Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 18

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Strumfy, sarumana, hai ca asa s-a mai facut lumina in capul meu si cu alezele la pachet si cu hainutele. Tre' sa ma mai familiarizez cu bluzitele. La body si salopete parca mi-e mai clar acuma.

25+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Aredwynn: bine ai revenit si spor la citit De vreo 2 zile s-au intetit si la mine simptomele exact asa cum le-ai descris tu. Tocmai am avut si prima intepatura jos, care a fost f dureroasa, nu zic, dar asa cum am perceput-o eu cred ca e de la presiune pe nervul sciatic, deci nu mi-am facut prea mari griji, mai rau m-am ingrijorat cand am citit despre ele pe aici ca nu pricepeam ce cauze ar putea avea.
Monna: asa e, sunt de senzatie paturicile alea moi, si din pacate nu am vazut nicaieri in RO asa ceva. In mai are sotul din nou delegatie si musai il pun sa mai ia macar inca una
Dara: cu dimensiunile, din nou e o discutie... in mod normal se considera 50 cm pt. nou nascut dar am prietena care a nascut copil de 56 cm si a trebuit sa-l imbrace direct cu hainute 1-2 luni. Asa ca daca va stiti inalti e posibil ca si bebe sa va mosteneasca si poate e bine sa va orientati si spre marime mai mare, body + pantalonasi fara picior (care sa se poata sufleca apoi daca-s prea maricei la inceput) si separat botosei pe labuta piciorului. In cealalta extrema, cine va trebui sa nasca prematur, s-ar putea sa se trezeasca ca trebuie sa suflece la inceput si hainutele de 50 cm. Cred ca v-am innebunit deja cu atatea "daca si cu parca" dar eu cum m-am tot uitat pe la hainute mi-au trecut de toate prin capsor
Strumfy: acum pricep de ce am confuzat-o pe Dara, eu eram convinsa ca alezele din magazin sunt tot din finet Si da, la fel am facut si eu, am luat putine hainute primul numar (chit ca noi suntem amandoi mici si bebe cred ca va fi la fel) si am luat si de 2-3 luni sa stiu o treaba.

29+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

fetele, da' niste pozici cu burticile nu mai puneti pe picasa? eu am pus pozica de 29 de saptam

Monica, fericita 29+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Despre gradele din casa: pe paturicile pe care le-am cumparat eu scrie ca temperatura optima pentru dormit este 18. Noi tinem in general cam 21-22 de grade ziua si 19-20 noaptea. Probabil ca asa vom face si cu bebe in casa, doar la baita o sa crestem putin temperatura. Si noua ne-au zis la cursul de mamici ca se recomanda 22-24 de grade. E discutabil... A propos de cursuri, am fost si eu la un curs de mamici, nu pot sa spun ca am invatat tot ce as fi considerat necesar, mai ales ca medicii invitati au spus lucruri destul de diferite. M-am inscris si la un curs lamaze, cu o tipa care va respecta cursul "naste cum simti". Sunt curioasa cum o sa fie.

Voi unde o sa culcati bebelusii la inceput? Noi i-am facut camera ei, insa tot mai multe mamici imi recomanda sa o tin cu mine in camera la inceput, ca sa nu imi fie asa greu sa ma scol noaptea. Stiu ca sunt mamici care prefera co-sleeping-ul, insa mie mi s-ar parea periculos...

La nastere v-ati gandit? Ce hotarari ati luat? Eu as vrea natural cu peridurala, desi acum am inceput sa citesc cate putin si vad ca si peridurala are ceva riscuri... Daca as sti ca nu are bebe ceva de suferit de pe urma ei, n-as mai avea nicio retinere, pentru ca mi se pare o varianta eleganta.

31+ Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

aualeu.. cat ati scris de la pranz am citit 20min
multumesc de lamuriri legate de prenatal si arsuri. azi pe la 14.30 mi-a raspuns medicul la tel.. si nu m-am inteles cu ea si a trebuit sa ma duc azi dupa prenatal. mi l-a dat cu data de azi, apoi mi-a zis ca in februarie sa merg cand pot, ca nu se procedeaza ca la boala obisnuita (sa ti-l dea din ziua eliberarii). mi-a zis ca mi-l poate da din 15 februarie (data eliberarii) dar el sa fie valabil din 01 februarie. m-am linistit. acum sa imi fac timp.. dar mai ales chef sa merg sa il duc la sv
asa. pt arsuri medicul mi-a recomandat dicarbocalm sau renie.
monna, eu am pus pozici cu burtica
fetele, v-am atasat cateva pozici cu ce hainute am luat eu pt inceput. hanoracul alb (sau ce e) e f mic.. desi in poza pare maricut. ma gandeam sa o iau pe bebelina din spital cu el.. sa il dau peste un body si o salopetica gen alea din poze.. sau sa renunt la ala si sa o iau in paturica.
aceeasi dilema o am si eu cu plecatul acasa. in brate sau in scoica?
se apropie seara.. au inceput arsurile. bebelusa mea e tare cuminte azi. a dormit toata ziua. aveti si voi zile asa linistite? sper sa nu fie nimic in neregula cu ea.

29s6z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Eheiii, se vede ca la voi nu mai e obiceiul ca nasa sa se duca la fina cu toale la spital!
Eu una, fiindca finii mei inca au idei din acestea, a trebuit sa colind de cateva luni bune sa iau hainute, ba de scos din spital, ba pentru botez si toate cele. Cred ca inebunesc, azi am fost dupa lumanre si tot ne mai uitam, si la bani si la model

La scosul din spital, daca va cumparati voi hainutele si nu aveti o nasa "darnica" ar fi bine sa luati in calcul si varianta groasa si cea subtire. Acum, in martie-aprilie nu cred sa mai fie foarte ger. Si oricum copilul va avea si o patura peste el, si sigur il luati cu masina in care veti face destul de cald.
Cu toate astea, body, si un costumas tot trebuie sa aveti. Eu finei i-am luat ceva din pantalon cu jacheta de urson pe dos plus caciulita si botosei. Si e suficient...

Acasa, oricate se spune ca primesti, mai toti aduc hainute mari, nu de 1-2 luni, si mie nu prea-mi place sa le intorc manecile de 3 ori cu gandul sa-i vina si la 1 an. Deci vreo 3-4 body mici si vreo 3-4 body de 3-6 luni sunt utile
Eu am luat de bumbac din carrefour...

Va mai trebuiesc vreo 7 bavete ca va murdari destule, si scutece, ori din acestea cu musama dedesubt ori de bumbac, simple, eu zic vreo 5 bucati.

In general, daca nu aveti rude prin preajma, luati-va de toate , cine are , mai primeste.
Plus ca acasa ne trebuie un termometru, o forfecuta numai pt bebe, aspirator nazal (nu musai), cadita de baie, prosopele de bebe sau obisnuite (numai pt el) si lista poate continua.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
27+ Victor Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Tot citesc si apar intrebari:
-ati comandat ceva de pe site-ul de pe care dati exemple? Sunt ok hainutele?
-pentru ce luati magne b6?

31+ Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Am tot citit ce ati scris despre hainute dar eu cred ca nu ma pot concentra, nu stiu ce am, parca sunt si mai nedumerita, nici nu stiu de unde sa incep si ce sa iau. Poate imi revin mai incolo.
Am ascultat-o pe Monna si am mai pus poze pe picasa.
Si eu simt ca se intareste burtica pentru cateva secunde, la inceput nu stiam ce ar fi dar tot citind pe aici mi am dat seama ca ar putea fi vorba de contractii. Deocamdata pare in regula cu ele.
Fetita misca destul de des si ma amuz tare cand vad cum se misca burtica. Sunt cu ochii pe burtica ca pisica pe soarece, sunt foarte concentrata sa nu cumva sa imi scape urmatoarea miscare.
Mai am si arsuri dar nu ridica mari probleme, mai sug cate un dicarbocalm sau poate chiar jumatate din el intr o zi.
De cand stau acasa dorm ca un bebelus, ma culc pe la 12 si pot dormi si pana la 10 dar acum am inceput sa pun ceasul sa sune sa nu dorm chiar asa mult. M-am apucat de curatenie generala ca acum inca ma misc foarte bine dar sunt prudenta. Incet incet pregatim si noi cuibusorul, am luat un patut, a fost o ocazie buna de a face schimb cu altceva fara sa dam nici un banut, ca altfel el costa 800 lei si nu am fi dat chiar asa mult. Am pus poze pe picasa.
Cand ma trezesc noaptea sau spre dimineata sa merg la baie am asa o pofta sa mananc ceva, orice, dar trebuie sa ma abtin pentru ca dupa aceea am arsuri.
Of nu mai stiu cine a scris asta "De asemenea in primele 42 zile calendaristice de sarcina si lauzie in cazul in care indemnizatia va fi mai mica decat salariul de incadrare, vei primi o prima egala cu diferenta dintre salariul de incadrare si indemnizatie. " dar poate imi explica putin. Ce este sau care este salariul de incadrare?

Cristina 25+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Aredwin, eu iau Magne b6 dinainte de fiv. El este foarte bun pentru intarirea organismului in caz de contractii, pentru stres si in sarcina este necesar.

Apropo de temperatura. Eu stau la casa si sesizez diferente fata de apartament la aceeasi temperatura afisata. Dar totusi la 19 grade, nu mai zic 17 eu asa batai de frig. Eu stiu ca ar fi bine cam 22-23 iar la baie cel mult 25.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
27+ Victor Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

happylica si la mine se mai intampla ca intr o zi sa miste foarte putin si la interval de cateva ore. Ce-i drept se intampla foarte rar ca in rest este super activa. Nu prea imi place cand misca mai putin dar niciodata nu m-am speriat asa tare incat sa merg la medic sa vad daca este vreo problema. Am asteptat rabdatoare urmatoarea zi si totul revenea la normal.

Cristina 25+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput