O noua revolutie in Romania ?

O noua revolutie in Romania ? | Autor: Deceneus

Link direct la acest mesaj

Un important si informat politician republican american, afirma ca Romania este o dictatura din care se va iesi printr-o revolutie.
Asta in conditile cand mereu ni se spunea ca "drum de intoarcele nu mai este", ca in reclama de la FNI, "dormiti linistiti ca noi veghem la economiiile voastre".

Afirmatia este facuta intr-o analiza ce vizeaza economia chineza, si Romania este nominalizata doar ca exemplu alaturi de Tunisia.

Citat:
www.jurnalul.ro/observator/reputat-economist-american-romania-este-o-dictatura-guvernul-actual-nu-poate-fi-indepartat-decat-prin-revolutie-599991.htm" target="_blank">Reputat economist american: România este o dictatura, guvernul actual nu poate fi îndepartat decât prin revolutie!
Publicistul american John Lindauer, doctor în economie, fost profesor universitar, om de afaceri, politician republican (deputat în Alaska), compara regimul din China, cu cel din România, considerând ca si unul si altul nu pot fi îndepartate decât printr-o… revolutie!
..
„Precum guvernarile autoritariste din Tunisia si România, liderii PCC vor continua sa faca, în linii mari, aceleasi lucruri pe care le faceau predecesorii lor. Asta, pâna ce câteva victime ale abuzurilor sau un general de armata ambitios vor declansa revolutia”, afirma John Lindauer.

Occidentalii stiu ca puterea simuleaza democratia, motiv pentru care evita intalnirile oficiale, limitandu-se doar le cele din organismele din care face parte Romania. Presedintele si premierul au avut putine contacte oficiale bilaterale.

Prapastia intre clasa politica si cetateni este mult mai mare si mai evidenta decat diferentele intre putere si opozitie. Politicienii nu au nici o jena sa migreze de la un partid la altul, sau a guverneze in combinatii "surpriza". O fac ca si cum ar trece dintr-o incapere in alta. Desi puterea a schimbat presedintele sa induca in eroare populatia si pe oficialii occidentali, ultimii nu s-au lasat pacaliti de jocul ipocrit practicat de clasa politica si de mass-media.
Poti vorbi si poti protesta, dar o faci degeaba. Se aplica vorba "cainii latra ursul trece".
Cetatenii intuiesc dar nu indraznesc sa afirme lipsa democratieie, pentru ca nu vor sa creada ca este adevarat si ca mortii din '89 au fost inutili, ca nu am reusit sa pastram ceea ce aproape s-a castigat.
Dar oare chiar am castigat democratia in '89?
Sau am castigat doar dreptul de a ne exprima, dar nu si dreptul de a fi luati in considerare?

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Ok, revolutie- revolutie, dar cu cine faci rocada?

Problema nu e doar actualul guvern sau clasa politica de influenta din Romania, ci faptul ca nu are cine sa o inlocuiasca. Daca sunt cateva figuri care promit, oameni cu pregatire in politologie si nu numai, nu au destula sustinere si autoritate, ca grupare politica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Problema nu e doar actualul guvern sau clasa politica de influenta din Romania, ci faptul ca nu are cine sa o inlocuiasca. Daca sunt cateva figuri care promit, oameni cu pregatire in politologie si nu numai, nu au destula sustinere si autoritate, ca grupare politica.

Dupa agresivitatea cu care a atacat Basescu pe Regele Mihai si pe Principele Duda, cred ca de ei le este frica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

[quote]citat din mesajul lui JuliaSM

Dupa agresivitatea cu care a atacat Basescu pe Regele Mihai si pe Principele Duda, cred ca de ei le este frica.

Sigur ca da! Exact de Rege e speriat Base! Cati ani mai are regele nostru?!
pardon... fostul rege?
90?! E...mai are putin pana prinde suta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Parerea mea e ca nenea ala american ori e pe Luna, ori se referea la "guvernarea" Ceausescu

Nu-s daca ai observat ce atmosfera "pre-revolutionara" fuse acum de sarbatori...hai sa fim seriosi. Poate secolul urmator...

P.S. Nu de rege ii e frica (e destul de in varsta), ci probabil de potentiale idei monarhiste. Na, c-a ajuns brat la brat cu Ilici...

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Parerea mea e ca nenea ala american ori e pe Luna, ori se referea la "guvernarea" Ceausescu

Nu-s daca ai observat ce atmosfera "pre-revolutionara" fuse acum de sarbatori...hai sa fim seriosi. Poate secolul urmator...

P.S. Nu de rege ii e frica (e destul de in varsta), ci probabil de potentiale idei monarhiste. Na, c-a ajuns brat la brat cu Ilici...

Dana & Amelia (21.06.2011)

Nici cand a fost congresul al XIV cu doua luni inainte de caderea regimului nu a fost "atmosfera revolutionara". Cand democratia nu functioneaza, tensiunea creste fara sa se manifeste si se ajunge direct la explozie. Atunci se contesta toti de la putere si schimbarea devine totala. Functioneaza pe principiul, "sa vina oricine numai excrocii astia nu".

Toate alegerile au fost castigate cu mesaje anticoruptie.
Care partid politic parlamentar mai poate invoca lupta impotriva coruptiei si sa fie credibil?
Nici unul si nici un partid nou facut de politicieni vechi.
De ce are partidul lui DD 12%?
Nu ofera nimic credibil. Beneficiaza doar de votul negativ la adresa clasei politice.
Adusi la disperare romanii sunt dispusi sa dea puterea lui R Duda sau Principesei Margareta, desi in democratie presedintele sau monarhul nu guverneaza, si guvernarea tot de partidele majoritare in Parlament este exercitata, dar lumea nu stie.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Citat:
Adusi la disperare romanii sunt dispusi sa dea puterea lui R Duda sau Principesei Margareta, desi in democratie presedintele sau monarhul nu guverneaza, si guvernarea tot de partidele majoritare in Parlament este exercitata, dar lumea nu stie.

eu n-am sa-i dau puterea niciunui rege. M-am saturat de astia carora li se lipeste scaunul de fund.
Ce e mult strica. Se vede si la B. A stat deja prea mult.

In general monarhia tinde sa concentreaze toata puterea statului in mainile regelui, pana acesta abdica sau moare.
Noi suntem romani nu britanici de la monarhie la totalitarism ar fi exact un pas pe vremurile astea in care democratia este inca tanara si ne consolidata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:

eu n-am sa-i dau puterea niciunui rege. M-am saturat de astia carora li se lipeste scaunul de fund.
Ce e mult strica. Se vede si la B. A stat deja prea mult.

In general monarhia tinde sa concentreaze toata puterea statului in mainile regelui, pana acesta abdica sau moare.
Noi suntem romani nu britanici de la monarhie la totalitarism ar fi exact un pas pe vremurile astea in care democratia este inca tanara si ne consolidata.

Ti se apre ca Olanda, Norvegia sau Marea Britanie sunt cu regimuri dictatoriale?

Cu regimul actual construit pe baze ofiteresti, cu mentalitati si metode militare de de functionare ajungem rapid la un regim dictatorial, chiar mai repede decat prin monarhie.

Im amintesc, ca in '90 imediat dupa revolutie, presa occidentala scria ca Romania risca sa alunece spre un regim al generalilor. Probabil au sesizat ca la varf erau multi ofiteri, unii de la armata altii "sub acoperire". Basescu s-a inconjurat de oameni ca Oprea si de ofiteri din servcii, si guverneaza cu servicile, nu guverneaza cu partidele sau cu Parlamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Hopa Dece, primul dezinformat din celalalt capat de lume ti-a dat apa la moara..tot preferi tu zvonistica si articolele de pe internet.
Nu hotarat....pun pariu ca ala nu stie exact la ce se refera nici nu localizeaza bine Romania...
Iar nu hotarat monarhiei..saliveaza bosorogii si toate neamurile alea corcite dupa o vaca de muls,respectiv Romania.....
Casa Regala...bleah......se tot fataie pe aici ....au plecat cu un tren de aur si altele...
Practica printului strain adoptata atunci,candva,a fost doar o idee a unor bogatasi.....
Pe mine nu ma impresioneaza deloc.....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Draga Deceneus...frumos nik app.
Ofiterimea din tara asta valoreaza azi fix 0.
Iar Oprea e doar un ministru temporar asa cum au fost toti dupa 89 prieten bun cu B.
Iar generalii din Ro nu sunt numai la armata. Iar cei care nu sunt si cei care sunt au o mare problema cu Base. Ceea ce vezi tu la tv e cam ca in 80 cu generalii lui ceausescu.

Romania nu este nici Olanda nici UK si cu atat mai putin Norvegia.
Romania vine dupa 40 de ani de comunism in care populatia a fost indobitocita sistematic.
Nu suntem inca pregatiti din nici un punct de vedere pt un monarh.
Eu sunt pt democratie ...asa cum e ea acum...la inceputurile sale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Romania ar fi aratat cu totul altfel, daca ar fi avut sansa dezvoltarii sub monarhie. Macar stiai ca doar o singura familie, si aceea cu sange albastru, traieste pe spinarea poporului, nu o hoarda intreaga de nehaliti, improspatata periodic de altii tot la 4 ani.

Mergi la inceput