Streptococ betahemolitic de tip A
Raspunsuri - Pagina 2
ary_v spune:
Cand a facut baietelul meu scarlatina a facut tratamnetul ca la carte, vreo 10 zile de pencilina injectabila, urmata de 4 injectii cu moldamin. Cam la o luna dupa ce am terminat tratamentul cu moldamin a facut iar scarlatina. Intre timp am aflat ca tratamentul clasic pencilina+moldamin nu mai este atat de eficient pt ca acest streptococ a devenit rezistent.
A facut apoi tratament cu Klacid vreo 10 zile si nu a mai avut probleme. Exudatele ulterioare au fost negative. Mai citisem pe aici de un caz asemanator cred ca Laura? spunea.
Poate ar fi bine sa termine tratamentul cu Klacid (care la noi a fost f eficient) si apoi sa faca alt exudat si in functie de asta sa decideti mai departe. Sanatate!
Bee spune:
Ce am patit noi, ca eu tot nelamurita sunt.
Baiatul mijlociu baga o infectie pe cinste de ajung cu el in urgenta. Diagnostic angina acuta (probabil streptococica dupa aspect, fara test rapid de streptococ pozitiv). Ni se da klacid 10 zile. Nu mai spun ca facuse in paralel o bronsiolita atat de urata incat a crezut doctorita ca facuse pneumonie (asta e ceva asa, suplimentar, sa nu ne plictisim). Copilul mic, face si el febra mare, nu asa violent ca mijlociul, dar febra+ toate aspectele de streptococ. Sunam medicul de familie, cica sa-i dam injectabil gentamicina si oral Augumentin. OK, cedeaza febra in maxim 2 zile. Mijlociul dupa 5 zile de Klacid, face tot febra 39. Iar cea mare, fara aspect de streptococ in gurita si in gat, face febra mare (39) + eruptie ca la scarlatina. Fuga de Craciun la Matei Bals. Concluzia? Cea mare scarlatina, desi nu era cu manifestari asa agresive, cel mic angina acuta streptococica, iar mijlociul bronsiolita+ contact scarlatina (trecuse angina acuta de la Klacid)+ antibiotic schimbat ca n-ar fi fost eficient klacidul. Maine merg sa-i mai analizez la spitalul cu pricina, sa ne lamurim.
Ce ni s-a mai spus: la scarlatina dupa 2 saptamani de penicilina, ar fi trebuit sa-i dam moldamin fetei. Insa fiind cam prea mica, prefera sa-i mai facem 2 saptamani suplimentare de penicilina oral.
Greeeeeu.
anya spune:
Cate bordeie atatea obiceie.
Fiul meu - streptococ betahemolitic in gat fara manifestari (scarlatina in clasa): pediatrul consultat prin telefon de mine zice amplicilina, pediatrul de la clinica unde au iesit analizele zice augmentin, amandoi in cor : NU penicilina si nici nu au amintit ceva de moldamin.
roxy spune:
Bee si noi am petrecut Craciunul la camera de garda .Cel mare a avut cica streptococ in gat (asa a spus doctorita care l-a consultat fara alta analiza, doar ochiometric).El acuza dureri puternice in gat, cap, ochi, picioare .Febra avea doar in zona capului , era fierbinte capul, in rest el era rece.Ce era mai grav erau varsaturile .La voi a fost tot cu varsaturi la streptococ sau nu are legatura ? El a varsat o zi si o noapte aproape intruna, nu exagerez, orice gura de apa lua o varsa, si varsa doar ceva verde inchis , banuiesc ca era sucul gastric ca nua vea ce daca nu manca.A fost cumplit.Nu a mancat nimic de la Craciun pana azi, deci 2 zile doar miere (asa mi s-a spus ca e musai sa-i dau miere sau zahar pentru ca nu a mancat )si ceai.A dormit non stop doua zile.I-a dat tot penicilina 10 zile, avem azi a doua zi de tratament si s-a dat jos din pat, pana acum a stat doar in pat cu ligeanul langa el ca nu avea putere sa mearga la baie sa verse.
Acum nu stiu ce sa ma astept , cu cel mic.El a fost racit cam cu trei sapatamani inainte , a varsat si el si aluat antibiotic , dar nu ni s-a spus ca e streptococ.
Ce nu am stiut si am aflat acum e ca trebuie sa arunc periutele de dinti, ca daca le refoloseste se reinfecteaza.Streptococul se aseaza intre perii periutei.Periuat folosita pana la imbolnavire se arunca, iar cea folosita pe parcursul celor 10 zile de tratament iar se arunca.Asta nu am stiut, am aruncat ieri toate periutele din casa, ma duc azi sa cumpar aletele la toti.
Dar ce ma streseaza e se poate sa faca scarlatina (la noi e epidemie ) fara eruptie pe piele si sa nu sesizam?
Se mai poate face acum vreo analiza sa vad ce fel de streptococ a fost /este?
Ma scuzati ca am scris atat da sunt dupa doua nopti de pazit sa nu verse in somn ca sunt cam neclara in exprimare.
Nici sa se bucure de cadourile primite nu a putut saracu pana acum.
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ary_v Cand a facut baietelul meu scarlatina a facut tratamnetul ca la carte, vreo 10 zile de pencilina injectabila, urmata de 4 injectii cu moldamin. Cam la o luna dupa ce am terminat tratamentul cu moldamin a facut iar scarlatina. Intre timp am aflat ca tratamentul clasic pencilina+moldamin nu mai este atat de eficient pt ca acest streptococ a devenit rezistent. A facut apoi tratament cu Klacid vreo 10 zile si nu a mai avut probleme. Exudatele ulterioare au fost negative. Mai citisem pe aici de un caz asemanator cred ca Laura? spunea. Poate ar fi bine sa termine tratamentul cu Klacid (care la noi a fost f eficient) si apoi sa faca alt exudat si in functie de asta sa decideti mai departe. Sanatate! |
Da, noi am patit ceva asemanator. Dupa tratamnt cu penicilina, streptococul era vesel si nevatamat. Au iesit exudatele negative doar dupa o tura de Klacid.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Bee spune:
Roxy, sanatate multa. Mijlociul, care a fost mai rau a si vomat. Dar a vomat fiindca avea amigdalele atat de inflamate ca nu putea sa inghita. La el cu febra a fost durere. A facut 40 cu 3 inainte sa fugim la garda cu el marti. Si ambii baieti aveau un aspect de gura arsa, jupuita, rosie ca focul.
Anya, augmentinul si ampicilina-s tot un soi de peniciline (de semisinteza). In ultima vreme din ce aud si vad eu, se cam evita formele injectabile daca un copil poate sa ia pe cale orala medicamentul. Deci micutii scapara de clasicele peniciline injectabile care mi-au amarat copilaria.
caramel spune:
Bee si Roxy, sanatate multa micutilor.
Noi mai luam Klacid pana vineri, dupa care merg din nou la doctor sa ne dea trimitere pt. exudat faringian. Am inteles ca trebuie sa treaca macar 5 zile de la terminarea tratamentului pentru efectuarea exudatului. Am de gand sa fac si eu, ca sa stau linistita. O sa schimb si periuta de dinti a copilului.Sper sa scapam de Moldamin.
b.nica spune:
Mamicilor, daca ati avut probleme la copiii vostri cu suspiciune sau confirmare de infectie streptococica, inclusiv si mai ales, suspiciune de scarlatina, indiferent cat de trumatizanta sau cat de costisitoare este, va sfatuiesc la modul cat mai serios sa faceti la 3 saptamani de la debutul infectiei reactia ASLO !
Este un indicator ff. pretios daca aveti copilul cu risc de instalare a unei complicatii dupa infectia cu streptococ de grup A.
Complicatiile care apar dupa scarlatina pot fi f. grave pt. ca pot afecta rinichii si nu numai.
E bine sa va orientati pt. analize ( cel putin pt. capitala) acolo unde sunt laboratoarele care deservesc Spitalele de boli infectioase!
Exsudatul ( si insist pt. ca nu totdeauna se procedeaza corect!) nazo-faringian, nu totdeauna poate reflecta bine situatia de purtator de streptococ din nenumarate motive.
Chestia cu periutele este oarecum amuzanta, categoric numai in ceea ce il priveste pe streptococ, ma mir ca nu v-au spus sa aruncati si tacamurile,.
roxy spune:
b.nica nu e amuzanta deloc chestia cu periutele din contra, foarte serioasa.Se previne reinfectarea.Am sa-ti dau un citat dintr-un seit romanesc , daca pe doctorita mea de aici nu o crezi
uite e vorba de streptococ
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Faringita-si-amigdalita/faringita-streptococica-acuta_475
"- se arunca periuta de dinti folosita pana in momentul inbolnavirii, apoi cea folosita pe perioada bolii, deoarece streptococul se poate fixa pe perii acesteia si poate determina reinfectarea. Daca nu se poate inlocui periuta, atunci se recomanda spalarea energica si frecventa a acesteia inainte si dupa fiecare utilizare. "
Asa ca de perita vorbeam nu de toata vesela...Dar probabil mai bine razi ....
b.nica spune:
Roxy, la noi normele de transport pana la laborator a tamponului cu care se recolteaza exsudatul prevad maximum de 2 ore (fara mediu de transport) pt. ca peste acest timp, in conditii de uscaciune, germenii mor sau nu mai sunt capabili sa se multiplice.
Nu mai zic de periutele care au fost folosite cu pasta de dinti care are in mod cert subst. antiseptice.
M-am referit la tacamuri pt. este posibil ca persoana care prepara hrana copilului(mama, bona,etc.) purtatoare fara sa stie, gusta putin din mancarea copilului, sau se sterge cu servetul copilului s.a.m.d. si astfel categoric se pot transmite multe bacterii inclusiv strept.
Ceea ce am spus mai sus este important de stiut si pt. parintii care pun mare pret pe rezultatul analizei bacteriologice a exsudatului faringian care a pornit de la un tampon cu exsudat cu streptococi morti sau incapabili sa mai fie evidentiati. Consecinta: rezultat FALS negativ, parinti FALS linistiti.