Strengari de 2012 - 17 Marcella iti suntem alaturi
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
magddalena spune:
TOCMAI AM vazut la stiri de fetitele siameze off Doamne sper sa se rezolve si sa poata fi separate cu succes.Cel mai rau e ca familia nu este interesata de ele !!!!
mada 30+
MAYA-ELENA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chitosenia/chitosenia.jpg)
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Revin dupa o scurta absenta datorata lipsei internetului.. am schimbat furnizorii si in stilul dulce romanesc nu am avut internet de sarbatori .. tocmai astazi a venit un nene duhnind a tigari
sa-mi aduca noul modem ... am trebuit sa aerisesc 1/2 de ora sufrageria dupa... am vrut sa-l bat pe sotu am crezut ca l-a lasat sa fumeze la noi in sufragerie dar saracu a zis ca asa a venit mirosind si modemul miroase a tigari
... de cand sunt gravida fumul de tigare imi provoaca niste chestii
... SECRET eu am fost fumatoare dar acum zici ca sunt venita de la manastire asa fug de fum de tigare ca necuratu de tamaie
.
Raportez Sarbatori linistite datorate lipsei mele de energie care atinge cote impresionate "la negativ"... de Craciun am fost la bunica ...primul ei Craciun fara tataie si am facut acolo un gratar ... adica sotu si sormea ..eu m-am doar invartit pe acolo si am mancat...dupa doar acasa pe canapea la filme si atat.
Bebe este un mare dansator ..imi e asa drag de el cum se zbantuie el pe acolo... eu tot contabilizez zile si calculez... am o noua obsesie ca am burtica prea mica si nu are loc pe acolo bebe..nici cu kilogramele nu stau bine ...adica am pus prea putine ...imi e frica de cearta cand ma vede doctorul pe 5 ianuarie .
Am citit mesajul Marcellei si as vrea sa o imbratisez cald si sincer si ii doresc ei si sotului multa credinta si putere.
Vad ca aveti deja planuri de cumparaturi..singurul sfat care vi-l pot da este mai mult o constatare personala ... bebelusii isi aleg ei locul unde vor sa doarma indiferent cat de dragut e patutul pregatit... Bu a dormit luni ori la noi pe piept ori pe salteluta patului langa noi pe canapea ..SINGUR NICI BATUT.
Pup fetele si strengarii
Mamica de Bu minunat si de strengar +25
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/wali/wali.jpg)
wali spune:
Da, Dara, e editia din 84. Cred ca exista si o varianta reeditata si cu ceva capitole in plus, dar n-am mai cautat.Parca asa citisem pe undeva...Oricum, niste sfaturi ptr mamicile incepatoare, n-au cum sa strice. Eu recunosc ca habar n-am de nimic, dar promit sa studiez temeinic si-apoi, mai sunt mama, soacra...Se gasesc sfetnici buni 27+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Marcella vestea ta a sosit ca o lovitura in moalele capului, tot recitesc si nu-mi vine sa cred nu-mi gasesc cuvintele, toate mi se par vorbe goale avand in vedere prin ce treceti in aceste momente grele. Ma rog Bunului Dumnezeu sa imbratiseze si sa alineze sufletul Sophiei Elena si voua sa va dea putere sa treceti peste aceasta grea incercare. Suntem alaturi de voi asa cum stim si putem
28+
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
Citosenia, ai fost tare cu tigarile...si eu sunt fosta fumatoare...si tot ca si tine sunt mai rau ca unul care n-a fumat in viata lui...probabil si din cauza ca constientizez efectele negative ale tigarii...probata pe pielea mea.
A propos de Mama si Copilul si dormitul pe burta....si Rares al meu dormea numai pe burtica....si era super happy...n-avea colici...scotea parturi toata noaptea iar acum tot asa doarme...intr-adevar dupa carti nu te ghidezi 100% ...mai adaptezi in functie de n factori...care-l fac pe bebe unic
...culmea e ca nici nu am citit cartea asta niciodata...pentru ca era pra scumpa pentru bugetul meu la vremea respectiva...si am gasit inutila o astfel de investitie
Tala, leaf-ul ala e si balansoar?...adica il poti legana pe bebe?
Miha, mamica fericita de Rares si
25+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Da Miha se leagana pe principiul perpetuum mobile (zice ca daca il atingi se leagana apoi 2-3 minute din inertie. Miscarea e stanga dreapta (imita caderea unei frunze) si cica sustine pana la 80kg (eu trebuie sa ma gandesc si la faptul ca si David va vrea sa incerce diverse ). Cat a fost bebe David nu a vrut leganat, dar de la un an cautam innebuniti leagan pt ca nu reuseam sa-l adorm altfel. I-am luat si din cel agatat de tavan si unul pe trepied, asa ca ce iau acum stiu ca voi folosi si mai tarziu, nu doar in primele luni (din punctul asta de vedere mi se par inutile scoica si landoul).
Pt cine e dispusa sa incerce putina manufactura am vazut o idee super pe Amazon care scuteste si multi bani si lasa si aerul sa circule asa cum trebuie in patutul copilului. Eu am de gand sa fac (dar mai intai sa gasesc materialele). Iata despre ce vorbeam: http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=Hippychick+Bumpsters+Individual+Cot+Bar+Bumpers+in+Assorted+Pack+%28Blue%2C+Large%29&x=0&y=0
Am gasit si monitor video de la Motorola (am inteles ca sunt destul de bune) la doar 60-70 lire si de la Summer Infant cu 80-90 lire http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=Summer+Infant+Secure+Sleep+Digital+Video+Monitor+with+Temperature&x=0&y=0
![](images/user_woman.png)
arwen92 spune:
Buna tot navigand pe net am gasit un articol interesant despre sexul din timpul sarcinii care este considerat de cele mai multe ori un subiect tabu...iata cateva informatii utile http://www.informatiiprofesionale.ro/productie/service/cum-sa-ne-protejam-sarcina (o zi buna!)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Buna fetele,
Marcella Dumnezeu sa va dea putere multa sa treceti peste aceasta pierdere
titi felicitari pt vestile bune de la eco. Incearca sa stai linistita si sa nu mai faci asa mult efort
Tala e fain carutul
Mada noi nu facem nimic de revelion, acasuca
Pup fetele
Monica, fericita 28+ cu
Cezar-Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Buna fetele!
Dorinutza: La multi ani lui Stefan! Mai tarziu, dar mai bine decat deloc Legat de morfo, nu stiu de ce anume se face pana in 24 saptamani dar eu zic sa nu te gandesti la probleme grave, daca era vorba de ceva malformatii cred ca s-ar fi vazut deja si mai devreme. Oricum la mine medicul s-a uitat f. atent la inima si creier inclusiv la echo de 26 saptamani, nu doar la morfo.
Dara: imi pare rau sa aud de dureri, ti-a raspuns doctorita legat de ele? In perioada in care esti tu sunt destul de dureroase si loviturile de bebe, pt ca are loc sa dea cu avant De pe la 28 sapt. eu simt loviturile mult mai astamparate decat inainte, dar parca mai dese.
Legat de "Mama si Copilul", eu am primit de ziua mea editia a VI-a revizuita, care e datata 2011, insa e in format carte, nu electronic si inca nu am apucat sa citesc din ea, dar la fel ca Wali am inteles ca e f. recomandata.
Titi: bravo pt vestile bune de la echo, ai grija cu efortul si hidrateaza-te bine, poate se mai aduna lichid
Amy: va doresc sa aveti parte de vreme buna la botez Si da, asa e, din saptamana 28 se simt diferit loviturile, parca foieste mai mult genunchii si coatele decat sa loveasca cu laba piciorului, cred ca-s mai ingramaditi bebeii.
SuperMami: suna tare bine un balansoar de zi, mi-ai dai idei Eu ma gandeam sa iau patutul cu sistem de leganare dar parca e mai bine separat, nopatea oricum trebuie sa stea patutul fix.
Tala: multumesc de adaugiri la listuta cu necesar, din ianuarie am in plan sa ma apuc si eu de procurat incet incet necesarul.
Magddalena: wow, deja ai schimbat prefixul la saptamani Nu cred ca trebuie sa-ti faci griji ca te ia pe nepregatite, la prima nastere am inteles ca travaliul e mai indelungat si nu ai cum sa nu te prinzi si sa nu ajungi la timp la spital. Iar prima faza e cu contractii destul de rare astfel incat apuci sa dai telefon dupa sot si sa te pregatesti de plecat. Important cred ca e sa aibe el grija sa nu ramana fara baterie
Chitosenia: bravo pt bebe dansator! Si la mine valoarea energetica da cu minus, noroc ca stau acasa de acum, o sa ma fac o leneeeee numai bine ca am o droaie de carti care asteapta sa fie citite pana nasc.
28+
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Marcella, imi pare tare rau, nici nu pot realiza cat te greu trebuie sa va fie, multa putere!!!
Amy, pai ma gandesc ca poate editia din Carrefour sa fie reeditare si cine a scanat versiunea de pe net, sa fi scanat editia veche.
Unele chestii cred ca nu s-au schimbat, dar unele da, dintre recomandarile pentru bebei. Cum e cea cu dormitul pe burtica, de cand au recomandat sa nu doarma bebeii pe burtica (prin '90), s-a redus la jumate numarul mortilor la bebelusii sub un an. Ca de fapt nu se ineaca daca dorm pe spate. E vorba de dormit pe burtica singuri, nu dormit pe burtica pe burta unui adult. Stiu ca-s bebei care vor numai pe burtica, cum era si bebelul unei doctorite, care stia de treaba cu sindromul mortii subite la sugar si era disperata ca bebele ei vrea numai pe burta, asa ca si-a luat detector de respiratie de patut pentru el. De-asta mi-am luat si eu.
Aha, hai ca a raspuns Ronina ca acum se gaseste editia revizuita, probabil au actualizat informatiile din 1984, dar n-a mai scanat-o nimeni.
Tala, multumesc, am vazut sezlongul, f. frumos. Eu nu stiu inca ce voi lua pentru sufragerie.
Am inteles, cred ca ma dotez si eu cu Uscosin pentru ca mai am prietene carora le-au dat medicii. Azi la eco scria de col 44 mm (data trecuta era 53), cica ar fi bun pentru 24 de saptamani.
La Kika fotoliul ala de alaptare e vreo 800, insa eu cunosc o angajata care are reducere de angajat de 10-20% si imi spusese ca ma ajuta daca vreau, o intreb daca-i de acord si pt. altcineva, ok? Si daca e, iti spun.
Ronina, da, mi-a zis la dureri sa iau 3 no-spa pe zi, sa fac urocultura si sa verificam colul, ca daca ai contractii, se scurteaza. Daca astea-s ok si bebe e bine, strangem din dinti. Zicea ca durerea poate fi si subiectiva si unii sa aiba mai scazut pragul de durere, dar ca e ok sa verificam. Bebe s-a intors cu fatza la coloana mea (dar tot cu capul in sus) poate cand s-a intors sa ma fi durut mai tare. Eu nu prea voiam s-o contactez pe doctora, dar m-a convis maica-mea (care cred c-a ramas speriata ca m-a nascut la 7 luni). Oricum fara sa ma sperie, vad ca ma urmareste la 3 saptamani cu eco acum. Am fost azi, ma duc pe 11 ian si apoi pe 1 feb.
Chito si eu sunt fosta fumatoare si acum nu mai suport fumul in casa. Barem pana prin saptamana 18 nu suportam nici pe-afara, nici iz pe haine, acum sunt mai putin 'varcolac' (adica in sens de miros f. fin).
![](gravida.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*