Colectia de toamna-iarna 2005 (32)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Corap, eu nici nu citesc nici nu ma documentez in problema stangaciei Nataliei, o las pur si simplu, in plus si la gradi o lasa. Daca citesti si te documentezi si ajungi la alta concluzie, pelase fa-mi si mie un rezumat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

a, eu ma documentez pentru ca habar n-am cum sa inteleg cum sa-i invat anumite chestii de manualitate - pentru ca mi-e absolut clar ca fac chestii "peste mana" din cauza instrumentelor aiurea. nu e vb ca nu le pot face (desi a1 nu-si poate lega singur sireturi, de ex., si acu' inteleg si de ce - pt ca ii aratam gresit cum se face).
ci pentru ca imita foarte mult miscarile dreptacilor - si cu stanga nu merge. de ex. la taiat painea (andrei nu se baga, ana e insa o mare taietoare), ana pozitioneaza painea asa cum as pozitiona-o eu. si tre sa-i spun sa o rasuceasca ca sa-i vina mai bine. si asta nu pt ca n-o duce capul, ci pentru ca spiritul de imitatie ii spune ca asa ar trebui, si apoi o confuzeaza faptul ca nu ii e confortabil.

a1, de ex., a renuntat la anumite chestii: de ex. taiatul hartiilor cu foarfeca, pentru ca nu-i ieseau; iar acum cu greu il conving sa mai incerce, deja e convins ca nu poate - si asta din vina mea, ca nu m-am gandit sa-i iau o foarfeca de mana stanga (m-am desteptat mai tarziu, deh).
acum am inceput eu sa experimentez stanga la folosirea instrumentelor din viata de zi cu zi, sa vad la care ma blochez sau la care gasesc o solutie contorsionata rau.

ai mei au si pb cu coloana, asa ca nu-mi permit sa mi-i cocosez mai tare (bine, eu-s cocosata si fara sa fi fost stangace).

oricum, de folos mi-au fost, pana acum:
1. foarfeca de mana stanga
2. polonicul ambidextru (=cu tuturoaie pe ambele parti)
3. creioanele colorate cu grip triunghiular (si mai groase)

daca imi mai aduc aminte, mai scriu.
ah, si incerc sa ii fac sa tine instrumentul de scris mai de sus, sa nu tina mana carlig. inca mai lucrez la asta. a... si sa nu scrie "invers", adica sa scrie in sensul obisnuit, nu de jos in sus ...(mi-e greu sa explic, cartile le-am citit in engleza si nu stiu sa explic in romana )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

a, eu n-am citit ca sa vad daca sa-i schimb sau nu, ci ca sa ma descurc si sa le fac viata mai usoara in masura posibilitatilor mele. adica nici prin gand nu mi-a trecut ca i-as putea schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

si flavi e stangace, incearca sa scrie si cu dreapta pentru ca face cifrele in oglinda cu stanga, dar f greu.sigur ramane stangace.si eu vreau rezumat

andru e dreptaci , clar.

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

ati vazut cum a iesit metodologia de aplicare a legii invatamantului? cu inscrierea computerizata, circumscriptii, faze de inscriere etc?

noi se pare ca locuim in aria colegiului pedagogic. Bianca, Gabitaco, daca sunteti cumva prin zona, ati putea sa-mi spuneti mai multe despre ce inseamna asta, va rog? cum mai e acum - asista si predau elevii la ore?
(mi s-ar parea cam horror. as prefera ca invatatorul sa fie concentrat pe copii, nu pe lectia-model
pe de alta parte am auzit ca pregatirea pedagogica s-a cam mutat in colegii/facultati, nu se mai face in liceu)...
multumesc de ajutor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Maria - Mateea face gradinita si va face si ciclul primar la Colegiul National Pedagogic. Anumite cadre didactice au in subordine elevi practicanti, care asista la lectii si care la sfarsitul anului scolar vor tine cate o lectie deschisa. Mateea a avut si inca are parte de eleve practicante ... si ea spune ca e super.
Copii lucreaza atat cu doamna cat si cu elevele- mai ales cand au activitati pe grupe. Elevele vin in 2 zile parca si Mateea e tare fericita cand vin, pentru ca- se joaca cu ei in pauze, ii ajuta la activitati, fixeaza cu ei ceea ce au invatat in ziua respectiva,stau cu ei la masa - e permanent cineva mai "matur "in preajma lor - ceea ce copiilor le place.
Ideea e ca educatorul, respectiv invatatorul trebuie sa fie permanent in priza, sa tina lectii model, cat mai atractive - ceea ce e un lucru bun pt copii. Copii sunt si ei solicitati permanent si implicati in tot felul de activitati.Mateea intr-adevar a invatat foarte multe la acesta gradinita: stie sa scrie, sa citeasca, face adunari si scaderi cu trecerea peste ordin, cunoaste numerele pare si impare pana la 100,jumatatea, dublul, triplul numerelor, partile unei propozitii- subiect, predicat si exemplele pot continua... si par uneori de domeniul fantasticului.... dar majoritatea copiilor din grupa stiu asta si Mateea e cea mai mica din grupa.
Nu stiu cum, dar au invatat totul prin joc, si ,desigur am mai exersat si noi acasa.Eu zic ca e un lucru bun.
Un alt avantaj ar fi acela ca in timpul pauzelor elevii practicanti stau cu cei mici in clasa si ii ajuta pe cei care se descurca mai greu - deci inca un lucru bun , mai ales cand invata sa scrie.
Acum depinde f mult si de cat de dinamic si de bine pregatit e cadrul didactic.
Eu zic ca nu trebuie sa te sperie prezenta elevilor/studentilor practicanti la lectii.
Practica viitoarelor cadre didactice se face oricum in scoli si licee- uneori chiar in colegii renumite si nu neaparat Colegii Pedagogice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Gabitaco, multumesc mult . suna super ce spui tu.
din pacate, la noi se pare ca s-a stricat colegiul pedagogic (odata cu mutarea din cladire - care a fost retrocedata - si din zona... ). ma rog, long story.
uff, un stres in plus cu inscrierea asta. noi ne fixasem puternic pe o scoala de care nu apartinem. nu cred ca avem sanse in faza a doua,e destul de aglomerata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria, pai incercati in faza a 2-a la scoala la care vreti si daca nu, va primesc in faza a 3-a la cea de care apartineti.

La noi e foarte simplu, apartinem de cea la care vrem sa mergem.

Gabi, uau, cate stie Mateea, bravo ei!

Eu sunt cam suparata ca gerul de la noi (-17 grade cand am ajuns la servici) o ia spre vestul Europei si deci inclusiv spre Roma, taman in week-end cand mergem noi. Unde toata luna ianuarie erau maxime de 11-14 grade, acum sunt maxime de 6-7 grade si minime de -2 -> -10 in zilele pe care le stam acolo. Nasol, bun, e un risc asumat, asta este. Dar ma pune pe ganduri despre vacanta pe care ma gandeam sa o planific la anul de Revelion in Spania 10 zile cu toate 3 mandrele. In we asta si la Barcelona vor fi temperaturi negative. De Revelion erau maxime de 17 grade, deci boierie, dar daca prindem vreun ger din asta atunci??

Lavi 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi, sigur n-o sa fi ger in Roma! Priveste partea buna: sigur va fi mult mai cald decat aici . w/e asta mergeti deja?

Asta nu inteleg eu din lege: in faza a treia iti fac SIGUR loc la scoala de care apartii? Daca si-a ocupat deja locurile in fazele 1 si 2, ce se intampla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria eu am inteles din lege asa:

- fiecare scoala va scoate un nr de locuri cel putin egal cu nr de copii care apartin
- la etapa 1 se accepta doar copii care apartin
- la etapa a 2-a se accepta copii care nu apartin pe nr de locuri suplimentare
- la etapa a 3-a scolile au obligatia sa-i accepte pe copiii care apartin de ele dar nu s-au repartizat aici in etapa 1

Citeste te rog inca o data prin lege si contrazice-ma daca nu e asa.

Da, poimaine plecam. Le ducem gerul italienilor cado'.

Mergi la inceput