sfat pentru episod de diarie
mamici am nevoie de o parare de la voi
In data de 31 decembrie, pustiulica meu (1an si 5 luni) a facut diarie -7 scaune pe zi. Am folosit initial hidrasec, regim -orez, mar cop, morcov, mucilagiu de orez, ceai de menta, (insa putin, nu-i prea place), banane si muulta apa..am reusit sa aducem scaunele la un nr 4 de pe zi, in prezent, asta dupa ce am incercat si carbune medicinal, iar de doua zile probiotice. inca are scaune mucilaginoase si apoase, consistenta unui gem mai moale.
De orez, supa, mar cop e satul...El, in mod normal, avea 2 sacune pe zi. Sa il duc la medic sau sa continui cu regim si probiotice?
Raspunsuri
sanziana27 spune:
Pai dupa ce 5 zile l-ai tratat dupa retetele tale, acum vrei retetele forumului sau aprobarea noastra:fugi cu el la dr?
crystall spune:
Dupa 5 zile de regim, plus ceva adjuvante (carbune) 4 scaune pe zi mi se pare cam mult, sa nu fie totusi vorba de o infectie la stomac/intestine. Si eu zic sa mergi cu el la medic.
diuta_20 spune:
Nu cred ca este ceva grav din moment ce a avut asa putine scaune si nu sunt apoase.Fetita mea a avut o saptamana diaree de la dintisori,dar tot asa putine scaune diareice pe zi.Mergi totusi la medic sa fi sigura si linistita!
dana vio spune:
Dr mea imi spunea ca daca sunt mai mult de 3 scaune diaretice/zi este o problema. La voi dupa atata timp inca mai are 4/zi si intrebi asta? Eu o sunam din ziua 1 si stiam clar ce-si-cum. Mie imi era/este foarte frica de deshidratare in cazurile astea, crede-ma mie imi este mai frica de o diaree decat de o febra.
Alexandra Maria
14.12.2007
m_ella2005 spune:
Noi am avut o repriza de asta. Pana sa ajung la medic am facut si o analiza la scaun care a iesit ok. Medicul a cerut toate amanuntele legat de alimentatia obisnuita si ce a consumat in ziua respectiva. Totul s-a declansat de la rosii. Ni s-a recomandat ca, pe viitor, rosiile sa fie consumate fara pielita si samburi si lasate la scurs in prealabil. Am rezolvat problema cu Debridat.
asteryaro spune:
Nu pot sa nu vin cu corectura: DIAREE, nu DIARIE, ca doar traim in sec. 21 oameni buni.
Scuze de offtopic.
O analiza de scaun n-ar fi de neglijat si DA, mergi la medic, e mic si nu poti lasa lucurrile la intamplare.
Sa fiti sanatosi.
CorinaDani spune:
buna,
daca era enterocolita bacteriana, copilasul ar fi facut febra, chiar destul de mare. daca nu a facut febra, poate fi ceva viral. sau, cumva copilasul a gustat din preparatele pentru masa de revelion ?
ar fi bine totusi sa-l vada un medic.
ai incercat smecta ?
Bebe Beca spune:
Eu as cumpara tarate de psylium de la plafar si i le-as introduce in alimentatie (adica le-as ascunde in ceva care ii place). Ele se vor umfla, ca sa zic asa si i le poti administra cu lingurita. Imediat regleaza scaunul. Si merg in ambele sensuri, daca esti constipat, bei multa apa dupa ele si rezolva treaba, daca ai diaree limitezi putin consumul de apa si te "leaga" scaunul.