Noua lege a sanatatii

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Ca la noi la nimeni Sunt atat de idioti,ii doare undeva de tara asta,nu mai stiu care cum sa castige mai mult din toate afacerile lor idioate..de parca duc toti banii cu ei in mormant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

O populatie care nu poate sa sustina un sistem medical non-profit va putea sa sustina un sistem medical in care interesul este obtinerea profitului?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Mie nu-mi place ca platesti procent din salariu si primesti un pachet minimal. Adica eu, care platesc sa zicem 1000 de lei beneficiez de acelasi pachet minim ca cel care plateste 100lei, si mai rau, ca cel care plateste suma minima cateva luni inainte de a-si da seama ca are nevoie de o operatie sau un tratament mai scump. Sunt de acord sa platesc o suma pt a sustine programele nationale de sanatate(cancer, diabet sa) dar nu sunt de acord sa platesc mult si sa beneficiez putin, la fel ca cel caruia i se rupe si ia bani la negru, platind contributii la minim, ca cel care-si trage certif de handicap pt el sau copil pt a sta acasa, ca cel care face 10 copii si are pretentia sa-i crestem cu totii etc. O sa ziceti ca-s exceptii, or fi, dar nu la noi, unde intr-un fel sau altul multi cauta portite de a frauda un pic "statul".
Cum este prin alte parti? Tot asa platesti la procent sau se ia in consideratie suma platita eventual si perioada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

O populatie care nu poate sa sustina un sistem medical non-profit va putea sa sustina un sistem medical in care interesul este obtinerea profitului?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Se pare ca da :). Si cu siguranta afacerile care se vor naste vor fi profitabile si vom vedea noi magnati imbogatiti de pe urma conectarii la buget.

Aceeiasi bani de pana acum, impartiti la mai multi din care majoritatea vor avea ca obiectiv profitul. Eu sa mor daca pot intelege cum poate fi mai bine pentru pacient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Mie nu-mi place ca platesti procent din salariu si primesti un pachet minimal. Adica eu, care platesc sa zicem 1000 de lei beneficiez de acelasi pachet minim ca cel care plateste 100lei, si mai rau, ca cel care plateste suma minima cateva luni inainte de a-si da seama ca are nevoie de o operatie sau un tratament mai scump. Sunt de acord sa platesc o suma pt a sustine programele nationale de sanatate(cancer, diabet sa) dar nu sunt de acord sa platesc mult si sa beneficiez putin, la fel ca cel caruia i se rupe si ia bani la negru, platind contributii la minim, ca cel care-si trage certif de handicap pt el sau copil pt a sta acasa, ca cel care face 10 copii si are pretentia sa-i crestem cu totii etc. O sa ziceti ca-s exceptii, or fi, dar nu la noi, unde intr-un fel sau altul multi cauta portite de a frauda un pic "statul".
Cum este prin alte parti? Tot asa platesti la procent sau se ia in consideratie suma platita eventual si perioada?

O solutie ar fi sa platesti procentual insa sa poti alege sa directionezi ce depaseste o anumita suma catre privat. Asa ti-ai asigura pachetul minimal prin contributia directionata spre sistemul public si ai beneficia de ce platesti in plus prin servicii in plus.
Altfel si mie mi se pare nedrept sa platesc procentual din salariu si apoi sa trebuiasca sa platesc extra ca sa beneficiez de servicii decente.

Explica Cinteza aseara ce bine o sa fie ca "doar pentru cateva zeci de euro in plus pe an" o sa ne putem duce la consultatii la medicii buni la care astazi n-avem acces ca e inghesuiala mare si nu prinzi loc. Pai daca sunt buni si plata nu e exagerata lumea o sa se duca oricum la ei si tot coada o sa fie... Ce am citit eu printre randuri era de fapt ca multi n-o sa-si mai permita plata deci.. medicii buni vor fi orecum rezervati pentru cei cu bani. Si in felul asta se face si un pic de ordine la usa medicilor, se stie sigur ca pacientul merita atentie, nu? Ca nu e vreun sarantoc...
Eu am ramas siderata vazand cum un medic recomanda cu caldura un sistem care practic e un fel de selectie naturala bazata pe venituri: ai - ai acces la dri buni, n-ai.... nu mai tii doctorii cautati ocupati.... N-am inteles ce se intampla cu "ceilalti"... unde se duc si la usa cui se muta coada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mda - nu ai bani poti sa mori de luat nu te ia nimeni.
Este interesant cum se rezolva problema bolnavilor cronici. Ca doar nu e vina lor ca s-au imbolnavit. Insa costurile sunt clar mai mari decat ar putea ei sa plateasca. Si atunci vine intrebarea, de unde banii?
In fapt ceea ce se intampla nu este deloc nou. Poate la noi. Este acel razboi intre cele doua tabere:
1. Actul medical conditionat de banii privati/profit (model relevant sistemul medical in USA)
2. Actul medical conditionat partial de banii privati si existenta unui act medical puternic public paralel cu cel privat dar care asigura serviciile de baza si cele de urgenta (model european - Franta, Marea Britanie, Spania..)

....
Eu ca idiotul ma intreb ce rol (mai) au cuvintele rostite de fiecare absolvent devenit medic:
"Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea si Panacea si pe toti zeii si zeitele, pe care ii iau ca martori, ca voi indeplini acest juramant si poruncile lui, pe cat ma ajuta fortele si ratiunea:
• Sa respect pe cel care m-a invatat aceasta arta la fel ca pe propriii mei parinti, sa impart cu el cele ce-mi apartin si sa am grija de el la nevoie; sa-i consider pe descendentii lui ca frati si sa-i invat aceasta arta, daca ei o doresc, fara obligatii si fara a fi platit.
• Sa transmit mai departe invataturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu si numai acelor discipoli care au jurat dupa obiceiul medicilor, si nimanui altuia.
• Atat cat ma ajuta fortele si ratiunea, prescriptiunile mele sa fie facute numai spre folosul si buna stare a bolnavilor, sa-i feresc de orice dauna sau violenta.
• Nu voi prescrie niciodata o substanta cu efecte mortale, chiar daca mi se cere, si nici nu voi da vreun sfat in aceasta privinta. Tot asa nu voi da unei femei un remediu avortiv.
• Sacra si curata imi voi pastra arta si imi voi conduce viata.
• Nu voi opera piatra din basica, ci voi lasa aceasta operatie celor care fac aceasta meserie.
• In orice casa voi intra, o voi face numai spre folosul si bunastarea bolnavilor, ma voi tine departe de orice actiune daunatoare si de contacte intime cu femei sau barbati, cu oameni liberi sau sclavi.
• Orice voi vedea sau voi auzi in timpul unui tratament voi pastra in secret, pentru ca aici tacerea este o datorie.
• Daca voi respecta acest juramant si nu il voi calca, viata si arta mea sa se bucure de renume si respect din partea tuturor oamenilor; daca il voi trada devenind sperjur, atunci contrariul."

Desigur fiind in societatea moderna nu isi mai aroga nimeni cuvintele in sine, ci ma refer la esenta mesajului.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Ei, asta-i buna intrebarea.
Dar eu am inteles ca se va trece si la o plata diferentiata. Adica pentru medicina "non profit", adica pe bani putini (asigurarea obligatorie), o sa primim cateva chestii; pentru mai mult, platesti mai mult, adica o asigurare mai grasa. Deci bani vor fi.
Nu discutam sa se faca profit din actuala finantare.
Interesant mi se pare cum se va face medicina de urgenta (se discuta dincolo) pe bani putini, acolo unde vor putea concura si firmele private.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

profit va exista, stai linistit, pentru ca din banii aceia putini, care nu ajung, 2,8% vor ramane la casele private, pe langa afacerile pe care le vor face ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:

Dac-ai avea idee cati bani se pierd si se fura acum in sistem, tocmai pe ideea ca " e de stat", deci al nimanui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Pai multe contributii sunt % din venit, indiferent ca ajungi sa beneficiezi de ele sau nu. Ideea nici nu e sa "iti recuperezi" banii integral...

Mergi la inceput