Colectia de toamna-iarna 2005 (32)
Raspunsuri - Pagina 7
lavi02 spune:
Uau, ma impresionati cu gatitul!
Sunny Beach e o statiune IMENSA, pe mine m-a inspaimantat, nu mi-a placut. Mi-a dat senzatia de turism industrial, de masa.
Vezi si in Sozopol - orasel, e dragut!
meems spune:
Noi remodelam baia Riannei si e un praf fin peste absolut tot in casa, ma frustreaza la culme si abia astept sa se termine toata treaba
Dar ne-am luat biletele pentru Vegas, mergem in martie
In alta ordine de idei, Rianna face progrese la scoala. In fiecare saptamana invatatoarea ii trimite acasa cu o carticica pe care o citesc zilnic in clasa, si acasa. Saptamana asta a venit cu o carte cu propozitii destul de lungi, si am vazut ca se descurca bine-bine cu cititul! Unele cuvinte nici eu nu eram sigura cum se pronunta Au avut si un concurs de matematica si a venit acasa cu testul, a luat 9 din 10.
lavi02 spune:
Meems bravo Riannei!!! Mie imi pare rau ca nu e sistemul la noi de asa natura sa o fi dat pe Natalia la scoala din toamna asta pentru ca in mod sigur facea fata.
Nu pot sa cred ca iar renovati!
Maria misto planul vostru de vacanta in Bg! Spor la cautari!
Eu cu Virgil ne-am gasit un nou hobby, cautatul de apartamente. Deocamdata mai mult pe net. Cautam doar la noi in cartier, asa ca e destul de simplu. (sa nu va par obtuza dar imi place foarte mult cartierul nostru, avem parc mare, piata, scoala si gradinita buna, metrou la 2 magistrale, toate la 5 minute de mers, plus pot merge pe jos in centru daca vreau, plus lume linistita si civilizata fara a fi cu fitze si pretentii). Dezavantajul cartierului e ca apartamentele sunt cam mici, dar asta e, nu poti sa le ai pe toate. La 4 camere in blocurile construite dupa 1980 sunt cam 2 variante de impartire. Prefer una din ele pentru ca are bucatarie mai mare, 10-11 mp fata de cealalta care are vreo 8.
Asaaaa si ne distram noi ca vedem cam aceleasi apartamente pe net la diverse agentii, de cateva luni nevandute. Deja le cam recunoastem. Este un apartament chiar vis-a-vis de noi, a fost bine ca l-am vazut direct cu proprietara prin septembrie-octombrie, ea a cerut la plezneala 115.000, noi am oferit tot la plezneala 85.000. Intre timp nu s-a vandut, acum e pus pe site-urile agentiilor la 105.000, probabil undeva la un pret de mijloc se poate lua, mai ales fara agentie scapam si de comisoane. Problema e ca nu suntem hotarati, e la etajul 6, o parte spre nord, o parte spre est, nu e intunecos pt ca fiind la 6 nu are pomi in fata, deci cu orientarea sunt cam asa si asa. Nemultumita dar nu 100%. Am mai vazut un apartament tot pe nord la 95.000 care era la etajul 1 si avea pomi in fata, deci intuneric rau. Era si pe varianta de impartire cu bucataria de 8mp si dormitoarele cam cu 1mp mai mici, dar holul mai mare si cu mai multe debarale prin hol.
E sparta o camera si cu gresie pe jos, va trebui refacut peretele si scoasa gresia. Alta nemultumire e casa scarii nerenovata si liftul vechi. In rest planul ne place, baia mare are geam spre exterior, 2 balcoane. Ca pozitie a blocului e excelent, la scoala ajungi in 2-3 minute fara sa traversezi vreo strada mare. (si noi vom tot avea o vreme scolarite acolo)
Pareri, opinii despre orientarea spre N si E sau orice credeti ca ne-ar putea fi de folos din experienta voastra?
Multumesc!
maria_alexia spune:
Meems, imi place cum imbinati voi munca cu distractia .
Lavi, aoleu ce preturi aveti (inca?) pe-acolo . Zilele trecute imi sarise in ochi casa de 120mp cu 600mp teren pe-aici (+in zona socrilor) la 95.000
Mie orientarea N nu-mi place deloc - casele sunt umede, intunecoase, deprimante. Partea de E iarasi nu va aranjeaza - dimineata practic esti plecat de-acasa. Dar la verile din Buc s-ar putea sa fie totusi un avantaj, zic si eu... Plus et. 6 cu carucior in urmatorii 2 ani de zile... Grea decizie.
lavi02 spune:
Maria, in perioada de varf apartamentele de 3 camere la noi in cartier ajungeau la 150-180. De 4 camere 180-200, nu ne permiteam in veci. Dar in ultimul an au cam stagnat preturile.
Acum stau la etajul I si trebuie sa urc caruciorul in brate ca liftul nu opreste la 1. La 6 barem merg cu liftul. Problema apare atunci cand liftul e stricat.
meems spune:
Maria-Alexia, pai dupa munca trebuie si distractie, nu?
Lavi, de data asta renovam "doar" baia Riannei, era singura incapere din casa de care nu ne-am atins de cand am cumparat casa. Si chiar era nevoie sa bagam lucruri noi in ea, cele vechi erau... prea vechi.
Nu prea stiu ce sa te sfatuiesc cu apartamentul... Sunt convinsa ca n-o sa gasesti ceva ce sa-ti placa din absolut toate punctele de vedere, dar daca pozitivele > negativele, go for it
Referitor la scoala, Rianna e abia in clasa pregatitoare, incepe clasa I in toamna, deodata cu majoritatea copiilor colectiei. Insa ar fi facut fata in cls. I si anul asta, se vede ca e printre cei mai mari dintre colegi, mi-am dat seama de asta in orele de voluntariat (am mers cateva zile s-o ajut pe invatatoare, in pauza mea de masa).
lavi02 spune:
Meems atunci spor la renovari, foarte bine ca o renovati, o sa va placa mai mult dupa asta.
Aseara ma intreba Virgil daca sa-i faca lui tanti o oferta de 90.000, dar ne intrebam amandoi ce facem daca accepta? Asa ca am amanat, am zis sa mai vedem niste apartamente in zona. Barem daca il luam pe asta sa fim impacati ca n-am gasit altceva mai bun.
Nu ne grabim prea tare, cam pana face bebe 1-2 ani si doarme in patut de bebe ne-am descurca in apartamentul asta. Cam asta e deadline-ul de mutare. Problema e ca negrabindu-ne avem o tendinta de lalaiala care nu e buna, pentru ca dupa ce nasc cel putin cateva luni voi fi cam indisponibila pt cautari si daca cumparam dupa ne vom lungi mult cu renovarile.
Lavi 24+ mami de zgamboaice mari si nazdravane
mihaela_80 spune:
Buna dimineata,
iaca si noi dupa un episod de scarlatina - Maya si antibiotic preventiv, eu. Brrr. Recomand scarlatina in loc de Red Bull - energizeaza si agita la maxim, nu da febra mare, bubitele sunt pasnice si e complet gratuita, usor de gasit (bantuie prin toate gradinitele).
Meems, Maria, spor la renovari - praful fin din casa e si prietenul meu, va inteleg perfect.
Lavi, nu te-am intrebat cat ar fi de renovat la apt pe care-l aveti in vizor (in afara de peretele si de gresia de care ai zis). Au ramas putine apt cu ciment pe jos, etc, problema e daca e pusa vreo gresie care nu va place. Stiu multi oameni care si-au luat apt in care nu au mai facut nimic (in afara de varuit proaspat), erau deja ok - si eu ma numaram printre ei, chit ca nu-mi placeau in mod deosebit combinatiile de culori de acolo, dupa cum stii.
lavi02 spune:
Miha, bineinteles in hol, bucatarie si bai e gresie si faianta care nu ne place si trebuie schimbata, la fel si sanitarele, deci baile de renovat complet. Chiar, se gasesc mesteri dispusi sa scoata gresia? De multe ori am vazut ca pun gresie peste gresie, ceea ce mi se pare aiurea.
In celelalte camere este parchet natural care trebuie doar raschetat si paluxat, deci asta e punct bun. Termopanele existente nu stiu cat sunt de bune, daca trebuie sau nu schimbate. Nu este termopan la balcoane.
Peretii sunt drepti, bine lucrari, necesita doar o zugraveala.
In orice caz nu mai repetam figura cu amenajari dupa ce ne mutam, tot ce nu ne place renovam inainte.
maria_alexia spune:
Mihaela, bun revenit!
Brr, sigur a fost scarlatina? (eu o stiu cu febra 40 si stare ultra-nasoala, aici se cam interneaza si izoleaza...). Bine ca ati scapat cu bine!
Burtica ce face? Cum mai e viata voastra pe-acolo?
Pe-aici ningeeeeee....
Lavi, noi am spart gresia si faianta la renovarile precedente, si inca era prinsa in tone de mortar de pe vremuri. cu cimentii de acum pica si mai usor . sigur gasiti mester.