Happy Julianuary (11)
Raspunsuri - Pagina 28
kariguld spune:
ce copiii bestiali aveti
lady, mai e putin si vine bebelina. eu pregatesc pampoanele si fustita scurta sa fac galerie
mianna, ai gasit "obiectul" pierdut?
viviana, cresc copii. 14 ani e o varsta frumoasa. si copila mea in doua luni implineste pai'spe. nu-mi vine sa cred, ei deja fac planuri cum va fi cand se vor muta singuri. cred ca va trebui sa ma reorientez.
buflea spune:
Da fetelor ... cu planurile astea de a scapa de acasa - ma doare capul deja. Cum se intampla cu perioada adolescentei la voi ? Au inceput sa devina rebeli, sa ii atace hormonii, as le stie pe toate ?
Am fost ls Craciun intr-o vizita la niste prieteni care au o fata de 13 ani, foarte premianta, foarte sportiva, foarte buna in toate alea, dar cu o atitudineee de m-a apucat groaza ... statea cu noi la masa si NUMAI PROSTII debita, dar cu asa o siguranta si cu un ton asa de "ce stiti voi bai invechitilor" de nu am putut sa ma abtin si m-am contrazis putin cu ea, fara folos desigur - ca oricum ea le stia pe toate. Cel mai tare am argumentat la teoria ei ca ea nu vrea sa se marite dar vrea sa faca copil de tanara, ca nu vrea sa fie o mama batrana ca sa poata sa devine friend cu copilul. Si ce daca ar fi in college, ea o sa se descurce, o sa invete cand doarme copilul, ca oricum doarme mult cand e mic, a vazut ea la fratele ei care e mai mic cu 7 ani ... si cand ma gandesc ca pe noi o sa ne atace pubertatea la dublu si in acelasi timp si pe sexe diferite ...huh !
kariguld spune:
buflea, relax mama, relax ca draku nu-i chiar imbracat nemteste, mai poarta si alte straie. noi suntem in plin proces de adolescenta, la dublu, si deocamdata facem fata cu succes. am baiat si fata cu diferenta de un an si-o luna. e drept ca trebuie sa tac de multe ori si sa stau sa rumeg, sa-i las sa-si manifeste trairile la orice nivel. acum vre-o doi ani si fiicamea avea idei de-astea, ca ea cu 18 ani o sa aiba deja copil , ca sa nu aiba copilul ei mama batrana ca mine.
intre noi fie vorba, io-s nr1 intre mamele de la scoala. chiar daca sunt poate cu 10 ani mai mare ca cele mai multe dintre ele.
cand vezi alti copii cum se manifesta si vorbesc parintilor ai impresia ca-s niste razvratiti si rebeli de prima mana. dar cand ajungi tu acolo, situatia se schimba. bine, ca difera acuma de la caz la caz. cred ca si eu as fi socata sa aud copii vorbind dispretuitor parintilor.
dar...dar depinde de noi cu manageriem perioada adolescentei. avem ceva experienta acumulata pana la varsta asta, cred deci ca nu-i greu.
buflea spune:
Aham, deci tu esti ca si mine ...adica pardon, eu voi fi ca tine peste 8-9 ani .
Fata asta de care spun nu vorbea urat parintilor, dar avea tot felul de teorii de viata (la 13 ani ) si le sustinea cu atata siguranta si o atitudine asa atotstiutoare ca iti venea sa te iei la cearta cu ea ...culmea este ca parintii ei nu spuneai nimic, nici "taci din gura", nici "pleaca de aici ca ma faci de ras" ...o cam ignorau ...
O alta teorie era aceea a mancatului - adica a nemancatului. Teoria spunea ca nu e bine sa manance nimic "animal" din dragoste pentru animale si nimic "vegetal" ca totul e contaminat. Doar senzatia de foame trebuie anihilata cu ... biscuiti si eventual paste sau paine goala. deci ceva fainoase si asta numai ca sa treaca foamea. Dupa care repede, repede la gym ca sa dea jos caloriile ...asta in contextul in care fata asta face innot si baschet regulat, joaca in echipa scolii ...
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld mianna, ai gasit "obiectul" pierdut? |
nope. l-am declarat iremediabil pierdut si bun de blocat. maine, cand ma duc la birou, o sa vad daca seful de la financiar (el se ocupa de achizitionarea unui nou modem) a priceput semnificatia frazei "sunt in birou joi si vineri" (traducere: "noul modem ar face bine sa fie prezent pe biroul meu cel tarziu vineri seara" )
am ramas doar cu partea a doua a povestii, respectiv unghiile. s-a rupt si cea de-a doua unghie falsa - gata, mi-e trecut orice chef de-a mai folosi asa ceva. si si-a facut datoria si o unghie naturala, si s-a rupt, ca sa pot testa noul lipici.
era mai intai sa-mi lipesc buzele si dintii, ca aveam chef sa-l testez in avion, unde fireste ca n-aveam nimic taietor ca sa-l fac sa curga, asa ca am incercat sa-l musc nu mi-a reusit vrand-nevrand am rabdat pana acasa, si-am lipit-o. marturisesc ca minunea de lipici seamana suspect de bine cu super-glue (zisesem mai sus ca nu scrie absolut nimic pe recipient). principalu-i ca a lipit-o. in cateva zile (ma rog, sper sa tina macar cateva zile) imi dau cu parerea despre eficienta lui.
viviana spune:
Kari, copila e pestisoara sau berbecuta?
14 ani - m-au apucat nostalgiile. Asaeara a dormit cu mine. La mine in brate. Si peste noapte se trezea si ma pupa pe nas.
Si io-te trebuie sa-i fac buletin.
Si copila are tzafne si pusee verbale. In aceaste situatii o cam ignoram. Asa am constatat ca e cel mai bine.
Dupa iesirile astea isi gaseste singura echilibrul.
Cand avea vreo 6 ani facea pipi pe covorasul din baie. Cred ca tot din picioare.
Mi-a luat zile pana sa ma prind de unde mirosul de amoniac dupa ce il acuzasem pe Celcesforaie de diverse deversari.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
Copila mea e berbecuta.
Stie foarte bine ce vrea sa faca in viata, si-a trasat niste linii si o conduita proprie - asta sunt eu, asta e personalitatea mea si nu ma schimb in ruptul capului ca sa fac cuiva pe plac.
Din pacate stie foarte bine si ce NU vrea sa faca. NU-ul asta imi scoate peri albi.
Pe cei care nu corespund ideilor ei si educatiei primite ii taxeaza. La greu.
Sper ca pe masura ce creste sa devina ceva mai maleabila.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
corianai spune:
Mamelor de adolescenti, imi suna tare cunoscut ce descrieti voi acolo... eu aud aproape zilnic cum peste 4 ani donsoara mea isi ia talpasita si dusa va fi... cum va plati facturile nu se stie inca dar planu-i plan! din pacate in tara asta e si relativ usor de pus in practica asa ca sunt ingrozita... patru ani!!!
La accesele de furie incerc sa nu reactionez pt ca stiu ca le dicteaza varsta, anturajul, hormonii, etc. am avut odata o incaierare, m-a prins intr-un moment prost cand se pare ca si la mine preluasera comanda hormonii. Am vrut sa o imping afara din camera dar nu am reusit pt ca are 15cm si 10 kg mai mult ca mine de atunci nu mai incerc...
Mi-a dovedit insa in situatii importante ca are capul pe umeri, asa ca trec cu vederea unele manifestari incomode, mai ales ca imi amintesc ca eu eram si mai rebela la varsta ei
Androix spune:
Pe mine o sa ma atace pubertatea in acelasi timp, ca pe fete le ia mai de timpuriu un pic, iar intre ai mei e diferenta de 2 ani. Ma rog, la cum ii vad fi-miu o sa-mi dea mari batai de cap ca el n-a ratat niciun prag de criza: teribilii 2, teribilii 5, mergem pe teribilii 7
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
mihaela_s spune:
Poate aveti noroc de adolescenti buni si cuminti ca a mea. In limite normale, nu ca nu mai sare calul...dar cu masura. Are 15 ani si 2 luni. Cred ca e cea mai mare de pe aici, din grup...Am trecut si de perioada in care se compara cu altii, e matura in gandire si cu picioarele pe pamant. Uneori mi-e ca o prietena, si simt ca si eu ei, asta ma face sa ma simt bine. Nu vreau sa ii fiu numai mama, asa a fost si e mama pentru mine, asa incerc si eu sa fiu pentru fetele mele. Sper sa imi reuseasca pana la capat.
Eu in primul rand ma gandesc cum am fost eu la varsta ei, cum a fost mama cu mine si ce as fi vrut eu sa faca altfel decat a facut(nu multe, ca e si a fost o mama super!), ce a facut si mi-a placut si de acolo le iau pe toate.
Dar mai am una ce va sa intre in adolescenta, taman pe cand cea mare iese...
corinai, la noi mai sunt 3 ani. Si pleaca oricum. Pentru ca ori va munci, ori va merge la facultate. Poate ca daca va munci va mai sta pe acasa, daca nu va avea un baiat cu care sa se mute. Mie insa nu mi-e groaza, e in firea lucrurilor...si eu m-am mutat la 18 ani de acasa, am plecat la facultate. A fost o etapa grea, dar frumoasa.
Azi dimineata mi-au sarit amandoua de gat, ce bine e acasa...