se suspenda benef sociale pt neplata impozitelor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

schimbat.
daca aveti net, monitorizati voi comunicatele.eu nu voi mai avea,cel putin azi.
se renunta treptat,treptat.ceea ce nu arata decat ca au dat un act normativ pt ca apoi sa faca studiul d eimpact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu este corect acest titlu - este fals asa cum am precizat.
Eu nu ma joc de-a afirmatiile.
Precizarile legale sunt destul de clare si se refera la taxe si impozite locale neachitate in cazul in care se constata neachitarea acestor taxe si/sau impozite la bugetul local se vor suspenda (amana) la plata orice forma de ajutor social fara a depasi 5 luni sau pana la plata datoriilor catre bugetele locale moment in cae aceste drepturi amanate se vor relua in plata retroactiv si integral.
Ca sa fim corecti.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Eu zic sa fii mai atenta (consecventa) cu ceea ce publici. Nu sunt chestiuni de joaca.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui marius

Eu zic sa vedem legea ce spune concret si apoi putem discuta. Mediafax este o stire de ziar. Insa principial in mod sigur daca ai datorii catre buget si drepturi de creanta fata de buget acestea pot face obiectul compensarii reciproce.

E foarte "interesant" de comentat de asemeni cum de aceasta "compensare" se face unidirectional: de la contribuabil la stat. Sute, mii de firme au de incasat bani de la stat si au conturile blocate pt ca nu si-au platit TVA-ul sau impozitul pe facturile traiate catre insitutii ale statului si neachitate de luni de zile.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Subscriu. Si eu si sotul am avut de recuperat de la stat impozit retinut si virat in plus la salariu in cursul unui an si desi am facut cerere sa se compenseze cu impozitul pe casa si masina si sa ni se returneze numai diferenta cei de la adm financiara au refuzat ba in plus am pierdut si bonificatia la impozit pentru ca pana ne-au raspuns ei trecuse perioada de gratie in care plateai mai putin.
ASta in conditiile in care statul iti returneaza impozitul retinut in plus in cursul unui an abia dupa luna mai-iunie a anului urmator. Fara dobanda, evident :).

Si aici era cred destul de clar: aveam bani de dat la directia de taxe si impozite si bani de luat tot de acolo....

Este relativ ce spui. Cine era proprietar cine avea de platit respectiv de recuperat? In plus discutam de bugete diferite local si/sau central deci ce sa compensezi?

Proprietari ai casei suntem impreuna (50%-50%) iar masina e pe numele meu.
Cererea de compsenare cuprindea explicit si ce aveam de recuperat si obligatiile individuale: eu -atat de recuperat, atat de platit reprezentand x de la casa si y de la masina, sotul atat de recuperat si atat de platit reprezentand partea lui de 50% din impozitul pe casa.

Vorbim de aceeasi directie locala de impozite si taxe care urma sa ne returneze impozitul pe venit virat in plus si catre care platim impozitele pe casa si masina.

Mergi la inceput

ramiris,
am citit cele postate, impozitul pe salariu merge la bugetul consolidat, celelalte merg la cel local.

marius, suspendarea oricarui drept, daca nu sunt prevazute de lege explicit conditiile de suspendare(in cazul savarsirii unor infractiuni,de ex) e ilegala si e abuz.

eu am vrut sa subliniez faptul ca si asa vor avea mult d epierdut.
nu au putut majora impozitele locale pana la 50% si au gasit asta.
e ilegal.

Mergi la inceput

E clar. Nu discutam de acelasi buget. Impozitele datorate pentru cladiri, terenuri, imobile in general apartin bugetului local in timp ce impozitul pe venit apartin bugetului central.

Mergi la inceput

@histamina: ideea este alta. Daca esti asistat social nu presupune ca ai dreptul sa faci evaziune fiscala. Adica daca ai dreptul la drepturi ar trebui sa ai bunul simt sa iti achiti si obligatiile in acelasi mod. Nu?
Sau la drepturi - sa le avem dar obligatiile sunt ale altora?

Mergi la inceput

de acord cu tine.
insa nu le poti conditiona:imi dai banii datorati, iti dau dreptul.
e ilegal si se castiga in instanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ramiris, probabil ca nu s-a putut face acea compensare deoarece vorbim despre debit si credit, pe conturi diferite. din cate imi mai amintesc eu vag, despre contabilitatea institutiilor bugetare, parca scrie undeva ca nu se pot face compensari intre conturi, intre debit si credit. scuze daca am scris vreo gogomanie.

nu va mai complicati existenta solicitand chestii care ies din "tiparul" birocratiei. fie nu vi se rezolva problema, fie se taraganeaza atat pana primesti raspuns, incat ti se face lehamite.
cel mai simplu/aigur in cazul prezentat de ramiris era sa fie achitat impozitul pentru casa si masina si sa astepte instiintarea de plata pentru impozitul pe venit retinut/virat in plus.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui histamina

de acord cu tine.
insa nu le poti conditiona:imi dai banii datorati, iti dau dreptul.
e ilegal si se castiga in instanta.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Si in ce ar consta formularea plangerii? Iti sugerez faptul ca se discuta de suspendarea temporara - deci, cum ar suna din punctul tau de vedere o plangere?

@Corinadani - stii corect.

Mergi la inceput