eram asa atenta cand deodata m-a bufnit rasul foarte buna initiativa ai avut
14+
mywish1 spune:
Buna dimineata fetelor.
Adarev, si eu am rh negativ si mi-a spus ca probleme ar putea sa apara din saptamana 20 in colo pentru ca de abia de atunci incepe sa se faca schimb de sange intre mama si fat.
Bun venit etelor noi.
Mealex multa sanatate - cand trebuia sa te duci la control? parca zilele astea nu?
Te asteptam cu vesti cat mai bune.
Mai fetelor dar doctorii astia chiar nu au pic de respect? Cum sa-si permita sa spuna asemenea cuvinte?
Si eu am destul de multe kg in plus si m-as oftica teribil daca s-ar lua de mine stiind cat m-am chinuit sa le dau jos.
---------------------------------------------------------
8+
tratament sustinere sarcina:1femibion/zi, 1aspenter/zi, 1arefam/zi
sarcina oprita in evolutie la 7 saptamani
valy27 spune:
'neata burtici.va invit la o "cafeluta"-virtuala. sa aveti o zi buna .
alex-ma rog sa vii cu cu vesti bune.
eu am vorbit la clinica sa fac bitestul+morfofetala in aceeasi zi...
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+9 sapt, doamne ajuta in continuare.