Bul. de ian.feb 2012(45)-Bv.Iaura,Alice,Tony,Alina
Raspunsuri - Pagina 13
annesi spune:
Bulinuta, vacanta placuta! sa te ajute bunul Dumnezeu sa fie totul bine! poate acum in aer curat nu o sa mai fie asa de grave palpitatiile. ai grija de mananci!
Anne 37+ de Sebastian
http://www.annesdeco.blogspot.com/
Matzaila_81 spune:
Uf Bulinuta, hai ca mai e putin. O scoatem noi la capat. E drept ca e partea cea mai grea dar avem de ales? Plus de asta am inteles ca toate durerile dispar cand iti ti odorul in brate.
+34
ALTESA spune:
of anessi mult a fost putin a ramas si eu abia astept si cred ca la mine vor fi toate senzatiile o data o sa iasa si dop,si rupt membrane si contractii sper sa reusesc sa ajung la bucuresti oricum doctorul meu e un dragut si mi-a zis ca daca am impresia ca nasc pe drum sa-l sun ca ne pleaca spre noi si ne gasim pe drum,iar pe mine m-a bufnit rasul si el a zis ca vb. foarte serios.
Apropo ca tot vb. de banet aici la Filantropia cat o mai merge stie careva.
Bulinuta cand vad ce scri cred ca eu nu mai am dreptul sa ma mai plang ,iti urez rabdare si putere sa rezisti la toate problemele astea
38+ cu baby Rafael-Ioan
Matzaila_81 spune:
Nu stiu cum e la Filantropia dar m-am interesat cum e in general, depinde de cum nasti. La naturala doctorul ia intre 700 si 1000, pentru cezariana ajungi pana la 1500. 250 pentru anestezist si 150 pentru moasa. Asistentele cate 10 lei. 100 lei pentru neonatoloaga si cu cate 10-20 de lei asistentele de la neonatologie. Astea sunt informatiile mele in acest moment.
+34
adrianaBuc spune:
altesa, iti trimit ce mi-a scris o prietena pe mail care a nascut zilele trecute la Filantropia (naturala cu epidurala). Sumele din paranteze sunt cele date de ea. Sper sa te ajute sa iti faci o idee:
"dr, intre 750 lei si 2000 lei (250 euro)
anestezist epidurala: 200-500 lei (300 lei)
moase (acolo sunt intotdeauna 2 care vin la tine cu schimbul, daca nasti normal ai nevoie uriasa de ele in timpul travaliului, daca e cezariana, dupa, ca nici nu te poti misca): 100-300 lei (200 lei). pt mai putin de 100 nu prea te baga in seama, asa ca mai bine nu le dai si faci economie. dc ai nastere usoara, nu conteaza foarte mult, daca e travaliul lung, merita investitia. vor veni oricum in salon si se vor prezenta imediat ce ai intrat. ai grija cu turele, am auzit poveste cu pacienta internata la 7 dimineata si schimbul de noapte s-a prezentat imediat sa ciugulesca desi ieseau din tura.
anestezistul are si el asistenta lui, ajuta la pus anestezia si apoi o scoate, dupa nastere.
infirmierele vor fi mereu gata sa te duca cu bagajele, sa iti schimbe un cearceaf, sa iti aduca plosca; merge cam 10 lei pe tura;
neonatologie: vin sa ia copilul la nastere una din cele 2 asistente, care e pe tura la bebei (cand vei merge la alaptat va avea grija sa iti spuna - 10-50 lei ) si dr de pe tura. dr neonatolog al copilulul poate fi altul, deci asteapta si intreaba. 50-300 lei (200 lei, aici a fost teapa, nu era necesar, sincer cred ca mergea si 50).
asistentele bebei: de regula cate 5-10 lei la intrarea lor in tura; sa stii cui, cand ai musafiri sa ii ceri aceleeasi sa iti aduca ea copilul, sa nu cotizezi separat); program alaptat: 18, 21, 24, 6, 10, 14. se poarta diferit. facdiferenta spre exemplu la scaunul pe care stai la alaptat.
asistentele salon mama: zilnic iti fac toaleta (cea care intra dimineata); dureaza 1 minut; 5-10 lei; la ora 11, aceeasi asistenta are program de muls, la etajul 2, recomandat de mers macar o data.
facut gauri in urechi: in ziua plecarii, de catre asistenta care va si imbraca puiul. intreaba neaparat si cere sa iti arate cu ce ii face gauri! eu nu am facut-o si am o mare grija in suflet pentru ca nu stiu daca a fost acul steril, in ziua ia au plecat 3 fete si a mea a fost ultima. asta chiar te-as ruga sa intrebi pentru mine, ce face cand are mai multe fete, pentru ca am impresia ca au un singur ac.
rezerva:400 lei pe noapte"
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si 33+ cu
aerlilian spune:
Matza, cum spuneam, suntem cu capul...E bine ca ne confesam noi intre noi aici si ne intelegem, ca cei din jurul nostru nu stiu cat inteleg...Fata mea draga, pana la uratenia aia de care zici tu mai sunt o gramada de alte indicii:absenta osului nazal sau dimensiunea lui mica, nu stiu ce falanga lipsa la degetul mic parca, etc...de unde ai scos-o pe-asta nu stiu, dar te inteleg...Vorba Georgiei, stai flexata mamico, nu are nimic copilul!
M-am incumetat la o mica plimbarica in cartier, in jur de 1 km si m-am intors acasa.Prea eram galbejita de stat in casa.Nu cred ca am facut rau, nu?
+ 34
http://community.webshots.com/user/aerlilian?vhost=community
CristinaGoji spune:
Vreau sa va intreb, cele carora le-a iesit Strep B in secretie si ati luat antibiotic - ce antbotic v-a fost prescris? Si ce doza, cate zile? Mersi.
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
39+
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
danezza spune:
cred ca afost ceva in aer cu ciufutenia asta
nici eu n-am dormit decat de pe la 4 .. am avut toate gandurile posibile, de bebe, de astere, amorteli, etc .. ce sa mai .. minunat
Lexi - am o prietena care a nscut in vara la municipal, am sunat-o si cam asta mi-a zis
Dr - cezariana - 1200 (se dadea intre 1000 si 1500)
anestezist 250
neonatolog 150
plus cate 10-20 la asitente pt calmante, igiena, adus bebe .. etc
sper sa te ajute
Georgia - mai lasa umblatul si odihneste-te .. si lasa si fata in pace ca e ea mai silfida
aerlilian - o plimbarica mica nu face rau - te oxigenezi si tu si bebelul .. mai punem si sangele in miscare - eu sunt pro! nu putem sa stam ca niste gaini in mijlocul fanului toata ziua!!1
cristina - eu saptamana viitoare fac seretiile si cred ca si cultura de col desi nu as vrea (daca tot mi s eface ceza ce sens are sa-mi deranjeze colul meu care e inchis bine mersi?) - sper sa nu iasa nik .. macar atat
in 33+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
CristinaGoji spune:
Of, pe mine m-a bagat rau dr meu in ceata cu ce mi-a prescris si vreau sa compar.
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
39+
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
ALTESA spune:
mamaaaaa adriana la asa detalii nu ma asteptam tre sa mai citesc o data ca am ametit .
La multa lume tre sa mai cotizam ,dupa ce ca trecem prin clipe unice si de nedescris mai tre sa stam si cu grija banilor of firar el de sistem.
Singura mea teama este ca o nu sa stiu sa recunosc toate asitentele astea de care vb tu si o sa dau banii aiurea.
O sa intreb si de cercei pt. fete ca mai sunt si alte mamici pe forum care au fete si nasc la filantropia.
38+ cu baby Rafael-Ioan