tatic alcoolic!Ce sa mai fac,sa-i mai dau o sansa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Renisor, dupa cum am inteles din discutiile de pana acum, problema nu este de foarte mult timp, asa ca eu tind spre a-i mai da o sansa… poate chiar mai multe, caci greu este pentru cei care sufera din pricina asta.
Vorbeste cu el sincer, fara a te certa SI FARA PATIMA. Arata-i dragostea ta si suportul pe care il poate gasi la tine si in familie. Prezinta-i situatia si modul in care se comporta in acea situatie si AJUTA-L SA SCHIMBE ANTURAJUL, STILUL DE VIATA, OBICEIURILE NESANATOASE !!! In general, in fazele de inceput, un mare procent de reusite apar dupa aceste metode simple.
Dar nu uita, fii diplomata si incearca sa-i protejezi mandria de barbat (caci este oricum destul de terfelita pentru el si sensibilitatea lui este mare in aceasta perioada)…

Ce sa mai spun ?

DOAMNE AJUTA, caci in mod sigur ai nevoie de ajutor !

DARAEL

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Renisor,eu cred ca mai intii ar trebui sa ai o discutzie foarte serioasa cu el shi sa-l faci sa intzeleaga cit rau va face shi voua(tzie shi copilashului)dar shi lui,cu acest viciu.Poate ca va fi nevoie sa ajunga intii sa realizeze el ca este dependent de alcool shi abia dupa,poate va urma un tratament de dezintoxicare alcoolica.
Sa shtii ca sperantze sint,daca va iubeshte shi are vointza!BAFTA!!!
Ruxij,ba sa shtii ca alcoolismul se vindeca shi inca,cu succes.Eu am avut un caz in familie.Persoana s-a lasat de baut dintr-o data,fara nici un motiv clar pe care noi,ceilaltzi membrii ai familiei sa-l intzelegem.Bineintzeles ca am crezut,ca este o kestie de 2-3 zile ca in alte datzi dar,au trecut 13 ani de atunci shi el nu mai bea alcool decit rareori,atunci cind avem vreo mare reuniune familiala.La aceste party,bea shi el ca totzi ceilaltzi o bere,doua shi gata.Nu este bolnav,nu a fost la dezalcoolizare shi nici macar nu a skimbat locul de munca sau colegii.S-a intimplat ceva in viatza lui care sa-l faca sa vada kinul celorlaltzi din jurul lui dar asta,cred ca noi NU v-om afla niciodata shi sincer,nici nu ash vrea sa shtiu atita timp cit toata lumea este fericita acum.
Numai bine tuturor,

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by EDDY

Renisor,eu cred ca mai intii ar trebui sa ai o discutzie foarte serioasa cu el shi sa-l faci sa intzeleaga cit rau va face shi voua(tzie shi copilashului)dar shi lui,cu acest viciu.Poate ca va fi nevoie sa ajunga intii sa realizeze el ca este dependent de alcool shi abia dupa,poate va urma un tratament de dezintoxicare alcoolica.
Sa shtii ca sperantze sint,daca va iubeshte shi are vointza!BAFTA!!!
Ruxij,ba sa shtii ca alcoolismul se vindeca shi inca,cu succes.Eu am avut un caz in familie.Persoana s-a lasat de baut dintr-o data,fara nici un motiv clar pe care noi,ceilaltzi membrii ai familiei sa-l intzelegem.Bineintzeles ca am crezut,ca este o kestie de 2-3 zile ca in alte datzi dar,au trecut 13 ani de atunci shi el nu mai bea alcool decit rareori,atunci cind avem vreo mare reuniune familiala.La aceste party,bea shi el ca totzi ceilaltzi o bere,doua shi gata.Nu este bolnav,nu a fost la dezalcoolizare shi nici macar nu a skimbat locul de munca sau colegii.S-a intimplat ceva in viatza lui care sa-l faca sa vada kinul celorlaltzi din jurul lui dar asta,cred ca noi NU v-om afla niciodata shi sincer,nici nu ash vrea sa shtiu atita timp cit toata lumea este fericita acum.
Numai bine tuturor,

Eddy & Antonia Naomi

Eddy, sunt sigura ca exista si exceptii si ma bucur, dar e trist cand de multe ori femeile isi fac sperante desarte in sensul asta si nimic nu se schimba in bine pana la urma. Statistic, putini reusesc ca cel din exemplul fericit dat de tine. Oricum, renisor nu il va parasi pe sotul ei acum, dar ar fi bine sa isi castige o anumita independenta si daca nu reuseste altfel si situatia nu se schimba in bine, sa stie ca oricand ea si copilul pot merge mai departe. Mie imi pare f. f. rau de mame cu astfel de probleme, atat de dificil de rezolvat, cred ca ele nu merita atatea suparari.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

anca..nu tu erai supararea mere..scuze daca am sarit eu..dar nu imi place sa mi se invoce chestii la care nici nu m-am gandit..apai sa le fac..si nu ma refer la tine..
pupici

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Daca spui ca acum nu te poti intretine singura, atunci primul pas este sa incerci sa rezolvi asta (cat mai urgent), dupa care, fara nici un fel de regrete (ca nu mnerita, din moment ce nu se gandeste la fericirea familiei lui) sa il parasesti. Copilul il va vedea cand este treaz si tata model, iar cand va fi mai mare sunt convinsa ca te va intelege. Oricum este mai bine asa decat sa vada un om care sta tot timpul cu paharul in mana. Pentru copii, noi suntem modelele lor in viata si nu cred ca vrei sa-si faca un asemenea model. Vazand ca tata e pe 7 carari tot timpul, va considera ca asa este normal, si poate va ajunge la fel (doamne fereste!). Poate ca nu va fi asa si va intelege ca tata greseste (asa cum a scris cinvea mai sus) si atunci ii va fi rusine cu tata, si iarasi nu cred ca vrei nici lucrul asta.

Fa ce este mai bine pentru tine si pentru copilul tau si nu sta sa te induplece rugamintile lui si promisiunile ca se va schimba. Sunt convinsa ca nu o va face!

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Ruxij,sint perfect de acord cu cishtigarea independentzei financiare,pentru a putea oricind sa ia o decizie oricare ar fi aceasta dar eu nu am mai scris asta,deoarece deja primise acest sfat de la tine,Andrada shi scriam doar ca sa scriu.Cit despre cazurile ca cel spus de mine,intr-adevar shtiu ca sint putzine dar am dat acest exemplu NU pentru a te contrazice(Doamne-Fereste)ci pentru ca mi se pare ca Renisor ishi iubeshte sotzul,ar fi gata sa-i acorde o a doua shansa shi cu ceva norok de la Dumnezeu,ar fi posibil sa reusheasca.
Sincer,eu nu ma simt in stare sa platesc un pretz asha mare:multzi ani pierdutzi cu dezamagiri la tot pasul dar cu sperantza in suflet ca poate intr-o buna zi,totul se va skimba radical.Shi totushi mai sint persoane care reushesc.Sper din tot sufletul ca shi Renisor sa se afle in partea invingatorilor,oricare i-ar fi decizia.
Renisor,inca o data BAFTA multa shi fa ce simtzi tu ca-i mai bine!

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renisor spune:

Va multumesc pt sfaturile voastre.De acum terbuie sa lupt singura.Nimeni nu ma poate ajuta dar cite o vorba bune pica foarte bine.mai imi ridica moralul.M-am gindit mult.Deocamdata trebuie sa astept sa creasca fetita putin sa o pot duce la gradinita si sa-mi gasesc un job.Voi vedea ce se va intimpla atunci.Dar nu mai trebuie sa depind financiar de el.si atunci il voi putea parasi .Nu prea mai cerd ca se va schimba.el recunoaste ca este alcoolic dar in acelasi timp zice ca nu face rau la nimeni daca bea.Se contrazice uneori.Va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Tatal meu are probleme cu bautura. Pot sa iti zic cum a fost viatza mea de cand imi aduc aminte betziile lui si pana la casatorie. Mama a sta cu el numai ca avea doi copii pe mine si pe fratele meu mai mic cu un an. Tata bea tot timpul zicea ca bea la inceput ca nu il intelege mama si tata lui si ca nu acepta pasul facut (familie bogata a lui, familia lui mami saraca). Bun... au trecut ani cu scandal de cat ori era beat, cu batai, pe mami nu prea indraznea sa o atinga ca ea dadea inapoie, dar pe noi de cate ori era mami la lucru ne batea, ba cu palba, ba cu cureaua, cu furtunul de la masina de spalat, cu un cablu. Toate astea au fost pana am inceput noi scola. Eu aveam 8 ani iar Florin (fratele meu 7). Atunci a inceput sa zica ca el bea ca nu invatam noi si ca nu il ascultam, si ca vorbim numai cu mami iar cand este el acasa fugim in camera si ne inchidem acolo. Noi fugeam de friaca lui sa nu ne bata iara, iar de invatat eu eram tot premianta pana in clasa a 8, fratele meu nu era premiant dar nici prost nu era. Ne rugam de mami sa plecam de acasa ca o sa ne omoare daca nu intr-o zi cu bataia. Mami tot zicea lasa ca o sa fie mai bine. Cand am terminat clasa a 8-a eu am mers la un liceu acolo in oras, dar fratele meu a mers in alt capat de tara la un liceu sportiv (era bun la sport). Imi aduc aminte ca a fost iara o bataie pe acest subiect ca nu are voie sa plece, eu l-am sfatuit sa plece daca asta vrea cu adevarat, raspunsul lui a fost: " Dar tu ce o sa faci cu el cand mama este la lucru?" Cu lacrimi in ochi i-am raspuns ca o sa ma descurc si sa plece sa isi faca macar el o viatza mai buna. Dar din pacate la numai doua zile dupa ce a ajuns la scoala a murit :(, a facut comotzie cerebrala din cauza ca au fost la alergat si dupaia i-au bagat in apa rege la lectia de inot, el a mers sa inaote pe sub apa si a murit. Dupa 4 zile l-au gasit lau inmormantat, eu ma simnt si in zi de azi vinovata ca i-am zis sa plece, iar tata la doar 2 ore de la inmormatare sa imbatat si a inceput sa ma ia iara-si la ture ca din cauza mea l-a pierdut pe Florin. Timp de 4 ani cat am fost in liceu vitza mea a fost un calvar... cand mama era la lucru eu eram cea batuta si tratata ca ultimul om de pe pamant. El zicea ca bea acuma ca si-a pierdut un copil. M-am rugat de mama sa divortzese si a zis ca nu poate acuma ca ce zic oameni. Am terminat liceul si am plecat la facultate in alt oras... asa am scapat de el si de bataie si de scandal. L-am cunsocut pe sotul meu si numai la 6 luni dupacea am facut nunta si am plecat la el in USA. De cand sunt cu Michael viata mea este perfecta, ma iubeste, ma respecat si in 2 ani si 6 luni de casnicie nu am avut o cearta sau un argument. Avem un baiat de aproape un an si totul este perfect. Nu bea, nu face scandal, lucreaza, fumeaza si are grija de mine si copil. MAmi nici acuma nu a divortat de el ca ii este rusine de oameni, iar el bea incontinuare pe motivul ca eu am plecat din tara.
In toate aceste batai cate am indurat nu era un motiv anume... venea acasa beat si nervos si imi tragea o plama daca ziceam de ce dai tati , ce am facut acuma?, lua cureaua si fugea dupa mine si tipa ca un nebun, eu te-am facut, eu te omor ca nu esti tu Dumnezeu sa ma intrebi pe mine de ce dau in tine, dau ca asa am chef.
Cand era treaz... dimineata inainte sa plece de acasa... era tata perfect... ne dadea bani, ne intreba cum este scoala, ne pupa inainte sa plece, dar cand se intorcea acasa iara-si era la el de nebun ca cu o seara in urma.
Eu nu pot sa iti zic tie ce sa faci acuma... ti-am povestit cum a fost viata mea pentru ca mami nu a avut curajul sa il infrunte, tu faci cum crezi mai bine, dar gandestete la copilul tau... nu o sa fi cu el 24 din 24 de ore si cine stie ce o sa faca o data cand vine beat si nervos acasa, Doamne fereste de rau pe toata lumea dar trebuie sa iei o decizie care sa nu te afecteze pe tine sau pe copilush. Bafta in decizia ta si nu uita ca nu mai esti singura acuma... ai un copil, PROTEJEAZAL.
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Imi dau seama ca e o situatie cumplita pentru tine. Si imi mai dau seama ca depinzi de el financiar. Cum spun fetele, incearca sa devii independenta si lupta pentru casatoria ta, atata timp cat nu e violent. Dar la prima palma, fa-ti bagajul, orice ar fi, altfel poti sa distrugi si copilul.
Mult mult succes si putere si sa te ajute Dumnezeu!
Lorelei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Nu am citit toate sfaturile de aici, deci scuza-ma daca ma repet.
Spuneai ca-i un tatic bun cand nu-i beat, de aceea te intreb si eu daca ai putut sta de vorba cu el sa-i spui ce te apasa pe tine si sa vezi daca vrea sa se schimbe. Poate stie si el ce face, dar nu se poate controla ... unii oameni sunt asa, pur si simplu nu sunt destul de "tari". Insa asa poti primi ajutor. Uite aici cateva site-uri unde te poti informa:

http://www.alkoholratgeber.de/index.html
http://www.die-kraehe.de/cgi-bin/gbserv/DIE-KRAEHE/die-kraehe.cgi?meta_dir&Suchtkliniken
http://home.t-online.de/home/ilona.Buehring/index.htm
http://www.alkoholentwoehnung.de/
http://www.anonyme-alkoholiker.de/

Daca isi iubeste familia (ce sper ptr. tine si copilul vostru) atunci accepta ajutor! Iti doresc succes si multa forta!!! Toate cele bune!

Irinusha - cu minunea de 16 saptamani din burtica :)

Mergi la inceput