Strengari de 2012 - 17 Marcella iti suntem alaturi
Raspunsuri - Pagina 9
Tala spune:
Da Dara, te rog intreaba pt ca imi doresc fff mult acel fotoliu.
Si eu am primit 3 no-spa pe zi tot din aceleasi cauze ca si tine si colul meu e in aceeasi situatie, dar si eu am inteles ca e bine asa. Daca no-spa mai iau cand imi aduc aminte sau daca cred eu ca am o contractie, de Uscosin nu uit si acum mi-e bine. Si pe mine ma tot masoara cand apuca (am si pierdut numarul ecografiilor pe care le-am facut pana acum). La mine e cu capul in jos strengarita si danseaza tzontzoroiul pe splina sau ficat cand ceva nu-i convine.
Eu votez si militez pt sezlong pt ca in el tai unghiile usor, lasi copilul repede si usor cand intervine ceva urgent (cum ar fi mancarea uitata pe foc sau suna telefon/ la usa), e in pozitie oblica pt dupa masa. Sunt si cele care se leagana actionate electronic, dar au limita mica de kg si se strica usor.
Tot cautam bumbacel cu imprimeuri mici si finute si am intrat si pe site ikea unde am gasit ceva interesant (trebuie insa sa merg acolo si sa le pipai). Tot acolo imi aduc aminte ca am vazut si prosopele mici de bumbac (10 la 15 lei), muselina (cred ca un fel de pelincute) 2 la 20 de lei si chiar seturi de asternuturi de patut f convenabile. Abia astept sa ajung acolo.
dara76 spune:
Tala, i-am dat mail fetei, pt. ca are copil de 3 ani care e tot racit si cu febra si nu stiu cand doarme, sper ca maine sa imi raspunda si iti zic. Stiu ca initial il vazusem pe net cam la 1000 lei pe ala de la Kika si ma bucuram ca oricum la Kika e mai ieftin, dar m-am tot gandit si nu prea am deloc unde sa-l pun, tre' sa ma descurc cumva in pat cu perne la spate sau pe fotoliu, ca si banutii sunt 'stransi' oricum si inca nu stiu de patutul principal. De sezlong mi-e teama ca am auzit de bebei care n-au stat in unele din astea si nu stiu ce sa fac.
Am gasit prosopele mici la Auchan, mi s-au parut ok. Azi am gasit prosopele cu gluga, de baita, in Cora de la Sun Plaza.
24+ cu bebe Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Tala spune:
Dara sper sa i se insanatoseasca puiutul prietenei tale cat mai repede si usor.
Am mai gasit si eu fotoliu la Kafka (parca) cu 750lei, dar orice diferenta in minus conteaza, iar eu stiu ca voi naste prin cezariana si stiu ce inseamna sa te asezi si sa te ridici in prima perioada asa ca nu concep decat ceva f comod pt alaptat mai ales ca petrec f mult timp la inceput cu activitatea asta
Cu sezlonul asa e, nu e graba, mai ales ca in primele luni chiar nu e necesar. O sa-ti comunice ea daca are nevoie de el apoi
Eu va zic noapte buna! ma cam cearta pitica ca nu fac nani
LGabiL spune:
Marcella, am citit acum postarea ta...si nu mi-a venit sa cred. Cuvintele sunt goale..imi pare atat de rau pentru pierderea ta. Si ma rog sa-ti dea Dumnezeu putere ca sa poti trai cu aceasta durere, iar cand vei fi pregatita sa poti incerca din nou. Sunt alaturi de tine!
24+
strumfy_12 spune:
Marcella nu stiu daca exista macar un cuvant care sa iti aline durerea...sper sa treceti cat mai usor durere si sa umpleti golul din suflete cat mai repede.
Noi am fost plecati de sarbatori...si abia ne-am intors... asa ca n-am avut timp de forum... si nici pana dupa revelion nu cred ca o sa am ...
Va pupik pe toate si sa aud numai vesti bune.
Mami fericita de strumfita si 28+ cu Motzata
dara76 spune:
Tala, imi pare rau de tot, tipa a zis ca isi consuma reducerea pentru mine daca vreau si cam atat :(, insa zicea sa urmaresti cand e urmatorul nightshopping ca e reducere 10%, deci vine cam 720 fotoliul. La hapfa cel mai ieftin am vazut 759, asa-i cum ai zis tu.
Mai zicea ca au reduceri bune la carucioare in perioada asta pentru cine vrea. Nici nu stiam ca tin carucioare la Kika.
Imi pare rau de tot, Tala.
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
ronina spune:
Buna fetele!
Dara: aha, in cazul asta sper sa-ti treaca durerile cu No-spa, sa fie totul bine. Adevarul e ca durerile sunt intr-adevar subiective, eu una sunt si acum debusolata legat de momentul in care (la ce intensitate de durere) trebuie sa sun medicul, pentru ca durerea "ca la menstruatie" pt mine nu are prea mult sens. Principala urmare a malformatiei de uter dublu sunt durerile groaznice la menstra, uneori ajung atat de intense in atat de scurt timp incat niciun calmant nu-si mai face efectul si ajung sa vomit de durere. Ori in momentul in care voi ajunge la asemenea durere (cu care sunt obisnuita din pacate) cred ca voi fi deja in toiul travaliului Asa ca ce imi va ramane de facut e sa fac si eu testul cu No-spa sa vad daca trece si daca nu sa sun medicul.
Dara, Tala: tin minte ca ati mai zis voi de prosopele mici si mi-am notat si eu la necesar dar zau daca mai tin minte in ce scop erau utile, ma puteti lumina va rog din nou?
28+ Bianca
dara76 spune:
Ronina, si eu am dureri f. mari la menstruatie, uneori nu se ameliorau nici cu injectii cu Piafen si Papaverina, dar niciodata nu mi s-a zis c-ar putea tine de forma/dimensiunea uterului (care mi s-a mai zis ca e infantil si arcuat), ci ma suspectau de endometrioza. Care nu se poate diagnostica decat laparoscopic si atunci cum tratamentul pentru endometrioza este fix acelasi ca cel pentru sindromul meu de ovar polichistic (anticonceptionale care sa nu lase sa functioneze ovarele mele in gol si ele sa-mi deregleze hormonal corpul si mai rau, pentru ca ele nu functioneaza bine de felul lor) - nu merita sa fac laparoscopie doar sa se uite sa vada daca am endometrioza. Chiar ieri am rugat-o pe dr. ca in cazul in care voi face cezariana, sa se uite daca am endometrioza. Mi-a spus ca nu va putea vedea decat aderentele mari, daca exista, dar ca se va uita in caz de cezariana. E nasol ca sarcina pune si ea pe pauza ovarele, ca si anticonceptionalele, si atunci endometrioza, daca exista, cat nu e alimentata de hormoni normali, se retrage/diminueaza si nu stiu daca o sa mai vada ceva dupa 9 luni de repaus al ovarelor.
Zic ca sa intrebi si tu pentru durerile tale daca exista posibilitatea de endometrioza.
Cu prosopelele, Tala a zis ca bucatelele de finet de pus pe umar ca sa nu regurgiteze bebe pe haine, de fapt nu-s asa practice, pentru ca finetul nu absoarbe, si a zis ca mai utile sunt prosopelele mici, ca absorb si ca a folosit multe, de pus pe umar, de sters bebe la gurita, nu mai stiu daca si in patut sa nu regurgiteze bebe direct pe cearceaful de salteluta (sau la astea a zis Sovi c-a pus finet). In rest poate ne mai zice Tala la ce le-a folosit.
A, asta zicea si gineco a mea, ca durerea e subiectiva si ca durerile "ca la menstruatie" nu-s relevante, ca in functie de pragul de durere, unele au doar o jena la menstruatie, altele dureri ca ale noastre. Acu' ce sa zic, eu desi am dureri nasoale la menstruatie, cand am avut cateva contractii nu m-au durut. Si cand am simtit cam 2 minute ca si cum se strange uterul in jurul lui bebe, tot asa, nu pot sa zic ca durea efectiv. Adica desi cica as avea sensibilitatea scazuta la durere, ca eu si la balonari/colon am dureri mari, cica si la inima am senzatii pe care alti oameni nu le iau in seama - deci teoretic as avea prag de sensibilitate coborat...si totusi contractiile alea de le-am avut nu au fost dureroase.
Mai degraba e faza aia cu contractii care ajung la 5 minute una de alta (cronometrat de cand incepe una pana incepe urmatoarea). Dar cred ca si daca-s la 10 minute si regulate poti sa faci o intrebare la medic. Eu am vazut ca atunci cand am avut dureri ca un cutit sau contractii, imediat am fost cu ochii pe ceas (noroc ca am unul care proiecteaza in tavan) si au fost la 10-11 minute, dar doar cate 2-4 si s-au oprit.
Tala spune:
Dara asta este, nu-i problema, macar mi-ai dat o idee si voi merge acolo sa rog frumos un angajat sa ma ajute (ca nu cred ca-si cumpara ei mobila in fiecare luna), acum ca stiu de smecheria asta. Si degeaba au reduceri la carucioare pt ca sunt f scumpe si nici cine stie ce.
Alta utilitate a prosopelelor pe care am gasit-o eu este de pus la gusulita bebelui in timp ce suge si la sanul liber (mie nu mi-au placut tampoanele de san, mai ales ca stateam cu ei dezveliti avand ragade).
ronina spune:
Multumesc fetele de raspunsuri, m-am apucat azi sa spichuiesc din vreo 5 liste gasite cu necesar spital/acasa sa vad cam ce mi-ar mai trebui din ce-am gasit pe acolo si sa-mi fac o lista separata cu necesar de cumparat din farmacie, pe care am s-o dau direct farmacistei sa-mi dea tot ce are, sa nu fac prea multe drumuri tot uitand din ele.
Dara, endometrioza nu se poate detecta si histeroscopic? Stiu ca eu am facut la Bucuresti histeroscopie pt confirmare uter dublu si scria in foaia de externare ca s-a constatat endometru neted, de grosime normala, parca asa era.
Malformatia de uter si durerea puternica la menstra nu au o relatie bijectiva, in sensul ca daca ai uter dublu ai dureri mari si sangerari abundente la menstra dar daca ai oricare din astea 2 nu inseamna automat ca ai avea o malformatie de uter. De aia se si depisteaza asa greu aceste malformatii, pt ca nu se poate spune ca exista un simptom care sa dea de banuit, trebuie un ecografist f. bun care sa constate ca ceva e diferit. Eu am aflat de malformatie abia la 29 de ani, iar altele afla abia la nastere, daca ajung la cezariana sau li se banuieste o malformatie in momentul in care pierd vreo 2 sarcini in luna mare :(
28+ Bianca