LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (159)
Raspunsuri - Pagina 7
Porumbita spune:
si la fel, citisem ca poti creste "productia" dc bagi pompa mai des
asa ca in medie odata sau de 2 ori pe noapte bagam pompa la celalalt san (dupa ce sugea la unu) iar ziua in medie tot de 2 ori; si obligatoriu o bagam cand el avea acasa biberon (mama sau sotul imi dadeau bip eu fiind la munca, ma duceam la baie si pompam; stiu ca muream de ciuda ca dupa vb cu ei la tel si imi zicea ca a mancat de ex 60-70 ml si eu la pompa maxim jumatate scosesem, dar la fel tipa de la asociatia pro alaptat imi zisese pe mail ca obligatoriu tr sa ma mulg, chiar si in gol dc nu iese, cand copilul are biberon)
dezavantajul e ca pana pe la 6-7 luni cand am incetat sa mai folosesc pompa prea des (ca erau si mese de mancare) aveam doi sani uriasi care mereu pareau ca dau pe dinafara de lapte
avantajul e ca am reusit cu alaptatul exclusiv pana la 6 luni si dupa pana la 1.6 ani
suzeta nu i-am dat niciodata; a fost o pasarica in capul meu sa nu ii dau, cred ca era bine dc as fi incercat
miereamara spune:
Porumbita mersi!
Eu bag pompa cam de 2 ori pe zi (deocamdata). Prima data dimineata scot 100-120 de ml in maxim 5-10 min, iar a doua oara dupa amiaza scot cam 40-60 ml maxim. de obicei congelez cantitatea scoasa dimineata si cea de dupa amiaza i-o dau in biberon seara (taica-su ii da biberonul, nu eu)
Noaptea nu ma trezesc dar ea oricum suge f des noaptea, de ex azinoapte a supt in continuu de la 3 la 6 dimineata (eu am dormit dar o simteam).
Cand o sa merg la servici sper sa am timp sa pompez de 3 ori in 8 ore (cam asa se recomanda) si mai sper sa pot da o fuga in pauza de pranz la cresa sa o alaptez (desi imi ia cam 20 de minute dus si 20 intors).
Nu beau ceai pt ca au deranjat-o la stomac f tare, o durea burtica. Iau 12 pastile de fenugreek si 4 de blessed thistle/zi.
Edit; eu folosesc pungile speciale pt depozitre lapte matern de la Lansinoh, pun intre 40 si 100 de ml maxim in ele, am inteles ca e mai bine sa folosesti pungile speciale, alte recipiente favorizeaza aderarea anumitor particule din laptele matern pe pereti (parca leukocite??nu sunt sigura) si prin congelare/dezghetare se pierd din proprietati.
Mi-e neclar inca logistica:)) cum voi depozita laptele la servici si cum o sa-l duc la cresa, inghetat? dezghetat? trebuie sa ma interesez si acolo, poate au o politica anume.
Baby gator
Porumbita spune:
miere eu la munca il depozitam in acele recipiente sterile de urina sau dc stateam 6-7 ore depozitam intr un biberon mai mare; il tineam la frigider pana plecam si de la munca pana acasa il tineam in gentuta termoizolanta de Avent
apoi la gradinita tr sa vb cu ele;
de ex eu seara scoteam din congelator si puneam recipientul in frigider si practic se dezgheta pana dimineata in frigider;
de incazit mama/sotul incalzeau in Bain Marie;
tot la Bain Marie incazeau si dc erau situatii de urgenta si nu ajungea laptele pe care il lasam la decongelat si tr atunci decongelat
fetita probabil ca si suzeteaza noaptea mult, asta nu prea creste "productia"
in plus cand primeste biberon tu ar tr sa te mulgi;
o mai poti face si in timpul zilei dc ea suge de la un san sa pompezi la celalat chiar dc pe ala il dai la urmatoarea masa
dc nu vrea ceai bea mai multe lichide; sau eu de ex dupa amiaza beam galactogil (ca din cauza oboselii de peste zi productia scadea si dc nu beam statea mai mult la san
bebelusi spune:
Miere exact ce a zis Porumbita faceam si eu si stiam si eu. La mine nu a fost cazul de serviciu dar am facut asa cand mai plecam de acasa. Totdeauna Mircea ii dadea biberon
Vlad e mai bine, nu se mai vaieta
crisspy spune:
ANDU
ANDREI de Mara
Sa fiti sanatosi puilor si sa aveti o viata frumoasa. Distractie placuta azi.
Pe Mara o mai asteptam pe la noi
Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria
Leditia spune:
Andrei de Alinuk
Andrei de mara
La multi ani sanatosi si fericiti!
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt copilasi speciali!.
asparagus spune:
Andu
Andrei
Sa fiti sanatosi si sa cresteti mari sa va bucurati parintii!
Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009 si 21+Bianca
http://www.foto-la.de/Lucas/
Aalina spune:
La multi ani celor doi Andrei de astazi.
Si licuricilor ce s-au sarbatorit zilele trecute.
bpaula spune:
La multi ani Andrei de MAra!!
La multi ani Andu!!! Sa fii sanatos si fericit alaturi de familia ta!!!!!
ada_coman spune:
La multi ani, Andu!
La multi ani, Andru!
Sa cresteti mari si sanatosi!
La multi ani si celor sarbatoriti zilele trecute!
Patri, Daria mea a avut varicela la 9.5 luni. Nu a fost usor, dar a trecut. A dat-o cu pasta cu apa mentolata si alcool mentolat. Multa sanatate!