Craciunul crestin sau comercial

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

nu ar trebui sa-ti lase un gust amar pentru ca nu exista credinciosi adevarati. Sunt doar niste oameni ingamfati si cred ca gustul amar de aici vine de la ideea ca ei se simt superiori. NU? Si asta deranjeaza. Un crestin adevarat este umil, nu se lauda ce crestin este..... Un crestin adevarat stie cat de pacatos este si e smerit si cu capul plecat

Catalogarile ateilor te deranjeaza sau faptul ca unii se cred ceea ce nu sunt. Ca nu vad nici o problema in catalogari. Sunt niste simple grupari. E o simpla gandire matematica invatat in clasa intai. Multimea cu elemente. Este chiar uman sa gandim in tipare si asta am invatat toti toata viata. Nu inteeg de unde vine exact supararea si gustul amar. Ca unii cred in dumnezeu si privesc ateii de sus sau ca te simti inferioara fata de cei care cred?

http://noideea-noideea.blogspot.com/2011/04/divort.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

noideea, pastreaza-ti filosofelile de revista As si generalizarile pentru tine, nu de alta dar sunt ridicole, se vede ca n-ai habar despre ce vorbesti, ai ascultat si tu vreo slujba de duminica si ai ramas cu o varza pe care ne-o servesti sleita.
Celor care isi vad de ei insisi si au grija de ceea ce se intampla in viata proprie nu le mai ramane timp sa se uite peste gard la vecin si sa-i scuipe pe masa cand nu mananca aceeasi mancare ca si ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io am inteles ca s-a ajuns la concluzia ca Craciunu' e al nostru, al tuturor! pentru credinciosi e o sarbatoare religioasa, pentru ceilalti o sarbatoare care tine de anotimpu' asta. Craciunu' nu exclude pe nimeni .... si unii si altii incercam sa fim mai buni, mai generosi si tot ce tine de spiritu' Craciunului tuturor.

un sondaj facut de Gallup:
intrebare: e religia o parte importanta in viata ta de zi cu zi?

Estonia 14%
Suedia 17%
Danemarca 18%
Norvegia 20%
Cehia 21%
Azerbajdzjan 21%
Hong Kong 22%
Japonia 25%
Franta 25%
Mongolia 27%

contra

Egipt 100%
Bangladesh 99%
Sri Lanka 98%
Indonesia 98%
Congo 98%
Sierra Leone 98%
Malawi 98&
Senegal 98%
Djibouti %98
Maroc 98%
Emiratele Arabe Unite 98%

Mergi la inceput

doruletz? De ce tre sa fi atat de necioplita? Nu poti sa expui o parare fara sa jignesti? De ce e atat de sensibila treaba asta pentru tine? Te simti discriminata? Te simti catalogata si privita superficial? Eu recunosc ca postarea mea este superficiala, si mi-am asumat ignoranta in postare. Eu revista As nu o citesc asa ca nu sti la ce te referi daca m-ai catalogat asa ca sa simt si eu ce simti tu, nu prea ti-a iesit. Vorbesc generalitati pentru ca nu am de ce sa vorbesc pe cazuistica, nu sunt atat de inversunata cu privire la aspectele privind ateii ca am impresia ca de asta te-ai sifonat atat de tare.
Poate incerci sa ma ataci mult frontal, sa spui exact ce te-a deranjat, fara subtilitati si sa imi spui si de ce. Poate ne spui care e de fapt marea ta problema. esti in razboi cu cei care se cred crestini si habar nu au ce insemna, ti se pare ateismul mai corect decat un crestinism superficial si in necunostinta de cauza care se mai si bate cu pumnul in piept ca e superior ateilor?

Care e de fapt problema? Sau problema ta este ceva personal de impartit cu mine? sa o iau personal ca un atac la persoana sau combati stilul meu, superficialitatea.

Sincer, inversunarea cu care ti-a casunat pe mine mi se pare disproportionata vis-avi de ce am scris. Ori te-am prins nervoasa si cu capsa pusa ca te-or fi racait altii inainte, ori esti extrem de lipsita de educatie si nu poti sa te abti de la comentarii ca cele pe care ai tinut sa le vad. Pacat in ambele variante. Cineva care isi apara ideologia atat de inversunat ca tine ar trebui sa aiba si frumusetea launtrica sa ciltive o sclipire de intelepciune. Infatuarea nu e dovada de intelepciune si superioritate, ba din contra, zugraveste complexe. iar felul in care te-ai enervat pe mine insemna frustrare. Ce anume nu reusesti? Sa ii intelegi pe altii? Sa-i tolerezi?

Mergi la inceput

inca o intrebare: dupa parerea ta sunt crestin autentic, imitatie de crestin sau ateu?

sunt curioasa ce raspuns imi dai. Astept cu nerabdare sa imi raspunzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

rog a se ramane in limitetele tonului civilizat,chiar daca cei care au depasit limitele sunt moderatori.
nimeni nu trebuie jignit.daca nu esti de acord, poti sa o exprimi,dar in termeni civilizati.
nu e nimeni primus inter pares,sau eu inca mai cred asta,fie el credincios crestin sau ateu.
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

noideea, ce anume te-a enervat asa de rau de ti-ai pus mainile in sold si ai inceput sa arunci cu epitete ca pe maidan?:) Care din cele doua afirmatii te-a suparat mai tare, termenul 'filosofeli de revista' sau indemnul de a-si vedea fiecare de viata proprie?
Referiri jignitoare la persoana sunt doar in mesajul tau, eu am caracterizat numai "filosofelile" generalizatoare drept ceea ce sunt, adica ridicole :)

Am facut efortul sa raspund pentru ca ai dat cu bāta in balta, pana la mesajele tale fiecare si-a sustinut punctul de vedere civilizat fara generalizari aiuristice. Dar am spus tot ceea ce aveam de spus cu privire la elucubratiile din mesajele tale, nu-ti face iluzii ca o sa-mi pierd vremea in continuare :)

Citat:
citat din mesajul lui noideea

inca o intrebare: dupa parerea ta sunt crestin autentic, imitatie de crestin sau ateu?

sunt curioasa ce raspuns imi dai. Astept cu nerabdare sa imi raspunzi.

da, cum sa nu, stai pe aproape ca imediat iti fac o analiza completa, de cand visam sa fac pe duhovnicul pe forum:)
Persoana si credintele tale ma intereseaza tot atat de tare cat starea vremii in papuasia, uite asta imi mai lipsea mie de pe agenda zilei:)

Mergi la inceput

IMI CER SCUZE DE EPITETELE CA PE MAIDAN. dESI NU STIUE EXACT CARE SUNT EPITETELE ACELEA DE CARE SE FAC VORBIRE. dACA NU MI-AM DAT SEAMA SI AM SARIT CALUL, LA FEL IMI CER SCUZE.
Nu am mainile in sold nici macar o secunda, da nu stiu de unde atat de multa indignare si sarcasm. Ca asta e mai periculos decat epitetele mele maidanistice. Nu am inteles de unde dispretul. Iar atunci cand cineva imi arata atat de mare dispret pentru o simpla idee, primeste cam la fel de la mine sa vada cum m-am simtit eu. M-am simtit prost si nu pentru ca mi-ai combatut ideile, ci prin modul in care ai facut-o. Nu stiu ce ti-a produs atata greata. Chiar nu am inteles.

Mergi la inceput

ma deranjat nu faptul ca am filosofeli de revista as, m-a deranjat faptul nu ca mi-ai zis sa-mi vad de viata personala ca asta nu e asa rau, ca sfat... m-a deranjat ca mi-ai spus ca tre sa-mi tin ideile pentru mine, sa nu le expun, cu alte cuvinte: "mai taci din gura ca esti proasta". Iar eu asa ceva nu pot sa primesc cu inima calda. Intelegi.
Era ok sa spui ca ma contrazici pentru ca tu esti de parere ca gresesc fundamental si puteai sa-mi aduci argumente astfel incat sa inteleg ce vrei sa spui. Astfel ma puteai ilumina.

Mergi la inceput

adica nu ma intelege gresit. Nu am nici o problema cu faptul ca m-ai mustrat, am o problema cu faptul ca nu spui pana la capa si nu-mi explici cu ce am gresit. Ca scopul mustrarii este indreptarea. Eu cel putin asa consider. Si daca tot te-ai deranjat sa-mi spui ca am gresit poate imi spui intr-o maniera mai dragalasa si cu ce. Eu sunt asa o fire mai sensibila la aciditati. Poti sa faci un efort, sau sunt prea neinsemnata pentru tine sa-ti bati capul cu mine? Ca din cate am observat, daca ai comentat ce am scris ar trebui sa mergi pana la capat si sa si explici ce ai vrut sa zici. nu mi se pare corect sa intervi doar sa mi-o dai peste gura.

Mergi la inceput