La 5 luni fara o saptamana am inceput diversificarea, dar asta numai pentru ca ne-a batut doctorita la cap. Eu as fi asteptat pana la 6 luni, asa cum se face mai nou, mai ales ca puiului meu ii mersese pana atunci foarte bine numai cu lapte de la mine.
Am inceput cu mere rase si banane (banane nu i-am mai dat insa, pentru ca le voma). De la 6 luni am introdus treptat si altele: piureul de legume, galbenusul de ou, carnea de pui, alte fructe... Supa sa n-o vada, nici acum nu ii place. Pe la 7-8 luni iaurtul, branza dulce slaba s.a.m.d.
Dar perioada cat incercam noi diversificarea (6-7 luni) a coincis cu aparitia primilor dintisori, astfel incat facea nazuri f.f. mari la mancare si baza ramanea tot laptele papat la san. Abia pe la vreo 8 luni si-a dat drumul la mancat cum trebuie si de atunci nu mai am probleme. Atata doar ca prefera uneori la masa de pranz borcanasele in loc de ce-i gatesc eu. Dar a crescut foarte bine si cu ele si e perfect sanatoasa.
Va pupam!
Amelia si Ana Maria (1 an si 2 luni - si 11 kg).
www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria
Dincolo de nori este intotdeauna soare!
pe la 5 luni si jumatate, cu suculetul de fructe. de la 6 luni, supica de legume, dar pana la 9 luni tot laptele mamicii a fost cel mai bun, dupa parerea lui!
Mada
Noi am inceput la 6 luni, pana atunci Clara fiind exclusiv alaptata la san. Am inceput dupa schema dr. Spock, cu fainoase, deci cereale in laptic. Apoi cu legume, apoi cu carnita si apoi fructe.
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA