Prea slaba?
Raspunsuri - Pagina 2
Victoria_mami spune:
Fetita mea la 3 ani jumate are 12 kile jumate. Si nu e slaba, e si micuta, e drept, are abia 95 de cm. Dar si eu sunt mica si slaba (158 cm si 46 kile, deci nu am pretentii ea sa fie mare )
Tu si tatal fetitei cum sunteti? Ea pare slaba, o vezi slaba sau te ingrijoareaza doar ce zice cantarul? Intreb ptr. ca daca eu ar fi sa ma iau dupa cantar si chart-uri, ar trenui sa-mi fac griji, dar ea mananca foarte bine, a inceput sa bea si putin lapte (cam jumate de pahar la cina), dar eu ma uit la ea si chiar nu pare slaba, de-aia nici nu-mi fac griji.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
diuta_20 spune:
Este si f inalta:are 80 cm.Tatal ei a fost slab cand era mic,acum niciunul nu suntem slabi,nici grasi,dar nici slabi.Si suntem amandoi inalti.Are perioade cand manaca f bine,dar si perioade cand nu mananca mai nimic.De exemplu,pana acum o luna nu am putut sa ii dau deloc fructe.Nu i-au placut.Acum mai mananca.Este f mofturoasa.Nu mi se pare ca arata rau,asa este,cantarul m-a speriat.Nu prea il mai bagam in seama,dar am fost convinsa ca s-a ingrasat si am vrut sa am o bucurie. Tocmai am facut testul coproparazitologic si giardia si sunt negative.O sa vb si cu doctorita de familie,analize de sange nu as mai vrea sa facem decat daca e o banuiala,ceva.A facut destule cand avea colici si nimeni nu stia de ce nu poate sa manance.
oana_lex82 spune:
Diuta, eu zic sa nu-ti faci griji, Iustin al meu la 1, 3 ani abia avea 9 kg, nascut cu 3 kg..si 80 cm..fiecare copil are ritmul lui de crestere..Atat timp cat mananca si e vesela si activa nu trebuie sa-ti faci griji..Al meu nu manca..si acum stam ff prost la capitolul asta..cu toate incercarile medicilor..tot soiul de siropele pt stimularea apetitului..n-am facut nimik,
dana vio spune:
Pai, nu te mai stresa ca asa avea si Alex la varsta resp si vad ca mai sunt si alti slabutei prin preajma. Poti sa-i faci ceva analize de sange sa fii tu linistita ca nu este anemica, dar daca reusesti sa o alimentezi variat, asta este, sunt copii si copii. Sanatosi sa fie!
La nastere Alex avea 3.000kg ,acum la 4ani impliniti are doar 15kg, n-a fost niciodata anemica, dar este mofturoasa la mancare. Si debordeaza de energie!
Alexandra Maria
14.12.2007
Laura25 spune:
Gusturile copiilor asa mici se schimba de la luna la alta. E normal si nimic de speriat. Inca le cresc dinti (canini, maselute probabil la varsta asta) si e normal ca atunci sa nu manance, sa nu aiba pofta de mancare. Sunt perioade in care se inalta mai mult si atunci nu prea pun pe ei. Daca e sanatoasa, activa, face kk si pipi normal, nu da nici un semn de boala, inseamna ca asa e felul ei. Are timp sa creasca. Indoparea cu tot felul de siropuri cu vitamine si stimulente poate sa duca in extrema cealalta si peste cativa ani sa vii sa ceri sfaturi pt ca fetita ta are prea multe kilograme.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Bee spune:
Fetita mea (o mica manechina cand era bebelusa, lunga si subtire) la 1,3 ani avea 85cm si 10 kg. Stiu ca am fost la doctor cu ea bolnavioara si a masurat-o si cantarit-o. Vesnica noastra problema: nemancarea. EI bine, doctorul mi-a spus: rabdare si va manca mai bine. La varsta respectiva nu voia decat lapte! Rar mai inghitea ceva in sila. Apoi a inceput brusc sa manance. Acum are 6 ani si la 1,2m nu are 20 kg. Deci e tot slabuta, desi mananca foarte bine si e ok cu analizele. Insa baietii mei zdraveni la 1 an (peste 12 kg) au fost niste anemici si niste bolnaviciosi, cu toate ca mancau bine la varsta aia. Cu mijlociul am descoperit asa o anemie la varsta respectiva, ca am fost luni de zile la hematologie cu el in investigatii. Dar vorba aia: rotund si roz, frumos, cum sa fie anemic?
Naty spune:
Diuta eu vorbesc din perspectiva unei mamici de "manechine". Nadia la 1 an nu avea 8 kg, nu-mi aduc aminte greutatea exacta, dar sigur sub 8 kg. La 3 ani are 12 kg imbracata (spre comparatie, majoritatea colegilor de odisee au in jur de 14-15 kg). Am fost si eu la doctori (desi pediatra noastra e un dr. renumit nu m-am lasat si am mai intrebat cativa). Toti au spus acelasi lucru - copilul nu are absolut nimic. E drept, ea nu mananca mai nimic si e super energica, nici nu ar avea de unde sa se ingrase. I-am dat si vitamine, nu au avut nici un efect. Acum o las in treaba ei. Macar de ar fi slaba si cand va fi mare.
Eu zic sa lasi copilul in pace, crede-ma, cand un copil e bolnav, se vede.
inbox spune:
Eu zic sa nu-ti faci griji, asta e ritmul ei. Eventual fa-i niste analize ca sa fi sigura ca e bine! Cu mancarea nu o stresa, eu am fost adepta: daca ii e foame copilului, mananca, daca nu, nu! Spun asta fiindca am vazut multi parinti care aproape ca isi forteaza copii sa manance, ii streseaza inutil, iar efectele sunt exact inverse.
diuta_20 spune:
Multumesc mult,prea stresata nu sunt dar am zis sa va intreb sa mai aflu si alte pareri.Bine,o voi lasa sa ii vina perioada cu multa pofta de mancare si nu o sa ma mai rog de ea.De fortat nu o fotez,nu suport ideea,dar ii dau mai multe feluri,in ideea ca nu ii place mancarica.
monicabo spune:
Si fetele mele au fost slabe, nu luau mereu 750 gr luna...
De ex. la 1 an nu aveau triplul greutatii de la nastere, cum scrie prin carti..
Ele la 1 an aveau 74-75 cm, si 8.350 kg (cea mare, nascuta cu 3,270) si 8,200 kg (cea mica, nascuta cu 2,890). Acum cea mare are aprox 18 kg la 4 ani si jumatate si cea mica aproape 14 kg la 3 ani si 2 luni
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria