Iepurasi Mar-Apr 2010 - LMA Theodor, Tudor, Tanya
Raspunsuri - Pagina 6
ami_84 spune:
Scriu de pe tel si merge f aiurea.
Despre Ilinca. Am inceput diversificarea, a crescut binisor pana acum, avand in vedere greutatea cu care s-a nascut. Insa mie mi se pare ca mananca putin pt varsta ei. Daca ma storc sa-i mai dau cu lingurita (am lapte ok), ma refuza, eventual face "stropitoarea" cu el. Daca insist la san, tipa! Ca si timp in 10 min e gata. Pe Irina nu o mai dezlipeam de la san, ea nu prea vrea. Sau daca tipa/tranteste ceva Irina in timp ce ea mananca, gata. Nu mai vrea pana peste vreo 2 ore. Ea se multumeste doar sa isi potoleasca foamea. Zau ca nu o inteleg! Momentan ii dau doar legume si de la 6 luni am sa ii dau fructe. A! La nastere a avut 2600 si la cinci luni cam 6 kg. Ceva sfaturi? Freedelia? Tu stii mai multe de alaptat. Ceva idei?
Va pup. S-au trezit si mi-a luat o vesnicie sa scriu de pe tel. Scuze si pt caracterul telegrafic al mesajelor. Am sa mai revin.
stefimic spune:
LA MULTI ANI! YANIS!
Sa cresti mare si sanatos, sa aduci bucurii parintilor tai in fiecare zi!
andra_s spune:
Salutare mamici si dragi iepurasi!!!!
Va multumim pentru urari si pt gandurile bune!
N-am scris de f mult timp, eu am inceput serviciul din aprilie si am f putin timp liber, aproape deloc :)
Ianis e un in continuare un titirez, vesel si activ, si multumim lui Dzeu, este sanatos tun! la capitolul greutate nu este fruntas, avea 11.5 kg acum trei luni, dar acum nici pe acelea nu cred ca le mai are
Duminica il serbam pe Ianis la un loc de joaca pt copii si promit sa revin cu poze si poate cu mai multe despre noi.
Vreau sa felicit si eu noile mamici si gravidute!
De asemena uram si noi La multi ani fericiti lui Alexandru!!!
PS:Ami sa stii ca Ianis a ramas mamaligar
Va pupam
vladimirescu spune:
La multi ani, Alexandru! Sa cresti mare, sanatos si sa fii mereu fericit ca acum!
DIANAMI - ce-mi place poza ta cu cimpul de maci!! Si faptul ca zici ca e veselie mare in casa voastra!
La multi ani, IANIS! ANDRA, sa-ti traiasca baiatul, sa creasca mare si viteaz!
ERINA mi se pare ca ti se potriveste bine "poza" de la profil! Si da, am comandat la reduceri la dpam!
SENSIBILA eu i-am dat dupa 1 an lapte de capra UHT, dar m-am lasat dupa citeva luni pt ca e totusi cam prea scump (15 lei litrul si dupa cum stii mereu ramine jumatate in biberon si-l arunci...) Acum ii dau Dorna ecologic si laptele ala ecologic in sticla alba de plastic marca 365 de la Mega Image. De Dorna nu am auzit parca sa faca magarii, au o reputatie buna. Si mai dau si Milli sau Napolact proaspat in cutie, cred ca cel mai safe in alimentatie e sa folosesti mai multe marci, ce-i prea mult din acelasi fel am senzatia ca strica :))
AMI draga mea nu-mi vine sa cred ca ai 2 iepurasi deja! Sa-ti traiasca!!!
Sa stii ca si Floricica al meu nu statea mai mult de 10 minute la sin, chiar mai putin, minca cit ii trebuia si gata, nu puteam nicicum sa-l conving sa manince mai mult. Pur si simplu cred ca-si facea ai repede treaba decit frate-su cind era mic, care statea atirnat mai bine de jumatate de ora :) As e si acum, maninca in 5-10 minute, ce si cit ii trebuie, si gata! Nu e grasut deloc, dar nici slab, arata f bine. Asa o fi felul lui, si mie imi convine.
Vad ca puiul tau si-a facut treaba, si-a dublat greutatea. Daca e sanatoasa si vioaie, eu zic sa-l lasi in pace sa manince cit ii trebuie - banuiesc ca e pe o curba normala de crestere. Eu una m-am calmat la al 2-lea copil, nu mi s-a mai parut ca e musai sa fie peste medie, e la fel de normal si daca e sub media dar totusi mai sus de minimul normal :))
vladimirescu spune:
Hai sa mai zic de baietii mei.
Floricica a luat ieri casca de patinaj a lui Vladimir si o sacosa pe post de ghiozdan, s-a dus la usa si a zis "te duci la scoala!"
Mai zice tot felul de chestii nostime, ca atunci cind ii zic sa coboare din masina si el "nu poti, esti legat!" :))
Are 11,3 kg, deci mai ptin decit vad ca au multi iepurasi pe aici. M-am uitat recent pe graficele de crestere si e in zona normala, chiar daca bine sub medie :) Dar arata bine, e vioi si puternic, asadar nu-mi fac nici o grija. Mai ales ca noi nu avem deloc dulciuri in alimentatie, sau unt, cascaval etc. Banuiesc deci ca ar fi mai grasut daca i-as da lucruri mai consistente sa manince, dar nu vad rostu, prefer sa-i formez gusturi alimentare corecte, cit o sa pot.
Asa ma amuza cum se refera la el cu "tu"... MA intreb, e vreun iepuras care vorbeste despre el cu "eu"?
Vladimir e foarte atasat de scoala, ii place grozav. Cind vine isi face singur temele (f scurte si putine, ca e doar la pregatitoare). Scrie si citeste ce i s-a dat pt acasa si apoi isi face ghiozdanul. Ne-am inteles de la inceputul scolii ca temele sint pentru copii nu pt parinti, asa ca nici nu-l intreb daca le-a facut, o data pe saptamina ma uit noaptea pe ascuns sa vad ce a facut din urma si cum se descurca. Si merge bine din fericire. Am de gind sa o tin tot asa, ca sa fie responsabil si sa invete sa-si bata capul sa inteleaga si sa aprofundeze, nu sa astepte mereu sa-i mestece cineva si el numai sa inghita. Deocamdata merge, ba chiar ii place cind dicutam chestii de scoala sau din stiinte, ca el ma intreaba cum e aia, si eu ii zic: tu cum crezi? Si isi pune capul la contrinutie si de f multe ori ajunge singur la raspunsul corect, fara ajutor, iar eu il laud si atunci se simte grozav :) E un baiat tare bun si istet. Si Floricica pare sa-i semene intrucitva :)
Amindoi se dau in vint dupa sushi, Vladimir maninca cot la cot cu mine, iar lui Floricica ii dau doar role cu castravete sau avocado, maxim surimi, ca deocamdata am o reticenta sa-i dau carne cruda, e cam mic parca :)
bluekidoo spune:
Cu intarziere: La multi ani Yanis! Sa cresti sanatos si fericit alaturi de familia ta!
Vladi, Tanya s-a prins cum sta treaba cu "al meu" si "al tau" Ca exemplu, ia ceva ce-mi apartine si spune "a mami?! a mami?!" si ii raspund " da este al meu" iar ea repeta "a tau".. cand are ceva ce-i apartine spune "a Taya", ii spun " da al tau" iar ea repeta " a meu".. De asemenea stie numerele si alfabetul Numerele le spune si singura prin casa cand se joaca, dar alfabetul doar il repeta dupa mine.. se imbraca si incalta singura, corect..si spune destul de multe cuvinte, le leaga intre ele pentru a forma mici propozitii
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010
Dianami spune:
La multi anisori, Ianis! Sa cresti mare, frumos si sanatos!
Andra, multimim pt. urari si va dorim petrecere frumoasa.
Vladi, multumim, sa vezi ce veselie va fi anul viitor, cu 4 pui in jurul meu .
Ami, Rebiana, .
Fugim la zapada, ninge si la noi, in sfarsit. Poate reusesc sa raspund diseara mai detaliat.
Pupam iepurimea!
Diana, 17+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)
vladimirescu spune:
DIANAMI - mie mi se pare SF sa ai 3 copii si sa nu te plingi vreodata de stres si oboseala (ca eu nu te-am auzit vreodata plingindu-te, de alltfel nici pe FREEDELIA)... Dar cu 4 copii, zau, mi s epare super curaj. Bravo fetelor! Se pare ca acei vocatie cu adevarat de mamici. (Eu recunosc cinstit ca nu, dar fac eforturi - si nu mi-e rusine cu asta :)
Doamne ajuta sa ai copiii sanatosi si o sarcina frumoasa, ca merii!
BLUEKIDOO: Brava fata ai! Super! La mine nici aproape de 7 anu Vladimir nu se imbraca corect... si oricum el ar prefera sa stea si noi sa-l imbracam, incalta, stergem la fund, de toate... Bine, el e un copil nu tocmai obisnuit, in mai multe privinte, asa ca o inghit si pe asta la capitolul "ciudatenii" :))
Oricum, azi a zis si Tudor prima data "eu" cind vorbea despre el, dar in rest tot cu tu o tine... Banuiesc ca incepe sa inteleaga de acum. Intr-un fel imi pare rau ca in curind n-o sa-l mai aud cum se mindreste seara dupa baie, cind vine in living: "ai facut baie! esti curat!" si, ca sa-mi atraga atentia (ca stie ce mult imi place sa-l vad in salopetele alea cu tot cu talpite): "ai pijama!"
PROBLEMA CU UMIDIFICATOR: fetelor, cumva puteti sa ma ajutati vreuna cu un sfat? Cum sa curat un umidificator cu abur rece (Westwood, ultrasonic)? Ca banuiesc ca are piatra depusa sau ceva pe capul ala activ cu ultrasunete - face ceva abur dar care nu reuseste sa se ridice prin coloana pina afara... Ca am cautat pe internet si n-am reusit sa vad decit ca s epun citeva picaturi de substanta de curatare pe capul activ si dupa 2 miute se curata cu apa. Ce substanta de curatare??? Cu otet sau lamaie n-o merge oare, ca astea detartreaza dupa cite stiu?
castelanaC spune:
Buna fetelor!
Ianis dragul nostru iepuras, primeste de la Castelan si mama lui toate urarile pentru a 2-a aniversare a ta!!! Sa fii sanatos si fericit! Mamicii multe si sa se bucure de puiul ei!
Vladi iti raspund scurt, suntem bolnavi ca are Castelan conjunctivita...chiar acum de anul nou chinezesc cand aici e tot intr-o bubuiala si mare sarbatoare.
DA poti curata cu sare de lamaie dizolvata, faci o solutie mai concentrata, lamaia e cam soft, iar otetul lasa miros nu asa placut.
Eu asa mai curat fierul de calcat, masina de cafea ( de facut espresso) si functiuoneaza de minune.
va pup si sanatate la iepurasi!
bluekidoo spune:
Ieri Tanya mi-a dat o lectie de Bun Simt...
Se juca intr-un capat al camerei, eu ma aflam in celalat capat.. la un moment dat stranut iar din spatele meu aud "natate"..
Crezand ca mi s-a parut, m-am intros cu fata la ea si o priveam asteptand sa vad daca mai spune o data.. ea ma privea mirata si intrebatoare.. dupa cateva secunde imi spune "mami mesi??!"
M-am blocat.. am realizat ca fata mea a inteles ca atunci cand stranuta cineva trebuie sa-i spuna "sanatate", si ca trebuie sa i se raspunda cu "mersi/ multumesc"
I-am multumit si i-am cerut scuze ca nu am fost atenta.. Ea a venit la mine, m-a strans in brate, mi-a dat obrazul sa-l pup apoi m-a pupat
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010