Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...

Raspunsuri - Pagina 51

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Alex_andra, eu inteleg ca tie ti-a mers mai bine decit altora; sunt sigura ca pe DC exista destui copii de fosti securisti/colaboratori/beneficiari ai fostului regim, dar care au decenta sa taca, sa se abtina la un asfel de subiect; nu incearca sa demonstreze nimic.

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Sincer, mie imi pare rau pentru cei/cele care au trait vremuri nasoale, dar eu nu pot sa spun acelasi lucru.
Probabil ca daca revolutia m-ar fi prins la 18 ani, ar fi fost altfel, dar la 10, aproape 11 ani cat aveam la revolutie, eu aveam tot felul de preocupari frumoase.
Si nu simteam lipsuri. A, da, ma ofticam ca mama nu-mi cumpara nu stiu ce papusa cu rochie frumoasa, ci pe aia cu rochie mai putin frumoasa.
dar nu muream de foame si nici pusa la munci silnice nu eram.

Si aveam jocuri, carti si prieteni cu care aveam diverse activitati, jucam scene de teatru prin casa, iar afara toata ziua sotronul, elasticul, frunza si alte jocuri de gen.

Nu neg realitatea altora, dar nici nu pot sa ma lamentez ca am dus o viata mizera, cand nu e asa.

BAZAR UMANITAR

S-a mai spus la subiect, vremurile s-au simtit si din prisma varstei pe care o aveai atunci. Si eu eram copil la revolutie, imi amintesc destule dar nu suficient, asa ca ascult cu atentie istorisirile celor care, la vremea respectiva, erau mai maturi decat mine.

Multe din cele spuse aici la subiect eu nu le stiam, ai mei nu au trecut prin ele. Dar uite ca au existat si sunt la fel de valabile pentru a descrie comunismul,au facut parte din comunismul romanesc si au fost puse in practica de romani, au fost traite de romani. De-ai nostri adica, nu de bau bau venit de peste mari si tari.

Lucrurile trebuie gandite global. Mie mi-a mers bine, lui gica i-a mers rau, deci si adevarul meu si adevarul lui au facut parte din acelasi tablou, noi toti descriem in functie de anumiti factori(varsta de exemplu) acelasi regim.

Exact si adevarul meu si adevarul lui X fac parte din acelasi tablou.
Iar eu imi povestesc adevarul meu, ca doar nu o sa-l povestesc pe-al lui x.
Si daca adevarurile noaste difera foarte mult, asta nu inseamna ca se exclud, ci doar ca au existat mai multe variabile in context.

BAZAR UMANITAR

Exact.
Acum, daca ne uitam la factori, ce descoperim? ca unul doi useri spun ca a fost fain, joaca adevarata. Astia sunt useri care aveau la revolutie maxim 12 ani.
Apoi, unii useri mai spun de vacante prin occident. Defapt doar tu ai spus, parca. In ce conditii? In conditiile unchiului cu functie mega importanta in regim.
Altii zic ca trebuia buletin, nu cartela. Aflam ca vin din orase diferite.
Altii zic de controale obligatorii. Aflam ca aceste controale depindeau defapt de excesul de zel al sefilor comunisti responsabili.

Si tot asa.

Astea toate fac parte din comunismul romanesc.
Ia-le pe toate in vedere cand vorbesti de comunism, nu te raporta doar la ´´mie mi-a mers bine, am impresia ca voi exagerati´´. Ca asta se intelege ca faci. Si de aia s-a enervat Andacos, de atitudinea superioara pe care o afisezi(poate e inteleasa gresit, totusi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Alexandra ,dar tzi-ai dori pentru copii tai ,aceasi fericire ,aceasi copilarie fericita ca a ta?Exact asa cum ai trait-o tu!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Exact la fel nu mi-as dori.
dar nu numai din prisma celor spuse aici. din mai multe puncte de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:

Hai ca asta e tare rau:))
Sa-mi cer scuze public ca sotul matusii mamei mele a fost director de banca?

Foarte tare!

Cine a sustinut ca nu au existat cartele? Deloc? Au fost poate doar in unele zone. Asa cum multe alte lucruri au fost doar in unele zone.

Da, am avut o copilarie fericita, sa-mi cer scuze si pentru asta?

Nuuuu, Doamne fereste! Dar poate ca, cine stie, la un moment dat, iti vei pune si tu niste intrebari...
Uite, eu te inteleg ca ti-a fost bine, ma si bucur pt tine ca n-ai simtit nici umilinta si nici lipsa orizonturilor, e drept ca erai si micuta, sunt f multumita ca au existat parinti care-au avut posibilitatea (si alegerea) de a-si proteja copiii. Dar poate incerci si tu sa-i intelegi pe ceilalti, sa nu mai arunci umbra indoielii peste spusele celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Glicina

Citat:
Si daca adevarurile noaste difera foarte mult, asta nu inseamna ca se exclud, ci doar ca au existat mai multe variabile in context.

Asa e, ai mare dreptate. Ce ti-e si cu variabilele-astea... unii reuseau sa faca excursii in RFG, altii ajungeau la canal...

Glicina, esti foarte deplasata cu aceasta afirmatie. Atat am de spus.

BAZAR UMANITAR

Ei, deplasata :-) Sunt doar realista :-)

Mergi la inceput

Ladyj, eu nu am spus ca a fost rai pe pamant. Logic ca nu a fost. Am exprimat asta in mai multe randuri.

Nu am spus o clipa ca ceilalti exagereaza, nu am negat o clipa ce s-a povestit aici.

Aici s-a discutat despre cum a vazut si trait fiecare lucrurile.

Ana Stroe, daca tu ai senzatia ca eu sunt copil de fost securist, iti sugerez sa mai citesti postarile mele, in care am spus, nu o data, de mai multe ori, ca mama mea nici macar nu a fost membru de partid.
De tata nu stiu sigur.

Asa ca, inainte de a arunca vorbe, discerne-le, te rog.
Multumesc.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Asa e, ai mare dreptate. Ce ti-e si cu variabilele-astea... unii reuseau sa faca excursii in RFG, altii ajungeau la canal...

Glicina, esti foarte deplasata cu aceasta afirmatie. Atat am de spus.

Ei, deplasata :-) Sunt doar realista :-)

NU, jignesti, prin ceea ce insinuezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Andra, eu am spus ca ar fi de bun simt si respectuos pentru toti restul participantilor la topic, sa nu mai scrii, sa te abtii...restul nu ma mai intereseaza.

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Hai ca asta e tare rau:))
Sa-mi cer scuze public ca sotul matusii mamei mele a fost director de banca?

Foarte tare!

Cine a sustinut ca nu au existat cartele? Deloc? Au fost poate doar in unele zone. Asa cum multe alte lucruri au fost doar in unele zone.

Da, am avut o copilarie fericita, sa-mi cer scuze si pentru asta?

Nuuuu, Doamne fereste! Dar poate ca, cine stie, la un moment dat, iti vei pune si tu niste intrebari...
Uite, eu te inteleg ca ti-a fost bine, ma si bucur pt tine ca n-ai simtit nici umilinta si nici lipsa orizonturilor, e drept ca erai si micuta, sunt f multumita ca au existat parinti care-au avut posibilitatea (si alegerea) de a-si proteja copiii. Dar poate incerci si tu sa-i intelegi pe ceilalti, sa nu mai arunci umbra indoielii peste spusele celorlalti.

Nu am ce intrebari sa-mi pun. Am banuit mereu, ca nu doar datorita faptului ca era f destept a ajuns unde a ajuns.

Si repet pentru a nustiu cata oara: nu am spus nicio clipa ca ce s-a povestit pe aici nu este adevarat.
NU am aruncat nicio indoiala asupra niciunei afirmatii.
As aprecia daca s-ar citi mai cu atentie inainte de a acuza si de a jigni.

Va foarte multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

ALEXANDRA si mie mi se pare ca te cam contrazici:
Uite ce scriai:

Citat:

Adica, uite, de exemplu. maica-mea a fost saraca. Nu avea bani sa-si cumpere haine .
Si-si facea singura, din ce reusea si ea. Si avea niste haine super. Si unicat pe deasupra

De concedii nu aveau bani, sa ne duca pe noi prin diverse locuri. Dar am avut noroc, ca tatal meu e nascut in constanta, deci aveam bunicii in constanta si petreceam acolo verile.

si acum zici:

"Sa-mi cer scuze ca munceau dublu decat altii, ca sa ne ofere cat puteau mai mult, in loc sa se lamenteze ca nu au ce pune pe masa? Si ca asta e, mancam apa cu ceai?"

Pai parca ziceai ca erau ingineri,deci automat aveau salarii mai mari! Si mai munceau si dublu,deci se presupune ca mai castigau ceva,atunci cum naiba nu aveati bani de concediu?
Ai mei erau ambii muncitori maica-mea in industria usoara,taica-meu in industria grea,dar in sectie auxiliara,deci aveau salarii mici.
Am mai spus ca au venit ambii de la tara la 15 ani practic in fundul gol.Si cu toate astea au platit rate la apartament,la mobila,la covoare,avans si rate la masina si mergeam anual in concediu la mare/munte,statiuni gen Borsec,Olanesti ... ne mai trimitea uneori si in tabere.

Cat despre hainele alea unicat,cam asa erau toate,cel putin noi ni le cam faceam la croitorese.Cat se super erau,depindea de ce materiale faceam rost si de talentul croitoreselor.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput