Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? (2)
Raspunsuri - Pagina 3
eumada spune:
Laura scumpa mea,ca sa-ti arat ca eu sunt o doamna care nu se coboara la nivelul tau de invidie mica si ca sunt cu mult deasuprea ranchiunii pe care au remarcat multi ca mi-o porti...vezi doamne din cauza agresivitatii limbajului meu,(de fapt cred ca pur si simplu ti-e ciuda)iti ofer sansa sa-mi inchizi contul.....sa fii satisfacuta ca tu,corectitudinea intruchipata,m-ai scos de pe forum.Asta si urmaresti...ca sa arati ca ai putere...Puterea nu se demonstraza asa crede-ma....
Va doresc la toti ce-mi doriti voi mie.
LA MULTI ANI
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
ab5174 spune:
Relatarea unui roman care traieste in Occident
"De criza, de dor si de fite mi-a venit ideea sa tai porc de Craciun, cum se facea pe timpuri la mine la tara. Bine, ai mei nu īl taiau de Craciun, ci īnainte de Sfāntul Andrei, noi nemaiavīnd rabdare si nici prea multe prin camara sa-l putem pasui pīna la Ignat.
Dupa ce mi-am ascutit cutitele pe gresia de la baie si am procurat doi baloti de paie, decorativi, uitati de un vecin īn fata casei īnca de la Halloween, m-am pus sa caut porc. Prima data am dat anunt pe internet ca doresc sa achizitionez, pentru sacrificare, animal de talie medie, pīna īn 150 de kilograme, dar nu mi-a raspuns nimeni, īn afara de un sonat care mi-a zis ca-i plac ideile mele si, daca vreau, putem sa sacrificam īmpreuna, mai multi! Eu cred ca toti nebunii au fugit din lume si s-au ascuns pe internet! Dar divaghez!
Cīnd mi-am īntrebat colegii la serviciu daca stiu pe undeva un porc viu, au devenit foarte curiosi ca ce vreau sa fac cu el, ca e mare de pet, ca face mizerie multa. Cīnd le-am spus ca vreau sa-l tai, au facut ochii cīt cepele si m-au luat la rost ca de ce. Ca sa-l manīnc, de-aia, le-am raspuns, moment īn care si ultimele ramasite de simpatie, toleranta si īntelegere pe care le aveau pentru mine au disparut. Cum sa omori un animal si sa-l manīnci, asa, ca un barbar? Eh, cīnd am vazut eu ca astia sunt gata sa sune la PETA, am īnceput sa le descriu īn amanunt operatiunile specifice, insistīnd pe sectionarea carotidei si colectarea sīngelui īntr-un lighean, de preferinta cu smaltul sarit, ca la mama acasa, īn vederea prepararii sīngeretelui si mai ales a borīndaului. N-am stiut eu cum se zice īn engleza la borīndau, la fel cum nu stiu nici īn romāneste, dar le-am explicat ca e unfel de mamaliga din faina de porumb cu sīnge īn loc de apa. Cred ca vreo trei, mai simtitori, asa, au disparut spre baie, iar restul, ca acum deja se strīnsese tot compartimentul īn jurul meu, sa ma asculte, ma priveau cīnd cu mila, cīnd cu dezgust. Apoi, zic, pīrlim soriciul cu paie, sau la butelie, daca stam la bloc, si taiem urechile animalului, pe care le consumam pe loc, cu putina sare.
Mai trimisei vreo doi la baie, dar i-am dat īnainte, fiind constient ca un alt moment īn care sa ma asculte oamenii cu atīta atentie nu o sa mai prind, poate, niciodata. Dupa ce epilam animalul cu flacara, continui eu, īl despicam cu securea sau toporul, ce ne vine la mīna, si scoatem organele, pe care le fierbem īmpreuna cu capul, īn vederea prepararii caltabosului. Stiti, banuiesc - le-am zis eu degajat -, ca pentru caltabos se foloseste intestinul gros, spalat facultativ si oparit īn apa cu ceapa, pentru mascarea miasmelor naturale. S-a plecat cu grupul dupa fraza asta, si am mai ramas cu vreo trei, cei mai tari de īnger si de stomac, cred, de fapt doi, ca unul dintre ei era un coreean care nu pricepe engleza si sta toata ziua cu castile pe urechi, dar se alatura oricarui grup si da din cap aprobator la orice discutie.
Cu restul carnii, am zis eu mai departe, facem cīrnati, gratare si sarmale, iar daca raposatul a fost gras, putem sa frigem si o oala de jumari, asa, de pofta, care sa mai taie din taria bauturii. Eu zic ca au scapat ieftin totusi, pentru ca daca m-as fi apucat sa le povestesc cum se fac hot dogii si parizerul pe care le īnfuleca ei la lunch, bagam toata firma-n spital."
Traiasca globalizarea! "
edit :prea multe diacritice il pun mai tirziu
olympia spune:
Si eu as fi interesata sa citesc un topic separat despre China. Am o cunostinta care a lucrat 3 ani acolo ca prof de engleza. Mi-a zis ca in China nu-s pensii, sau nu erau pana acum 4 ani cand am vorbit ultima oara si de-aia oamenii muncesc continuu ca sa economiseasca ceva, asta pentru cei care se intreaba de angajata Deliei.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui freedelia Comunismul de acum din China nu are nici in clin, nici in maneca cu cel de la noi de acum 30 de ani. Iar sansa de a veni ca expat in Shanghai este una mult ravnita chiar si in democratiile cele mai vechi, cum ar fi SUA sau Germania. Hai sa nu vorbim doar ca sa ne aflam in treaba... |
Se mai afla si altii cu treaba prin Shanghai.
Ora 22.00, supermagazin de jucarii. S-a-ntamplat sa fim ultimii clienti pentru ca intarziasem cu alegerea cadourilor. Casierita incepuse sa tremure usor si nu-ntelegeam de ce. Din privirile ei am inteles ca ceva se petrece in spatele meu, in capatul sectorului. Ce? Raportul de seara! Dar ce raport! Angajatele alergau militareste si se aliniau dupa inaltime in fata sefei de raion. Sefa nervoasa pe casierita care intarzia. Usile normale de acces se inchisesera, asa ca dupa ce-am platit am coborat pe scara de serviciu. Pe langa noi se scurgeau tropaind in ritm strict cadentat zecile de angajate de la etajele superioare pentru marele careu de la parter. Brrr. Matrix 3d!
Intersectie aglomerata. O masina acroseaza si rastoarna un bicilist. Biciclistul urla si probabil injura. Scandal mare. Se-aduna lumea ca la circ, vreo suta. Dupa un minut apar doi militieni. Brusc se asterne linistea. Instant lumea se risipeste, trotuarul se goleste, iar masinile oprite ca sa se holbeze demareaza. Biciclistul scandalagiu amuteste pe loc. Raman in intersectie doar el, soferul, cei doi militieni si noi, carora unul din militieni ne facea nervos semne sa stergem urgent putina.
Restaurant cu specific vestic. Seara plin ochi cu straini si ceva chinezi. La un moment dat unul din ei, solo, retras la balcon (dar cu perspectiva asupra intregului salon), in umbra, ne incita al saselea simt, cel format in anii '80. Desi nu atragea prin nimic atentia ceva ne spunea ca e securistul de filaj. L-am urmarit cu coada ochiului si am remarcat multe alte amanunte discrete de comportament ce-au pecetluit prima impresie.
Am aflat de la colegii din tara de-un mare scandal sino-vestic izbucnit chiar la Shanghai cu cateva zile in urma. Toata mass media de limba engleza din China n-a suflat nicio vorba.
Miliardul de chinezi de rand nu pot intra in zona Shanghai (sau Shenzhen, ce sa mai vorbim de Hong Kong) fara pasaport. Iar banii sunt cu totul altii decat in restul Chinei.
Shanghai este un amestec foarte contrastant de bogatie si saracie, liberalism economic si politie politica, propaganda sufocanta si buticareala omniprezenta, cosmopolitism si cenzura.
Libertatea economica este mai mare decat in Romania ceausista, dar libertatea ideologica mai mica. Nivelul de trai al chinezului de rand cam acelasi cu al romanului anilor '80.
Gardul foarte stralucitor ascunde un leopard care din cand in cand mai inghite (prin executie publica pe stadion) cate-un director (chiar si din Shanghai) pentru coruptie sau tradare.
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui eumada Laura scumpa mea,ca sa-ti arat ca eu sunt o doamna care nu se coboara la nivelul tau de invidie mica si ca sunt cu mult deasuprea ranchiunii pe care au remarcat multi ca mi-o porti...vezi doamne din cauza agresivitatii limbajului meu,(de fapt cred ca pur si simplu ti-e ciuda)iti ofer sansa sa-mi inchizi contul.....sa fii satisfacuta ca tu,corectitudinea intruchipata,m-ai scos de pe forum.Asta si urmaresti...ca sa arati ca ai putere...Puterea nu se demonstraza asa crede-ma.... Va doresc la toti ce-mi doriti voi mie. LA MULTI ANI Madalina si Eva-Maria https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098 TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC..... |
Eumada, pentru ce ciuda si invidie?? Pentru caracterul tau, pentru vocabularul de care dispui?? ma indoiesc, sincer.Aaaa, mi-a picat fisa, pentru banii tai! Parca am mai auzit pe undeva povestea asta... de fapt, am tot recitit-o cu totii in cel putin 75% din postarile tale si murim de invidie si ne e ciuda ca o persoana asa instarita a picat printre noi, de aceea vrem sa ti se inchida contul! Va fi o pierdere incomensurabila, dar, crede-ma, ne vom stradui sa supravietuim si sa zambim iarasi, dupa ce durerea in urma inchiderii contului tau va trece!
andacos spune:
citat din mesajul lui olympia Si eu as fi interesata sa citesc un topic separat despre China. Am o cunostinta care a lucrat 3 ani acolo ca prof de engleza. Mi-a zis ca in China nu-s pensii, sau nu erau pana acum 4 ani cand am vorbit ultima oara si de-aia oamenii muncesc continuu ca sa economiseasca ceva, asta pentru cei care se intreaba de angajata Deliei. Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Dar pentru corectitudinea informatziilor,ar trebui sa avem mai multe detalii despre viatza din China,nu doar din zona expatziilor!
Stau si ma intreb daca e asa cum spune fredelia,de ce nu se pot deplasa sa-si ridice premiile internatzionale(vezi nobelul),sa participe la conferintze,eu ma indoiesc ca vizele nu sunt acordate doar de statele solicitante!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
mianna spune:
citat din mesajul lui alex_andra Parintii stiau, mai ascultau un radio erevan, mai o poveste de la unul si altul, mai vedeau la altii care aveau posibilitatea sa iasa din tara, etc. |
radio Erevan era numai in bancuri de ascultat ascultau Europa Libera si/sau Vocea Americii.
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
radio Erevan era numai in bancuri de ascultat ascultau Europa Libera si/sau Vocea Americii. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
ai dreptate, scuze, am gresit.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui eumada Laura scumpa mea,ca sa-ti arat ca eu sunt o doamna care nu se coboara la nivelul tau de invidie mica si ca sunt cu mult deasuprea ranchiunii pe care au remarcat multi ca mi-o porti...vezi doamne din cauza agresivitatii limbajului meu,(de fapt cred ca pur si simplu ti-e ciuda)iti ofer sansa sa-mi inchizi contul.....sa fii satisfacuta ca tu,corectitudinea intruchipata,m-ai scos de pe forum.Asta si urmaresti...ca sa arati ca ai putere...Puterea nu se demonstraza asa crede-ma.... Va doresc la toti ce-mi doriti voi mie. LA MULTI ANI |
Cita rautate degaja mesajul asta ....sincer imi este mila de tine.
Eu iti doresc sa incerci sa devii un om mai bun sufleteste.
Laura25 spune:
eumada, te rog mult sa folosesti mesageria privata daca ai ceva sa imi spui, sau sa deschizi subiect separat daca vrei sa fie discutia publica (poate sa fie cu rosu, cu bold, cu ce vrei tu). Esti off-topic cu interventia ta aici.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me