Streptococ betahemolitic de tip A
Raspunsuri - Pagina 3
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Roxy, la noi normele de transport pana la laborator a tamponului cu care se recolteaza exsudatul prevad maximum de 2 ore (fara mediu de transport) pt. ca peste acest timp, in conditii de uscaciune, germenii mor sau nu mai sunt capabili sa se multiplice. |
Atunci de ce se procedeaza la dezinfectarea salilor de gradinita / scoala, a caselor bolnavilor de scarlatina? Cand a facut fata mea scarlatina, sanepidul a trimis un nene cu ceva butoi cu dezinfectant si mi-a stropit in toata casa. Stiu ca dezinfectie similara s-a facut la gradinita.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
b.nica spune:
In aceste incinte se pot gasi in aer sau pe obiecte secretii ale copiilor bolnavi si printr-un contact la interval mic de timp este o cale de transmitre certa.
Copiii stranuta, tusesc, se mai scobesc in nas sau pun degetelele in gura si transmit bacterii sau alte microorganisme.De ex. virusurile sunt in general muuult mai rezistente in mediul exterior, in aer si pe obiecte, decat bacteriile.
Eu m-am referit mai sus strict la streptococul de grup A care este o bacterie sensibila.
Din pacate masurile de preventie nu se extind si la persoanele care vin in contact cu copiii.
Este mai simplu sa se inchida gradinita/scoala, toata lumea sta acasa, se da cu dezinfectant si este OK! Oare?
Bine, se inchide gradinita/scoala dar se fac exsudate la toti copiii inclusiv la cei aparent sanatosi?
Educatoarele, femeile de serviciu sau in familiile copiilor, parintii, fratii, bunicii, bonele au facut macar un exsudat nazo-faringian?
dana vio spune:
Periutele de dinti ar trebui aruncate dupa orice boala, inclusiv raceala, gripa, herpes etc.
Si la grupa lui Alex exista un caz de scarlatina, ni s-a spus ca dupa vacanta nu ne primeste fara exudat. Dar dupa ce-am citit peripetiile voatre cred ca am sa fac si eu si-l fac imediat dupa Anul Nou, sa ne putem trata daca este cazul, Doamne fereste! Mai ales ca Alex ar trebui sa faca vaccinul de 4ani.
Alexandra Maria
14.12.2007
anya spune:
B.nica - iti raspund eu - NU.
La gradinita nu au dezinfectat niciodata. A luat asistenta exudat de la cativa copii, aleator, din grupa in care a fost cazul de scarlatina. La scoala, la celalalt baiat al meu, au dezinfectat scoala dar nu le-a luat nimeni exudat. E adevarat ca multi parinti nici nu si-au mai trimis copiii la scoala si pt ca era ultima saptamana...
Eu mi-am dus copilul la medic in ziua in care am aflat si i-a luat exudat. Exudatul dureaza 4-5 zile lucratoare si cum era int-o joi...am aflat rezultatul dupa o saptamana. In acea saptamana, fiul meu s-a intalnit cu cateva sute de persoane. Pentru ca avea streptococul, am facut si ceilalti din casa exudatul (parintii si fratele) dar pt ca dureaza inca o saptamana - nu stim daca avem ceva sau nu si evident ca si noi ne intalnim cu altii, doar mergem la serviciu, copiii la patinoar sau la sport, s-au intalnit cu o gramada de prieteni de sarbatori...E clar ca nu ai cum sa izolezi pe nimeni in casa o saptamana doar pt ca s-a intalnit cu un purtator de streptococ (asta cand si stii).
Biribu spune:
fetelor, hai sa lamuresc o problema ca vad ca nu e prea clara.
de ce nu e necesar exudatul la copii/adulti sanatosi? Pt ca in lipsa infectiei - deci semne de boala cu febra, dureri in git, amigdale largite etc NU exista nici un beneficiu in tratarea streptococului. purtatorii sanatosi Nu trebuie tratati, cum eronat se crede in romania. nu faceti altceva decit sa supuneti copilul unui tratament antibiotic inutil, cu riscurile lui, in plus germenii respectivi pot dezvolta in felul asta rezistenta la antibiotic.
streptococul se poate lua in comunitate, e perfect adevarat, nu numai la scoala si gradinita, acasa la bunici etc etc. deci care-i sensul sa tot faci exudat si sa il tot tratezi la o persoana sanatoasa?
afectiunile specifice post-streptococice apar numai la cei care au avut infectia, nu la cei colonizati si sanatosi.
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3
caramel spune:
As vrea din suflet sa te cred, numai ca in cazul nostru, fara un exudat faringian cu rezultat negativ , copilul meu nu va fi primit la scoala.
Noroc ca s-a nimerit sa fie vacanta, altfel cat ar fi trebuit s-o tin acasa?
Daca nu tratam chiar si purtatorii sanatosi nu sunt ei contagiosi pentru ceilalati copii?
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Biribu fetelor, hai sa lamuresc o problema ca vad ca nu e prea clara. de ce nu e necesar exudatul la copii/adulti sanatosi? Pt ca in lipsa infectiei - deci semne de boala cu febra, dureri in git, amigdale largite etc NU exista nici un beneficiu in tratarea streptococului. purtatorii sanatosi Nu trebuie tratati, cum eronat se crede in romania. nu faceti altceva decit sa supuneti copilul unui tratament antibiotic inutil, cu riscurile lui, in plus germenii respectivi pot dezvolta in felul asta rezistenta la antibiotic. streptococul se poate lua in comunitate, e perfect adevarat, nu numai la scoala si gradinita, acasa la bunici etc etc. deci care-i sensul sa tot faci exudat si sa il tot tratezi la o persoana sanatoasa? afectiunile specifice post-streptococice apar numai la cei care au avut infectia, nu la cei colonizati si sanatosi. |
Biribubu, pardon Biribu, cum justifici afirmatia ta, total aiurea, care poate sa dea nastere la confuzii cu efect grav?
Te rog sa justifici cu date concrete ceea ce ai spus si totodata sa-ti declini competenta care sa-ti permita sa le faci, pt. ca altfel te reclam la moderator si nu am mai facut acest gest cu atata revolta ca pana acum!
Faptul ca-ti numesti tara romania ca pe un substantiv comun este edificator in ceea ce te priveste!
Biribu spune:
Caramel eu te cred ca ti-e imposibil sa refuzi sa o tratezi in conditiile in care sistemul romanesc asta iti cere. din pacate au ramas pe tratamente si scheme din 1950 toamna. partea proasta e ca un purtator sanatos chiar si tratat, poate ramine purtator. nu se justifica sub nici o forma antibioticele la copii care nu au nevoie de ele, din pacate.
bunica m-a amuzat tare mesajul tau :)))) nu inteleg cum de ti-a crescut tensiunea intr-atita de la un biet mesaj care explica niste date medicale extrem de certe si mai important corecte. e drept ca trebuie sa fii competent, nu se pune problema, ca asta mi-e meseria, n-am venit sa ma dau cu parerea despre agricultura. daca ai curiozitatea si vrei ceva literatura de specialitate din anul de gratie 2011 te pot ajuta.
p.s. faza cu raportatul ma amuza teribil, de mult nu m-a mai distrat ceva atita, sorry ... ar fi interesant, ce facem, ne scoatem diplomele la vedere ???
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3
Laura25 spune:
Si pe mine m-a frapat diferenta de opinie dintre medicii de generatii diferite. Medicul de familie, asistenta de la gradi, medicul ce era de garda la infectioase au sarit toti din prima cu unica recomandare: "penicilina e sfanta! Trebuie sa faca 10 zile de penicilina injectabil neaparat, apoi moldamin". Toate aceste persoane au peste 55 ani. Pe de alta parte, pediatra copiilor si 2 prieteni de familie, medici tineri toti mi-au zis ca se rezolva si fara injectii, ca nu fac decat sa chinui copilul cu injectii, cand sunt si alternative. Cand dupa tratamentul cu penicilina fata avea semne clare de scarlatina in continuare, reactia medicilor 50+ a fost: inca o tura de penicilina injectabil! - fara sa astepte macar rezultatul la antibiograma. Noroc ca am dat peste alt medic, mai tanar, la infectioase, care s-a gandit sa ne schimbe antibioticul.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
b.nica spune:
Laura, diferenta de opinie este influentata mai curand de compoetenta decat de varsta.
Streptococului nu i se face antibiograma pt. ca se stie ca este sensibil la penicilina.Singura exceptie: persoanele alergice la penicilina.
In cazul tau poti sa ne spui cu ce antibiotic a fost inlocuita penicilina?
Biribu, purtatorilor de streptococ de grup A ESTE OBLIGATORIU sa li se faca tratament pt.ca EI pot infecta copiii cu care vin in contact iar acestia, fiind mai sensibili, pot sa faca infectii si implicit, unii dintre ei, gravele complicatii poststreptococice.
Nu trebuie sa ai diploma de medic pt. ca sa intelegi acest lucru de bun simt!
Eu am dat denumirile stiintifice incercand sa clarific confuzia care a inceput in acest subiect chiar de la titlu tocmai pt. ca sa fie folosite ca tag-uri si astfel sa se confirme afirmatiile mele.
Cine are alta parere cred ca este civilizat sa aduca argumente bine fundamentate ca sa nu marim confuzia si mai mult.