LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (159)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata doamnelor
Bee succes cu gradi si mai ales cu proiectul bb2.
Miere, sanatate multa ambilor iepurasi.
Eva e inoculata cu desene animate, daca ai lasa-o... ar sta cu orele. e mare fan tom si jerry, chiar zice ca ea e Jerry . de mancare nu mai zic nimic
Selene, si Eva a avut perioada asta. pur si simplu facea in chiloti. acum (sper eu ) ca i-a trecut.
Eva nu are acces la ipad, dar are ipod-ul ei touch (un second pe care a varsat lapte din belsug ) si are acolo jocurile, puzzle cu thomas si altele. prea scump ipad-ul ptr ea, mai ales la ce manevre face
Cris30, spor mult cu terapia! sunt sigura ca va fi totul ok in curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

'Neata,

Ledi astia ai nostri ai vorbit intre ei mah...fix asa e si Razvi. Stie ce e ala pipi si kaka, stie cand face dar zice dupa. L-am lasat in chilotei prin casa...moama ce scandal cand facea pipi pe el, era isterizat. Si m-am gandit sa-l mai las decat sa-l vad asa isteric. O singura data l-am prins de la inceput cand incerca sa faca kaka si l-am pus pe olita si a facut. Am zis ca gata, l-am apucat pe Dzeu de picior si scapam de pampers la fel ca de suzi (adica foarte usor). De unde, acum nici nu vrea sa o vada si nici reductorul.

Cris ma bucur ca ne mai scrii de voi. O sa o ajute mult terapia si ai sa vezi ca o data ce o sa inceapa sa vorbeasca o sa fie mai usor pt toti. Bafta multa.

De dimineata s-a lasat cu urlete ca el vrea sa mearga la Miss Adina cu cucucioru' aka caruciorul Andrei. I-am zis sa-si ia o masinuta cu el in masina sa mergem cu ea la gradi si baiatul meu a venit cu masina mare cu care se plimba prin casa...alte urlete. Pana la urma si-a luat 2 masinute mici pe care nici nu le-a bagat in seama odata ajungi in masina mare.

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Multumim mult pentru urari. Sper din suflet ca Ale si toti licuricii nostri sa indrageasca gradinita si sa se simta in largul lor acolo. E un pas important pentru ei.

Crisspy, sa stii ca nici Alexia nu este potty trained, insa nu fac caz de chestia asta. La gradi o vor invata sa faca direct la WC, deja au inceput trainingul prin a pune-o cat mai des pe WC. Le-am spus sa faca totul pas cu pas, nu vreau sa grabim lucrurile. Ale are WC-utul ei mititel, cu folie protectoare ce se schimba dupa fiecare utilizare. De asemenea, dupa fiecare utilizare, se dezinfecteaza wc-utul. Eu le-am spus doamnelor de antecedentele cu infectiile urimare ale Alexiei pentru a fi extra atente. Sper ca asa sa fie. Oricum, ideea este ca fiecare copil evolueaza in ritmul lui. Si eu am incercat sa o las fara scutec, doar cu chilotei, insa nu a functionat, se ducea intr-un colt si facea si apoi era f rusinata, de parca facea ceva rau.

Ideea este ca dimineata, cand o duc la gradi, imi spune ca merge la gradi cu ciupercute, dar nu vrea pipi si nici sa pape...Bine ca la fata locului isi schimba pdv-ul.

Acum sunt stesata pentru ca au program de mers la teatrul de papusi. Este pentru prima data pentru Ale, sper ca va avea rabdare sa urmareasca piesa.

Azi a mai venit un baietel, deci sunt 6. Ma bucur ca nu au venit toti deodata pentru ca asa si Ale se acomondeaza mai bine.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Cris,nu ai de ce sa te ingrijorezi, sunt lucruri pe care nu le-ai lucrat cu Dariuta si de aceea nu avea deprinderile formate, dar o sa se rezolve dupa terapie, mai ales ca oamenii de acolo au si metode bune

Vladut se uita la desene, nu-i plac cele de la tv, are filmele lui preferate pe care i le pun cand consider eu. In plus eu il las sa foloseasca toata tehnologia, dar cand consider eu. Cel mai nou se joaca singur pe wii, stie sa foloseasca laptop, ipod, calculator cu mouse... fara probleme. Dar cel mai mult ii plac jucariile, plimbarile si povestile, lucruri care ne ocupa cea mai mare parte din zi.

Acum il suspectez de infectie urinara :v urina urat mirositoare, durere (usturime, jena) la putulica, senzatie de mictiune frecventa Ii duc analiza pt urocultura, dar pana iese rezultatul ce pot sa fac? Incerc sa dau diseara si de pediatra lui...

Mergi la inceput

Anna, pana cand ai rezultatul sumarului de urina, uroculturii si eventuala antibiograma, parerea mea este ca trebuie sa ii dai multe lichide pentru ca urina sa nu fie concentrata in bacterii. Insa, sfatul meu este sa ii recoltezi mai intai urina si apoi sa ii dai lichide (apa, ceai).

Bee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

LA MULTI ANI Ilinca, Eduard, Carla, Tudor, Matei, Florence!!!

LA MULTI ANI, Szmonic!!" (si mai vino pe la noi )

Noi am avut azi prima zi la gradi, de la 9 si un pic pana la 11.30. Am avut ceva emotii, dar a fost SUPER, adica jupan nici nu voia sa mai plece de acolo. Cum am ajuns, a dat fuga la jucarii, nici nu m-a mai bagat in seama. Mai eram eu si inca o mamica "de prima zi", am stat popandau pe scaunele uitandu-ne la copilasi cum se joaca, peste juma' de ora ne-au trimis educatoarele la bucatarie, sa bem un ceai, o cafea. I-am zis ca mami merge un pic da' vine inapoi - abia mi-a aruncat un "ok, mummy, off you go, see you later". Ne-am intins la povesti cam o ora...mai venea cate o educatoare sa ne zica sa nu ne agitam, ca totul e in regula, copiii se joaca. Ne instalasem intr-o sala chiar langa sala de joaca, auzeam copiii chiraind si trancanind, deci daca ar fi plans vreunul sau s-ar fi lasat cu tipete am fi stiut. Apoi am revenit cand copilasii erau la masuta la gustare la 11 (iaurt, grisine si la alegere, lapte sau apa din canite), era si ziua unei fetite si au cantat la multi ani, au primit tort, dupa care a trebuit sa ma ROG de Mister sa mergem ..."I need to play more, Mummy", "5 more minutes Mummy" "one more minute Mummy". Si e tare incantat ca merge si maine :D. Gradinita e mica, la 30 de m de casa, sunt vreo 16-20 de copilasi, 3 educatoare, dragute, vesele, imi place, si vad ca si jupanului ii place. Am vazut cum vorbesc educatoarele cu copiii, nu ridica vocea, se joaca cu cei mici, copilasii se joaca intre ei. Deja asta micul se imprietenise cu un baietel si o fetita. Deci e de bine :D

Cred ca am mai scris, jupanul e potty trained, face direct la veceu (mai nou a invatat sa faca pipi din picioare si e tare mandru) dar noaptea inca mai primeste nappy. Alaltaieri seara a cerut sa nu-i mai punem scutec nici noaptea, drept e ca in ultimele zile scutecul e uscat dimineata, si i-am promis ca il mai tinem o saptamana asa - daca ramane tot uscat renuntam si la asta. Dar si noi am trecut printr-o faza initiala de potty training in vara, cand noi am fi vrut, dar cel mic nu era inca pregatit, asa ca am abandonat. Am reluat potty training-ul in octombrie si a mers perfect, atunci era momentul si a fost totul bine. Fiecare copilas isi are ritmul lui.

Cu mancarea ce sa zic La Lynn mananca de toate, acasa e Mr Mofturici, daca e posibil ar manca doar pizza cu branza si sos de rosii, toast cu unt, briose simple, iaurt, betisoare de branza, cereale inegrale cu lapte, banane, struguri, sunca goala, eventual sandwich cu unt si branza... si ciocolata la infinit, daca ar putea. Si cartofi prajiti cu pui si fish fingers cu ketchup. Noroc ca nu e doar dupa el Lapte bea binisor, o cana dimineata, una seara, mai primeste si la childminder. Are un pic sub 14 kg, nu e tare inalt (nu l-am masurat) dar am vazut copilasi si mai micuti in grupa (copiii sunt intre 3 si 4 ani si jumatate), el e cam lamijloc ca inaltime, asa ca nu ma agit. La 3 ani si 4 luni mergem la vaccin, si atunci o sa-l masoare si cantareasca asistenta si voi sti exact ce si cum. Sanatos sa fie, cate kg sau cm are nu conteaza asa de mult.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Cris, lasa ca va fi bine, nu te necaji

Fetelor, eu zic ca fiecare la timpul lui, cand e pregatit

Anna, imi pare rau, uff, imi e groaza de bolnaveli, nu mai am rabdare deloc parca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

'Neata,

Ma bucur sa aud ca mai sunt licurici care fac inca in pampers. Adica nu e motiv de bucurie dar e recomfortant sa auzi ca mai sunt si altii in situatia ta .

Bee cum a fost la teatru de papusi?

Andra felicitari pt prima zi de gradi . La noi s-a lasat cu plansete ca aseara nu mai vroia sa mearga acasa, el vroia sa ramana cu Miss Adina. Ba chiar si acasa ne striga ba pe mine, ba pe mami cu Miss, dupa care se corecta .

Anna imi pare rau sa aud de Vladut, poate ar fi bine sa faci si un sumar de urina. Bafta sa treaca repede. Eva ce face, am vazut pe FB ca se face din ce in ce mai frumoasa.

Patri voi cum mai sunteti?

fetele

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

anna sun o pe Irina.c

Mergi la inceput

Buna fetelor,

Crisspy, educatoarea mi-a spus ca Ale a fost foarte incantata de spectacol, ca a stat neminscata, a aplaudat, a ovationat, a interactionat cu personajele.

A papat binisor, a papat micul dejun si gustarea iar a pranz a papat doar ciorbita, painica si 2 cornulete. Nu s-a atins de felul doi, desi era pilaf si ei ii place pilaful de regula. Nu a fost insa fortata.

Azi insa, imediat ce a intrat pe strada gradinitei, a inceput sa planga ca nu vrea sa intre si ca vrea acasa. A fost foarte greu sa o introducem in gradinita, a venit educatoarea si pana la urma am reusit sa o ducem sus. Am stat cateva minute in clasa, dupa care am coborat in sala de asteptare ca sa vad cum evolueaza lucrurile. S-a jucat si apoi au coborat la micul dejun unde am vazut ca a papat, era vesela, insa isi cauta revista cu Capsunica pe care o lasasem la tati in masina. Intr-un tarziu, am plecat si eu cu sufletul facut tandari. Nu stiu cum sa procedez maine. Bine ca sunt putini copii si multe educatoare si ingrijitoare pentru ca ii corcolesc pe copilasi. M-a sunat dna director si mi-a spus ca Ale e vesela si se joaca. O sa mai sus sa vad cum sta treaba.

Oricum, la 14:00 primesc pe mail de la educatoare informarea zilnica si o sa imi detalieze exact comportamentul, cat si ce am mancat si o sa imi spuna eventual ce atitudine sa adopt.

Zilele viitoare o sa avem si un fel de Scoala a parintilor organizata de o firma de consiliere psihologica din UK si sper sa imvatam si noi, parintii, cum sa ne comportam fata de copil si cum sa interpretam semnalele micutului.

Sunt varza in dimineata aceasta, sper sa imi revin ca sa dau randament maxim la job.

Dark, felicitari pentru prima zi de gradi a lui Mister. Mult succes si acomodare usoara! Sa ne povestesti!

Bee

Mergi la inceput