Intrebare

Intrebare | Autor: ela_04

Link direct la acest mesaj

Am si eu o nelamurire care ma tot macina dar inca nu indraznesc sa intreb pe nimeni (dr) concret.
Daca am ramas insarcinata luna trecuta sa zicem ... inca nu e sigur
si am luat in luna aia aulin si ketonal - pt masea- e vreo problema?
Doua seri la rand am luat pana am reusit sa ajung la dentist...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Pai tu te gandesti preventiv, asaa...nu?
Eu chiar am fost stresata rau, dupa ce am vazut testul...am stat sa ma gandesc la tot ce am facut in perioada precedenta si am numarat ceva antibiotic si vreo 2 pahare de vin (nu concomitent)
Cand am intrebat dr de consecinte a inceput sa rada
Pentru linistea ta sufleteasca intreaba de ketonal, este contraindicat in sarcina, dar nu spune de ce (in prospect), daca are efect teratogen sau da iminenta de avort, etc.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Multumesc din suflet!
Si eu sunt la fel de stresata. Inca nu am luat testul, am hotarat sa mai asteptam o sapt ca am fost si un pic racita.
Si acum ma tot gandesc...ce am mancat, ce am baut, ce medicamente am luat... daca ceva va afecta fatul...
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Cunosc sentimentul acum pot sa rad si eu, dar la vremea respectiva mancam carti si articole....am mancat branza cu mucegai....help, help, ce patesc?; am baut un pahar de bere...help, help...ce patesc?
Cate oua sa mananc, de care peste, dr zice mananca ficat ca esti anemica, eu citesc ca nu e bun ficatul....
Oh, ce bine ca am scapat de vremurile alea

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Eu la prima sarcina am respectat intocmai sfatul medicului.
Bine...am mai baut cate un pepsi pe furis...recunosc.
Acum ma simt un pic debusolata... eh...sper sa fie bine
Inca o data multumesc. Macar in seara asta nu ma mai tot gandesc la asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuta_20 spune:

Eu am luat Ketonal la inceputul sarcinii si la fel de speriata am intrebat 3 doctori daca este vreo problema.Mi-au spus ca nu si chiar nu a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Eu nu vreau sa te sperii dar am pierdut o sarcina la 10 saptamani- In acea perioada ma tratam cu ketonal pentru o durere acuta . Nu stiu daca are vreo relevanta dar ar fi cazul sa intrebi un medic.
Numai bine !!

https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/08Dicembre2011fotoGiuliPiazzetaSassari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

in primele 2 saptamani de sarcina nu au loc schimburi mama-bebe. cred ca nu ar trebui sa/ti faci probleme.

Finn Constantine 15.10.2009 si 22+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

in primele 2 saptamani de sarcina nu au loc schimburi mama-bebe. cred ca nu ar trebui sa/ti faci probleme.

Recunosc, n-am inteles afirmatia asta.

Tot ce pot spune e ca daca ai ramas insarcinata si ceva e in neregula, va fi avort menstrual si nu vei afla vreodata ca ai fost insarcinata Nu cred ca e cazul sa iti faci asa de multe griji, natura rezolva totul la inceputul sarcinii. Daca ai totusi in plan sa concepi un copil, cred ca e bine sa eviti medicamentele care pot provoca avort spontan sau pot cauza malformatii congenitale.

Acum cred insa ca te ingrijorezi inutil.
Iti doresc sa vina un copil cat mai curand, daca asa iti doresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

eu stiam cA exista regula celor "21 de zile"......ca de cand se formeaza oul si se fixeaza in perete,si incepe formare retelei de schimb cu mucoasa uterului ...trwec in jur de 21 de zile,deci nimic din ce bei sau mananci in acea perioada nu trece la bebe.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui bonsai

eu stiam cA exista regula celor "21 de zile"......ca de cand se formeaza oul si se fixeaza in perete,si incepe formare retelei de schimb cu mucoasa uterului ...trwec in jur de 21 de zile,deci nimic din ce bei sau mananci in acea perioada nu trece la bebe.....

Acum am inteles. Deci chiar nu are de ce sa-si faca griji.

Mergi la inceput