Strengari de 2012 - 17 Marcella iti suntem alaturi
Raspunsuri - Pagina 10
ronina spune:
Apropo, in caz ca va intereseaza: la odiseea bulgarasilor, in pag 13 a actualului capitol apare un post f concis cu "preturile" de nascut (exemplificat pt spitalul Filantropia din Bucuresti)
28+ Bianca
Haydee spune:
Buna seara, fetelor!
Va citesc de foarte mult timp, cam de cand ati format grupul, dar m-am decis abia acum sa scriu si eu. Sper sa ma primiti in grupul vostru chiar si mai tarziu. Nu promit ca voi fi foarte harnica la scris, dar mi-ar face placere sa mai aflu din experienta voastra si poate mai vin si eu cu cate o contributie.
Sa ma prezint pe scurt, pt a nu va plictisi din prima :):
Asteptam o fetita, mult dorita, care va veni la jumatatea lui aprilie. Am obtinut sarcina prin FIV 2 la Kaali Budapesta, cu dr. Peter Kovacs. Inainte de asta am cam bifat tot ce se poate in materie de infertilitate in Romania: 3 inseminari, 1 FIV, 2 incercari de transfer de embrioni congelati, toate nereusite, evident, analize de toate felurile, plus o laparoscopie pt desfundarea unei trompe si o histeroscopie.
Altfel, pana acum o sarcina foarte usoara, fara probleme, fara pofte, bebelina evolueaza f bine; un pic de stres pana in saptamana 16 daca sa fac sau nu amniocenteza , nu din cauza de rezultat prost la dublu test, dimpotriva, ci din cauza ca nu mai sunt la prima tinerete Pana la urma am decis sa nu stresam printesa
Si mai detaliez pe parcurs...
Seara buna va dorest si ... mai vorbim
ronina spune:
Bun venit Haydee!
Daca vrei da-ne datele: UM, DPN, data nasterii, numele fetitei (daca il aveti stabilit) sa te trecem in listuta asa cum se cuvine
28+ Bianca
dia_tm spune:
Haydee, bun venit!
Marcella ...imi pare atat de rau ... multa putere sa depasesti acest episod.
Sunt convinsa ca e o pierdere mult mai mare decat pierderea unei sarcini la o varsta mai mica, dar ...cu timpul vei gasi o oarecare consolare si sper ca in curand sa ai un bebe pe care sa-l poti tine in brate, sa il vezi crescand, si sa-ti umple viata de bucurie!
...aseara am avut parte de un moment foarte emotionant ...
discutam cu soacra mea (in vizita la noi) de carti de citit si-i spuneam ca eu momentan sunt la carti de genul "mama si copilul", moment in care Adriana intervine in discutie spunand "si in curand o sa avem doi copii! si-am fi putut avea trei copii, dar bebe dinainte a murit" ... e greu de explicat, dar sunt probabil cele mai frumoase cuvinte pe care mi le-a spus cineva de cand sunt insarcinata;
Da, a mai fost un bebe (de fapt doi, dar prima data cand s-a intamplat Adriana era prea micuta si nu stie), si ma gandesc mereu la ei, ...si ador acest bebelus care creste acum in burtica mea, dar acesta e alt bebe, iar de ceilalti doi imi va fi dor tot restul vietii ...
... si toata lumea evita sa aminteasca de ei, de teama sa nu ma necajeasca...iar pentru mine conteaza enorm sa stiu ca cineva se gandeste la ei, ca ii considera persoane, bebelusi reintorsi prea curand la Dumnezeu, si nu doar o sarcina oprita in evolutie.
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
dara76 spune:
Haydee, bine ai venit!!! Sarcina usoara in continuare!
Ronina, endometrioza doar laparoscopic stiu ca se diagnosticheaza, pt. ca e tesut de endometru care e plasat prin alte locuri prin corp, nu doar la endometru unde ar trebui sa fie. De ex. sta pe langa ovare sa zicem, si cand e omu' la menstruatie, menstrueaza si tesutul ala prin corp si de-aici dureri f. nashpa, de la sangele care curge aiurea prin corp. Uneori se formeaza aderente din tesut din ala, intre organe. Dar tocmai aia e ideea, ca el nu mai e numai la endometru, ci in alte parti prin burtica. In fazele nasoale (nu la toata lumea avanseaza) ajunge tesut din asta de endometru si in plaman.
Am vazut si eu preturile la bulgarasi, sunt mai mici decat ce stiam eu. Dar in Bucuresti sunt mai mari ca in restul tarii.
24+ cu bebe Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
amy25 spune:
Bine ai venit Haydee!
Fetelor, eu daca as naste in Bucuresti, decat sa ma pretez la suma aia de bani care au postat-o bulgarasii, mai degraba ma duc la particular. Oricum eu am vrut initial sa nasc cu dr mea dar din cauza ca avea contract clinica cu Regina Maria si este foarte scump, mi-a recomandat sa nasc la mine in oras ca macar asa sotul meu poate sta in sala si macar il vede pe bebe de cum il scoate. Urasc sa dau bani alergand pe holuri dupa un medic sau o asistenta...
Aseara ma cam speriasem caci m-au luat niste dureri pe sub burta cam de menstra usoare, dar suficient cat sa ma doara si spatele si am bagat 2 no-spa si un scobutil. Acum e mai bine dar stau cat mai cuminte sa nu fac vreo traznaie.
Apropo, am inceput sa ma injectez de cateva zile si la picioare ca nu mai aveam unde si nu sunt exagerat de dureroase dar vad ca si aici fac niste bolovanei pe sub piele in urma lor.
Restul fetelor, pe unde sunteti? La inceput de capitol avem o lista lunga de gravidute...
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
26+ Victor Gabriel
ronina spune:
Neata fetele!
Va servesc cu o cafeluta cu laptic rar intru pe forum asa devreme incat sa apuc sa o ofer eu
Dia_tm: ce scumpica e fetita ta Imi pare tare rau de pierderile suferite, dar ma bucur ca ai avut taria sa mai incerci, de data asta va fi bine, sunt convinsa!
Dara: aha, m-ai lamurit. Daca endometrioza e data de tesuturi in afara uterului atunci clar nu ajuta histeroscopia. Nici prin RMN nu se pot depista tesuturile astea? Daca nici RMN nu ajuta atunci pp ca singura solutie e laparoscopia. :(
In Timisoara cam alea sunt preturile, diferenta e ca la doctori se da mai mult in euro.
Amy: sper ca esti bine si te-au lasat durerile.
Si eu am o problema mare cu confortul moral de dat la fiecare in parte si ma tenteaza f mult sa merg la privat. In Timisoara o cezariana la stat iese cam la 1000 euro cu tot, iar la privat e 1500 euro. Diferenta e ca nu mai umbli dupa fiecare in parte, ai sala de travaliu de o singura persoana si un mediu poate mai steril si cel putin mai "cald", care ajuta la psihic, deci eu zic ca merita. Problema intervine la nasteri premature, cand fiecare zi suplimentara celor incluse in contract (3 la nastere naturala si 5 la cezariana) costa 60 euro pt bebe. Iar daca se ajunge sa aibe nevoie de o luna doua de stat in plus la incubator se cam aduna :(
28+ Bianca
dara76 spune:
Mie mi-a iesit la socoteala ca la stat cu preturile din Bucuresti as ajunge la 2500 lei, max 3000 lei si la Regina Maria unde ar fi dr. mea (adica in afara de Cantacuzino) e 9700 lei. La Medlife a nascut recent o amica cu 6200 lei. Si cam tot atata e si la Sanador (fara plata rezervei pe noapte - adica se ajunge la mai mult). Adica diferenta de 3200-3700 lei mi se pare mare. Si din cate stiu eu, la Medlife li se spune ca daca bebe are nevoie de surfactant, ala e 1000 eur pe zi (substanta care face ca plamanii sa respire aer, nu lichid, sa se desprinda peretii celulelor din plamani) si te fac pachet si te trimit la stat in cazul respectiv. Bine, cam de-asta nu primesc decat daca ai trecut de 36 de saptamani, ca atunci nu prea mai are nevoie bebe de surfactant. Adica poate faceam cumva efortul pentru privat, dar nu-mi place ca ei nu prea se ocupa de situatiile cu risc (probabil pt. ca costa si le e teama ca nu platesti si in plus au cate un singur incubator, nu mai multe, cam asa am inteles eu) si te trimit tot la stat.
Pe de alta parte nu stiu, eu mi-s lipita de dr mea. Ma stie cu toate alea, probleme, etc. sper sa nu fie plecata fix atunci.
24+ cu bebe Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
ronina spune:
Dara, preturile de care zici tu sunt pt nastere naturala sau cezariana?
9700 ron a cam f piperat intr-adevar
28+ Bianca
amy25 spune:
Ronina, asta e pretul daca nu ma insel pentru naturala, scrie pe site-ul lor ...
eu stiu ca cezariana e apx 130 mil si deconteaza o mica parte dc esti asigurat la cas si ajungi la vreo 90 si ceva. E mult si eu sunt lipita de dr mea enorm dar e o suma mare.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
26+ Victor Gabriel