somnul de noapte modificat brusc-motive?sfaturi?
copilitza mea de 5 luni jumate, a dormit f bien noptile de pina acum, cu exceptia colicilor care insa au trecut pe la 3 luni.
de cateva nopti insa suntem zombie si eu si tati ei...
se scoala si de 5 ori pe nopate.in primele nopti se scula pentru ca se intorcea pe burta , nu stia sa doarma asa se ridica si se balanganea se trezea si plangea.dar nu e numai asta, se scoala , se miorlaie pentru suzeta , bea un biberon de ceai ...
noi incercam sa nu povestim cu ea, sa nu o luam in brate, cum zice la carte sa nu devina un obicei placut dar trezirile si de 10 minute sunt asa dese ca noi nu apucam sa mai adormim si suntem nauci.
seara papa 200 ml de cereale(poate e prea mult ca ea papa lapte numai cam 130-150ml?) si adoarme tun.
sa fie dintii?nu pare ca o doare ceva?
nu stiu cum sa procedez si ce sa fac...si daca sa o las sa se intoarca pe burtica(acu ii mai pun perne in jur si nu se prea poate rostogoli) pentru ca am senzatia ca nu va sti niciodata sa doarma asa
please help
pupici
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Raspunsuri
gio spune:
Mie mi se intampla de vreo 2 sapt sa adoarma tarziu (la vreo 2 ore dupa baie), mai ales ca inainte adormea imediat. Problema este ca bb trage un mare somn in timpul zilei si nu-i mai arde de dormit noaptea. La voi cum se intampla - ziua doarme? Oricum, eu de 2 zile o tin inaintea ultimei mese treaza - ma joc cu ea, o bag tot timpul in seama - si a inceput sa adoarma mai repede.
Acum, in cazul vostru, nu stiu ce sa zic. Asa mi-a facut la vaccin - s-a trezit de vreo 3 ori , dar i-am dat biberonul cu lapte si a adormit la loc.
Daca nu merge nimic, incearca sa-i dai seara ceai de tei, sau si mai si - Sedi-bambi(nu stiu cum se scrie)un siropel care contine numai plante. O prietena l-a incercat si e multumita de el.
Adela P spune:
Draga Carrie, citisem si eu ca in jurul varstei de 6 luni nu e neobisnuit ca bebelasii sa inceapa din nou sa se trezeasca de cateva ori pe noapte. Si am patit la fel si eu cu al meu incat uneori si pierd numaratoarea de cate ori am trezesc si merg la el. Insa nu-l tine mult, ii pun suzeta repede in gura si adoarme la loc. Pe burta a inceput sa-i placa sa doarma pe la 6 luni si indiferent in ce pozitie il pun tot pe burta il gasesc. Si ii si place a migreze in patut, nu e niciodata in acelasi loc, ba de-a lungul, ba de-a latul, ba in diagonala, ca uneori il gasesc saracul inghesuit intr-un colt ca nu mai are unde sa mearga si-l mut iar la capul patutului si el iar se muta dupa un timp si tot asa.
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P
Midori spune:
Si eu am avut tulburari cu BBica asa
din "senim" dupa ce dormea beton noaptea,
problema e ca nici ziua nu adormea ca lumea
si dormea mai putin, nu plangea in schimb dormea mai putin,
pr scurt a avut un comportament mai ciudat.
Ei bine la 6 luni m-am trezit cu 2 dintisori.
Vezi, aparitia dintilor tine de ereditate,
mie de exp mi-au iesit la 5 luni si lui Mi la 6.
Nu stiu cum de nu mi-am dat seama,
ma asteptam de fapt sa planga si sa faca mai urat , sa baleasca,
etc.
Verifica, daca e de la dinti, temperatura corpului,
vezi gingiile etc, semnalmentele sunt mai multe
nu toti BBii fac urat dar au un comportament neobisnuit,
se mai trezea si noaptea, moi o luam putin in brate.
Alta cauza nu stiu,
I-ai introdus vreun aliment nou?
Succes,
C & Mi