Ce gatim azi (87)
Raspunsuri - Pagina 9
kariguld spune:
JG, eu am facut intotdeauna combinatia de quark si mascarpone. desi aproape fiecare reteta are si budinca de vanilie in compozitie, nu am folosit.
am folosit asa:
-o cutie quark (slab in grasime) 400g
-o cutie mascarpone 500gr
separat am amestecat cu un tel quarkul in care am pus vanilie zahar si doua galbenusuri de ou. separat amestecat mascarpone. apoi cele doua impreuna incet amestecat tot cu telul. in aceasta compozitie poti sa pui miez de mandarine sau portocale curatat pana la pulpa si taiat in doua. sau poti sa pui alte fructe, de ex zmeura, afine , cirese, visine, piersica. fructele sa fie bine scurse de zeama. le las de obicei pe un prosop de hartie dupa ce le curat.
dupace prajitura e coapta, faci un sirop. poti sa faci din zmeura, cirese, capsuni.
250 gr fructe le amesteci cu zeama de la o lamaie -sau jumate lamaie si jumate zeama de portocala- plus vre-o trei linguri bune de zahar pudra. cu blenderul amesteci pana devine un suc mai gros.
sucul asta il pui peste prajitura numai atunci cand o servesti pe farfurie.
J G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld JG, eu am facut intotdeauna combinatia de quark si mascarpone. desi aproape fiecare reteta are si budinca de vanilie in compozitie, nu am folosit. am folosit asa: -o cutie quark (slab in grasime) 400g -o cutie mascarpone 500gr separat am amestecat cu un tel quarkul in care am pus vanilie zahar si doua galbenusuri de ou. separat amestecat mascarpone. apoi cele doua impreuna incet amestecat tot cu telul. in aceasta compozitie poti sa pui miez de mandarine sau portocale curatat pana la pulpa si taiat in doua. sau poti sa pui alte fructe, de ex zmeura, afine , cirese, visine, piersica. fructele sa fie bine scurse de zeama. le las de obicei pe un prosop de hartie dupa ce le curat. dupace prajitura e coapta, faci un sirop. poti sa faci din zmeura, cirese, capsuni. 250 gr fructe le amesteci cu zeama de la o lamaie -sau jumate lamaie si jumate zeama de portocala- plus vre-o trei linguri bune de zahar pudra. cu blenderul amesteci pana devine un suc mai gros. sucul asta il pui peste prajitura numai atunci cand o servesti pe farfurie. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Merci frumos, am inteles.
Nici eu n-as pune budinca in compozitie!
Quark slab poate fi si de 0,2%?
Abia astept sa fac prajitura asta!
valentinag spune:
cartofi"prajiti" la cuptor cu conopida murata si poale'n brau cu dulceata de afine
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui J G
Merci frumos, am inteles. Nici eu n-as pune budinca in compozitie! Quark slab poate fi si de 0,2%? Abia astept sa fac prajitura asta! J si Carla (05.02.2006) www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare |
da, poate fi slab quarkul. si mascarpone, dar din cate stiu eu, nu este. in compozitie mai poti sa pui coaja de portocala. eu gasesc de cumparat la magazin e in pliculet mic.
ank999 spune:
Azi: spaghete carbonara
salata de fructe
Maine: - ostropel de pui si ciorba de rosii cu taietei de casa
J G spune:
Ostropel de pui
Salata de ton
www.prin-casa.ro/?p=1885" target="_blank">Gogosi dupa reteta Mihaelei
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld JG, eu am facut intotdeauna combinatia de quark si mascarpone. desi aproape fiecare reteta are si budinca de vanilie in compozitie, nu am folosit. am folosit asa: -o cutie quark (slab in grasime) 400g -o cutie mascarpone 500gr separat am amestecat cu un tel quarkul in care am pus vanilie zahar si doua galbenusuri de ou. separat amestecat mascarpone. apoi cele doua impreuna incet amestecat tot cu telul. in aceasta compozitie poti sa pui miez de mandarine sau portocale curatat pana la pulpa si taiat in doua. sau poti sa pui alte fructe, de ex zmeura, afine , cirese, visine, piersica. fructele sa fie bine scurse de zeama. le las de obicei pe un prosop de hartie dupa ce le curat. dupace prajitura e coapta, faci un sirop. poti sa faci din zmeura, cirese, capsuni. 250 gr fructe le amesteci cu zeama de la o lamaie -sau jumate lamaie si jumate zeama de portocala- plus vre-o trei linguri bune de zahar pudra. cu blenderul amesteci pana devine un suc mai gros. sucul asta il pui peste prajitura numai atunci cand o servesti pe farfurie. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Kari, dai te rog detalii si despre blat si cum se face in totalitate prajitura? Suna tare bine, as face si eu.
kariguld spune:
mihaela, indata scriu reteta.
musai sa ma laud. astazi a gatit barbatul.
schnitzele cu spanac si cartofi natur, plus salata de cruditati
kariguld spune:
reteta de Käsekuchen -prajitura cu branza-
-250 gr faina
-60 gr zahar (cam trei linguri potrivite)
-150 gr margarina sau unt (eu folosesc unt intotdeauna)
-1 ou
-un pachetel zahar vanilat
-o lingurita praf de copt
faina se pune intr-un castron si se amesteca cu praful de copt. untul se taie cubulete si se pune in mijlocul fainii, apoi se adauga si oul batut cu zaharul vanilat si zaharul. se framanta un aluat care in final se dezlipeste de mana. daca nu, mai adauga putina faina.
ptr umplutura de branza.
-500 gr mascarpone
-400 sau 500 gr quark
-2 galbenusuri de ou
-150 sau 200 gr zahar
-esenta de vanilie
-coaja rasa de portocala
dupa dorinta fructe:
-2 mandarine curatate pana la pulpa
-cirese 200 gr
-zmeura 200 gr
pregatesc doua castroane. in unul pun mascaprone cu jumate din zahar si amestec cu telul. la fel procedez si cu quarkul, pun zahar si amestec cu telul. apoi le aduc impreuna si adaug vanilia, coaja de portocala , si cele doua galbenusuri. fructele le pun numai la sfarsit si le incoroprez usor fara sa amestec prea mult.
intr-o tava rotunda ptr tarta cu diametrul de 28cm pun foaia de aluat, intinsa si pe pereti in sus. apoi pun compozitia de branza si intind usor fara sa presez.
se coace la cuptor intre 40 si 50 minute, depinde de cuptor. pana prinde o crusta aurie deasupra.
cateodata prepar un sos de fructe. din zeama de la o lamaie sau jumate lamaie si jumate portocala (am facut si numai cu zeama de portocala) amestec cu 250 gr fructe -zmeura sau capsuni sau cirese sau visine- plus trei linguri bune de zahar. blenderuiesc pana se face o pasta curgatoare. sosul asta sta la frigider pana la o saptamana.
sosul se pune numai peste prajitura care se serveste imediat.