se suspenda benef sociale pt neplata impozitelor
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
Cum nu vezi ce este scris cu rosu ca alocatiile de stat pentru copii nu se suspenda pentru neplata taxelor si impozitelor locale?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
histamina spune:
Actul normativ prevede unele modalit#259;#355;i de penalizare pentru persoanele care primesc beneficii sociale #351;i nu pl#259;tesc taxele #351;i impozitele locale, astfel īncāt s#259; fie implementate prevederile Legii asisten#355;ei sociale. Astfel, se suspend#259; pe o perioad#259; de 5 luni beneficiul de asisten#355;#259; social#259; acelor persoane care nu ī#351;i vor achita taxele #351;i impozitele locale", este solu#355;ia Guvernului.
Īn baza Legii asisten#355;ei sociale, autorit#259;#355;ile administra#355;iei publice locale constituie un fond de asisten#355;#259; pentru plata beneficiilor sociale acordate din bugetul local. Sumele necesare pentru acest fond sunt asigurate inclusiv din bugetele locale. De asemenea, serviciile sociale sunt finan#355;ate #351;i din bugetul local.
Prin aceea#351;i ordonan#355;#259;, Guvernul a decis s#259; introduc#259; #351;i sanc#355;iunea de suspendare a aloca#355;iei pentru sus#355;inerea familiei īn situa#355;ia īn care titularul nu depune īn termen declara#355;ia pe propria r#259;spundere īn vederea men#355;inerii acord#259;rii acestui drept.
Ordonan#355;a de urgen#355;#259; aprobat#259; de Guvern mai stabile#351;te c#259; aloca#355;ia de stat pentru copii, indemniza#355;ia de cre#351;tere a copilului, venitul minim garantat, aloca#355;ia pentru sus#355;inerea familiei vor fi raportate la indicatorul social de referin#355;#259;, care are valoarea de 500 lei.
Ordonan#355;a stabile#351;te c#259; toate beneficiile sociale vor fi raportate la indicatorul social de referin#355;#259;, care are valoarea de 500 lei, Guvernul sus#355;inānd c#259; nu vor fi modificate cuantumurile beneficiilor #351;i indemniza#355;iilor sociale #351;i c#259; acestea r#259;mān la acela#351;i nivel exprimat īn lei #351;i reglementat īn prezent.
Actele normative modificate īn acest sens sunt Legea 61/1993 privind aloca#355;ia de stat pentru copii, Legea 416/2001 privind venitul minim garantat (ajutor care va fi acordat pe baza unei liste a bunurilor care nu sunt considerate de strict#259; necesitate pentru nevoile familiale, similar#259; celei utilizate īn prezent pentru ajutorul de īnc#259;lzire a locuin#355;ei), OU 148/2005 privind sus#355;inerea familiei īn vederea cre#351;terii copilului #351;i. Legea 277/2010 privind aloca#355;ia pentru sus#355;inerea familiei.
marius spune:
In plus ca sa fim corecti in raport cu titlul incorect este vorba de o suspendare nu de o taiere deci discutam in fals.
Una este suspendarea temporara unde perioada maxima este de 5 luni a suspendarii - alta este "taierea" ca sa reiau cuvantul utilizat de tine si nicaieri nu este vorba de alocatii ceea ce este aiurea de tot.
Scuze dar asa sunt eu mai ... exact.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
ramiris spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
E foarte "interesant" de comentat de asemeni cum de aceasta "compensare" se face unidirectional: de la contribuabil la stat. Sute, mii de firme au de incasat bani de la stat si au conturile blocate pt ca nu si-au platit TVA-ul sau impozitul pe facturile traiate catre insitutii ale statului si neachitate de luni de zile. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Subscriu. Si eu si sotul am avut de recuperat de la stat impozit retinut si virat in plus la salariu in cursul unui an si desi am facut cerere sa se compenseze cu impozitul pe casa si masina si sa ni se returneze numai diferenta cei de la adm financiara au refuzat ba in plus am pierdut si bonificatia la impozit pentru ca pana ne-au raspuns ei trecuse perioada de gratie in care plateai mai putin.
ASta in conditiile in care statul iti returneaza impozitul retinut in plus in cursul unui an abia dupa luna mai-iunie a anului urmator. Fara dobanda, evident :).
Si aici era cred destul de clar: aveam bani de dat la directia de taxe si impozite si bani de luat tot de acolo....
marius spune:
Ministerul Muncii: Alocatiile de stat pentru copii nu se suspenda in cazul neachitarii taxelor si impozitelor
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) precizeaza miercuri, intr-un comunicat de presa, ca ordonanta de urgenta care modifica si completeaza unele acte normative ce reglementeaza acordarea de prestatii sociale, aprobata in sedinta de Guvern de marti, nu prevede suspendarea platii alocatiei de stat pentru copii in cazul in care nu sunt platite taxele si impozitele.
"Beneficiarii de venit minim garantat, alocatia de sustinere a familiei si indemnizatia de crestere a copilului care nu isi platesc taxele si impozitele locale pot fi suspendati din plata pe perioada de pāna la cinci luni. Reintra in plata in momentul in care fac dovada achitarii taxelor si impozitelor locale, urmānd sa primeasca si suma cuvenita pe perioada suspendarii. Precizam ca nu sunt vizati beneficiarii de alocatii de stat pentru copii", se arata in comunicat.
histamina spune:
marius,
pt conformitate,declaratia Guvernului
Guvernul a aprobat īn #537;edin#539;a de ieri o Ordonan#539;#259; de urgen#539;#259; care modific#259; #537;i completeaz#259; unele acte normative ce reglementeaz#259; acordarea de beneficii de asisten#539;#259; social#259;.
Actul normativ stabile#537;te c#259; toate beneficiile sociale se raporteaz#259; la indicatorul social de referin#355;#259;, care are valoarea de 500 de lei, f#259;r#259; a fi modificate cuantumurile beneficiilor #351;i indemniza#355;iilor sociale, acestea r#259;mānānd la acela#537;i nivel exprimat īn lei #537;i reglementat īn prezent.
Actele normative modificate sunt urm#259;toarele:
- Legea nr. 61/1993 privind aloca#539;ia de stat pentru copii: se reglementeaz#259; cuantumul aloca#539;iei de stat prin raportare la indicatorul social de referin#539;#259; prin aplicarea unui indice social de inser#539;ie #537;i, de asemenea, se reglementeaz#259; acordarea aloca#539;iei de stat pentru copiii cu handicap din institu#539;iile reziden#539;iale de asisten#539;#259; social#259;, īn cuantum majorat cu 100%, f#259;r#259; discriminare.
- Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat: nivelul venitului minim garantat se raporteaz#259; la indicatorul social de referin#539;#259; #537;i se modific#259; reglement#259;rile cu referire la modalitatea de stabilire a īndeplinirii de c#259;tre solicitan#539;i a condi#539;iilor de eligibilitate, respectiv eliminarea celor 3 tipuri de liste pentru evaluarea mijloacelor de trai ale persoanei #537;i asigurarea acestui tip de eligibilitate doar pe baza unei liste a bunurilor care nu sunt considerate de strict#259; necesitate pentru nevoile familiale #537;i care conduc la excluderea solicitantului de la acordarea ajutorului social (similar#259; listei utilizate īn prezent pentru stabilirea dreptului la ajutorul pentru īnc#259;lzirea locuin#539;ei).
- Ordonan#539;a de urgen#539;#259; nr 148/2005: se raporteaz#259; cuantumurile indemniza#539;iei lunare #537;i stimulentelor la Indicatorul social de referin#539;#259;.
- Ordonan#539;a de urgen#539;#259; nr. 111/2011: se raporteaz#259; cuantumul indemniza#539;iei pentru cre#537;terea copilului #537;i a stimulentului de inser#539;ie la indicatorul social de referin#539;#259;
- Legea nr. 277/2010 privind aloca#539;ia pentru sus#539;inerea familiei: se raporteaz#259; cuantumul aloca#539;iei pentru sus#539;inerea familiei, precum #537;i a limitelor de venituri la indicatorul social de referin#539;#259;; #537;i se introduce sanc#539;iunea de suspendare a dreptului īn situa#539;ia īn care titularul aloca#539;iei pentru sus#539;inerea familiei nu depune īn termenul prev#259;zut de lege declara#539;ia pe propria r#259;spundere īn vederea men#539;inerii acord#259;rii dreptului.
Actul normativ prevede #537;i unele modalit#259;#539;i de penalizare pentru persoanele care primesc beneficii sociale #537;i nu pl#259;tesc taxele #537;i impozitele locale, astfel īncāt s#259; fie implementate prevederile Legii asisten#539;ei sociale. Astfel, se suspend#259; pe o perioad#259; de 5 luni beneficiul de asisten#539;#259; social#259; acelor persoane care nu ī#537;i vor achita taxele #537;i impozitele locale.
nu mai compensa lucruri de natura juridica diferita. un debit poate fi compensat de o creanta,dar doar daca aua ceeasi natura juridica.
ramiris are dreptate.
asa e.
eu am platit de 2 ori un impozit, a doua oara cu penalizari,pt ca nu a fost inregistrata in sistem prima plata.
ghiciti ce imi recuperez?
doar plata impozitutlui, nu si a penalizarilor, platite evident in urma unui abuz.
marius spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ramiris
Subscriu. Si eu si sotul am avut de recuperat de la stat impozit retinut si virat in plus la salariu in cursul unui an si desi am facut cerere sa se compenseze cu impozitul pe casa si masina si sa ni se returneze numai diferenta cei de la adm financiara au refuzat ba in plus am pierdut si bonificatia la impozit pentru ca pana ne-au raspuns ei trecuse perioada de gratie in care plateai mai putin. ASta in conditiile in care statul iti returneaza impozitul retinut in plus in cursul unui an abia dupa luna mai-iunie a anului urmator. Fara dobanda, evident :). Si aici era cred destul de clar: aveam bani de dat la directia de taxe si impozite si bani de luat tot de acolo.... |
Este relativ ce spui. Cine era proprietar cine avea de platit respectiv de recuperat? In plus discutam de bugete diferite local si/sau central deci ce sa compensezi?
histamina spune:
e de bine ca min muncii,daca e corect citatul, posteaza diferit de seful din Victoria.
stii de ce?
pt ca au inceput sa se faca de fapt calcule cat ar pierde la procese.
sa vezi daca nu apar cu declaratii cum ca de fapt nu se va taia,suspenda nimic,pana la urma.
vor realiza enormitatea.
e interesant de vazut evolutia declaratiilor oficiale,ce scot treptat.
pana acum la guern se suspenda tot, la min muncii scapa doar alocatiile.
pun pariu ca mai apar 3 comunicate pana diseara.
asta inseamna ca socitatea civila nu doarme!
LauraNicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani eu cred ca ar trebui schimbat titlul subiectului, induce lumea in eroare. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Si eu sunt de parere ca titlul trebuie schimbat. Cel actual nu face decat sa panicheze fara motiv. Alocatiile pentru copii NU SE TAIE SI NICI NU SE AMANA.
----------------------------------------------
mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997 si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007
O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11