LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (159)
Raspunsuri - Pagina 13
Selene_Bunny spune:
Noi mai avem o problema: face kk pe ea, in chiloti. Pur si simplu. Aseara am aruncat chilotii cu totul, eu nu spal asa ceva. Acum iar si-a dat drumul, a cazut si pe covor, a si calcat in el, mi-a sarit tzandara si i-am zis una urata...
Nu inteleg de ce face asta, pana acum, am luat-o cu frumosul, i-am tot explicat, nu am "scuturat-o" defel...
Dar la fel a fost si de Sarbatori, si la mama, si la Cj... Da-i si da-i si da-i, pe ea si pe ea, fara probleme...
Bleah...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
miereamara spune:
Selene, citeam undeva ca bebelusul/copilul mic renunta la a face kk in diaper/chiloti atunci cand este pregatit, e un fel de "cadou" pe care il face mamei si este considerat ultimul pas spre independenta, un semn ca nu mai depinde de mama, va face la olita/wc cand va fi cu adevarat pregatita nu cand vrei/vrem noi.
Si mie mi s-a urat de schimbat diaper cu rahat mirositor la Aidan dar asta este, daca nu vrea/poate ce pot sa-i fac? Ma bucur ca macar face pipi la wc.
Baby gator
iuliacris spune:
Ce gradinita de vis, Bee! Pe-aici n-am vazut asa ceva, dar na, noi suntem mai la tara...succes Alexiei in noua etapa!
Naty, sunt sigura ca o sa iasa bine analizele, cred ca te simti asa usurata!
Miere, sper sa nu ti se imbolnaveasca pruncii, mai ales papusa aia mica.
Si a mea e experta in Ipad (ii spune "ieped"), il manevreaza de zici ca s-a nascut cu el in mana, dar a cam exagerat in calatoria asta cu el asa ca de doua zile nu i l-am mai dat. De fapt cica e al meu, dar cand am fost plecati eu eram ultima care avea acces la el.
Mie mi-a facut surpriza cu caca acum doua zile, nici nu ma gandeam ca o sa faca pe toaleta, dar s-a cerut singura dupa ce i-am zis ca nu se poate sa faca in chilotei. I-am zis ca daca vrea ii pun diaper sau poate sa faca la baie si a ales baia, insa a trebuit sa stau langa ea.
si aseara a vrut sa faca totla toaleta.
Am dus-o la gradi, dar s-a lasat cu urlete serioase, plansete si scandal, de-abia am iesit de-acolo. Mi-au dat telefon mai tarziu sa-mi spuna ca s-a linistit dupa ce am plecat.
crisspy spune:
Miere, Iulia hai ca mi-ati bagat cuiul cu Ipad-ul . Ma gandeam sa investesc si eu intr-o "jucarie" din asta pt Razvi, dar este atat de scump . Cred ca i-ar placea sa se joace cu aplicatiile alea de numa. Manuieste telefonul meu zici ca l-am facut cu el in mana, mai nou face si fotografii cu camera (si unele chiar reusite), cu siguranta un ipad ar fi perfect.
Mai e vreun copil de la odisee care nu e potty trained? Cred ca numai unul: Razvi . Nu vrea si pace, nici macar pipi. De scutece mirositoare mi s-a luat si mie, dar macar pipi sa faca si el la olita / toaleta. Nope, asta vrea sa mearga la intalniri cu scutec cred .
Iulia lasa ce se obisnuieste ea din nou la gradi.
La noi se pare ca au revenit nervii seara dupa gradi, sufera ca nu-l bag in seama. Dar sincer nici nu stiu cum sa ma impart, adica eu stiu dar nu intelege el. Cu Andra petrec cam o ora - o ora si jumatate pe zi, imi e dor de ea - seara ajung la 6:30 acasa, mananc si eu ceva apoi baia Andrei, lapticul si ea face nani. Dimineata o mai vad 10 minute. Pe cand cu el mergem / ne intoarcem de la gradi, ne trezim dimineata impreuna, ne culcam seara impreuna. Sper sa se reacomodeze cu programul asta.
Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria
Selene_Bunny spune:
miere, sorry, dar fonduri de alocat pentru scutece nu mai avem. Ar insemna sa o privam de altceva - nu-i mai iau iaurt cu fructe, de exemplu, ca sa-i iau scutece, ceea ce mi se pare o tampenie, in conditiile in care, pe tren, drum de 12-15 ore, s-a abtinut sa faca pipi in scutec-chilotel, desi avea pe ea.
Avem niste resolutions pentru anul 2012, vreau sa ma tin de ele cat pot, am observat ce s-a intamplat cand am tot schimbat una si alta.
Iar la cat kk am spalat eu la viata mea, ar trebui sa-mi ploua in casa cu noroc, asa, din tavan, sa-l strang in galeti.
A facut din nou pe ea.
Lucrusoare de vanzare...
Leditia spune:
Crisspy,nuu nuu..al meu o sa fie cel care va sta cu pampers pe el pana la adanci batraneti!Nu vrea frate si pace,dar nu vrea el,nu ca nu stie de pipi si kk..Ba vine si-mi mai si zice kk..pipi..de ma iau nebuniile.Ii zic,David hai sa facem pipi la olita..nu pipi olita,nu..la fel si cu kk.Daca ii zic,David nu mai punem pampers,stam fara si facem la olita,pai se isterizeaza,plange,ma alearga cu pampersul prin casa sa i-l pun,ba incearca sa si-l puna singur..urlaaa ca din gura de sarpe dupa pampam nou..Nu a vrut nici la toaleta,nici la olita..nu vrea si pace..si efectiv nu am ce sa-i fac..k urla de zici ca cine stie ce-i fac..Degeaba ii explic,degeaba ii zic ca-i mare..aiurea,imi zice ca el e mic,e bebe si nu vrea!Dar nu vrea nici sa incerce..uai,viata mea.Asa mai statea el pe olita,l-am mai convins,dar nu facea nimic,se abtinea.Asta e...om scapa noi si de astia..candva.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt copilasi speciali!.
Leditia spune:
Selene imi pare rau,nu vreau sa isc o discutie in contradictoriu,dar eu nu-s de acord.Pt mine David e prioritar,chiar si inaintea facturilor..el trebuie sa aiba tot ce-i trebuie si apoi urmeaza restul.De mancare nu mai zic,intai ii iau lui tonele de iaurturi,branzici,lapte si tot ce are nevoie si apoi iau si pt noi.Daca e sa tai ceva,tai de la noi..mai astept cu facturile si tot asa,dar de la copil nu tai!
Un bax mic de pampersi nu costa o avere si-ti ajunge o luna,sa-i pui doar cand face kk,daca ea inca nu e pregatita sa faca altfel si face pe ea.Ma rog,e doar parerea mea..O seara buna.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt copilasi speciali!.
Selene_Bunny spune:
Ledi, nu ma supar.
Uneori, face si la olita, ceea ce ma deruteaza, de ce o data asa si de zece ori pe ea.
Din moment ce, pe tren, a spus ca ea nu face in scutec, ca asteapta sa ajungem acasa, sa faca la olita (uite ca am avut asa o scarba de baile din tren, ca am dus-o doar o data, la intoarcere), am considerat ca e pregatita.
Eu deja am taiat de la noi. Eu am intrat pe regim, sunt imensa, m-am vazut integral intr-o oglinda si m-am ingrozit. Prin urmare, mananc doar de doua ori pe zi si am redus ceea ce stiu ca mancam mult si f. mult - paine si dulciuri. Plus altele - cereale, cum ar fi.
Si pentru mine Daria e prioritara, chiar si inaintea facturilor. Este a doua oara cand primim aviz ca ni se vor taia gazele. Fara gaze, nu am cum gati, nu am cum incalzi casa si cum spala copilul.
Daca, prin absurd, s-ar intampla asta, cine va fi primul afectat?
Realitatea e cat se poate de rece.
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Stie cineva daca pentru genu valgum se pot face sedinte de kinetoterapie gratuit?
Lucrusoare de vanzare...
cris30 spune:
Salutare la toate fetele, sa aveti parte de tot ce e mai bun in 2012 si "la multi ani!" licuricilor nostri!
Mai intru si eu pe aici din in cand sa dau raportul
Noi am scapat de diaper in vara, a fost mai usor decat ma asteptam.La inceput am avut multe accidente,in special cu treaba mica, dar in timp a realizat ca decat uda , mai bine se aseaza singura pe olita.
Problema mare pe care o am cu ea este la public restroom, nu vrea in nici un chip sa se aseze pe toaleta, cum intram in baie incepe sa planga, e panicata si vrea sa plece cat mai repede de acolo.Mereu cand merg cu ea, fac eu intai sa-i arat ca nu se intampla nimic rau.Ma duc pregatita cu toilet set cover colorat si cu printese, poate poate o atrage.In timp am depistat si care este frica ei,intr-o zi m-a pus pacatul sa dau drumul la aparatul de uscat mainile, care face un zgomot infernal, imediat a inceput sa planga si a luat-o la fuga spre iesire. De atunci de cate ori intram in wc, se uita in jur dupa aparat.Partea curioasa este ca daca foloseste altcineva aparatul, nu se sperie deloc, dar daca il folosesc eu, reactioneaza imediat. Sotul mi-a dat o explicatie care cred ca ar avea sens si aceea ca se sperie din cauza ca as pati eu ceva.Tinand cont ca noi tot nu putem lega o propozitie, sa aflu din gurita ei care e cauza,sunt slabe sanse .
In legatura cu vorbitul, in decembrie am terminat cu early intervention si acum de la 3 ani mergem la un centru de 2 ori pe saptamana cate jumate de ora.In decembrie a avut o evaluare amanuntita, speech, ocupational, physical si psychological.Pe langa speech s-a mai adaugat si physical therapy , nu va spun cum am plecat de acolo,am plans in hohote pana la masina, pentru ca la asta nu ma asteptam.Deja ma stresam eu ca nu vorbeste, acum mai aflu ca are nevoie si de physical.In timpul evaluarii a pus-o sa faca multe chestii pe care ea nu prea le-a facut.Nu a putut prinde mingea sau sa o arunce,nu a stat intrun singur picior, nu a putut merge pe o linie dreapta, urca si coboara scarile doar sustinuta.Deci trebuie lucrat pentru tonusul muscular, coordinare, echilibru si ball playing skills.Stand de vorba cu sotul, ne-am gandit sa acceptam terapia, ca rau nu are ce sa-i faca. Ne-am gandit ca mai tarziu cand se duce la scoala si trebuie sa urce si sa coboare scari, or sa o dea alti copii gramada. Asa ca acum facem si physical de 2 ori pe saptamana.
Merge la gradi de 2 zile pe saptamana, program lung, acolo ii place si e cel mai cuminte si pasnic copil.Asa mi-au spus educatoarele, ca e foarte ascultatoare.
Cam astea de la noi, m-am intins ca o placinta