Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...
Raspunsuri - Pagina 49
maraki spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Nu trebuia sa fii nomenclaturist. O tabara de 14 zile la mare costa 415 lei, cu jumatate de salariu modest iti trimeteai 2 copii juma' de luna in tabara. Adica cam ce ai face azi pentru 2 copii 3 zile (2 nopti) Si sa nu uitam ca se facea sport de masa absolut gratuit. Am mers zece ani in cantonamente iarna primavara si vara, in vacante, la mare si munte, plus cantonamente si concursuri in tarile "vecine si prietene" ani de zile. Fara nici un ban si fara sa fiu vreun mare campion. Trebuia doar sa te rupi din spatele blocului si sa vrei sa muncesti putin. Sunt sigur ca cei ce si-au dat viata pentru libertatea nostra nu s-au gandit ca se va da "delete" la tot ce a insemnat "comunism", de-a valma, bune sau rele. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Exact! Am facut si eu 4 ani de gimnastica artistica, erau doar doua clase de fete care faceau gimanastica. Dupa cei 4 ani, am fost luata sa fac volei( tot de scoala ) dar dupa 4 ani am renuntat si a mai urmat 1 an de handbal facut in paralel cu voleiul. Totul gratis plus ca faceam parte din orchestra scolii ( ideea profei de muzica )
andacos spune:
Alexandra,interventzia ta e fara rost,tu ai blamat o generatzie cu caracterizarile tale!
Tu ai spus insa un mare adevar,tu vorbesti din auzite,din povestirile mamei tale,tu ai trait ca si copil perioada aia,deci e clar ca nu potzi avea o imagine cit de cit apropiata de realitate!
Mie si o parte din povestirile mamei tale mi se par asa putzin exagerate,dar ma rog,o fi fost poate mama ta,un caz super fericit care isi permitea chiar si excursii in Germania!
editez sa adaug ca ai asa un stil de-a povesti de intr-adevar unul care nu stie cu ce s-a mincat comunismul,chiar ar putea crede ca a fost asa...un fel de-a fi!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 Ai mei luau 'global' ....la CAP iti dadea 1 hectar de cartofi dar conditionat pe linga sfecla/mac...... Munceai de primavara la prasit, toamna la cules , etc....si primeai cota parte (nu mai stiu cit) din cit culegeai .....au fost niste ani ..... Uram trezitul la 5 ....si mers pe cimp ......dar aveam ce minca Dupa care era mersul la cimp cu scoala....... A fost o toamna ploioasa (cred ca aveam 10 ani) ...am incercat sa intram pe cimp sa culegem cartofii ......cizmele mele de cauciuc aveau 10 cm talpa inamolita cu noroi........atunci s-a enervat tata si a zis mergem acasa......n'om muri de foame |
maxim 1/3 pt prasit si cules. functie de recolta.
eu am fo trezita la 5 juma - daca ploua nu aveam nicio sansa sa intram pe tarla, asa ca ma bucuram. Recoltam cartofii pe 10 septembrie.
si la porumb si sfecla am fo. - bunicii ersau obligqati sa ia, si tataia era bolnav, asa ca veneam la ajutat.
monica70 spune:
citat din mesajul lui cleo78[/i P.P.P.S. de obligavitatea de a lua pe cineva in gazda? adica mama nu a putut refuza - si ca sa nu ii mai bage in gazda pe fosta secretara de la nu stiu ce partid, am avut cativa ani o fata ce era la liceu. |
Stiu din carti ca se practica chestia asta,probabil la cei ce aveau prea multe camere.
Dar mai mult stiu tot din carti ca cei ce aveau case mari le era confiscata o mare parte din locuinta,nationalizata si inchiriata.Li se lasa doar o camera doua in functie de nr.persoanelor din familie.
Eu chiar am stat pana am implinit 4 ani intr-o astfel de casa,de fapt un fel de conac aflat in oras.Era a unei vaduve,n-avea copii si in casa aia mai stateau vreo 3 fete tinere in chirie,plus o familie ce aveau si ei o fetita (chirie la stat, nu la ea). Noi aveam in aceeasi curte o casuta separata - o camera si o bucatarie,in chirie de la stat,dar initial fusese tot a ei anexa respectiva.O primise taica-meu cu chirie,o adusese si pe bunica (maica-sa) ,apoi s-a casatorit deci a venit maica-mea si eu.Doar frate-meu s-a nascut la bloc.
Dar era f. fain acolo,era curte mare plina cu iarba deasa
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
alex_andra spune:
eu am spus intotdeauna cum am vazut eu perioada aceea, normal.
Interventia mea e fara rost, de ce?
Ca nu-i convine tie, nu?:)
Faptul ca tu iti permiti sa vorbesti intr-un anumit fel despre oameni pe care nu-i cunosti si sa faci afirmatii total neelegante, iti este caracteristic. Nici nu ma mai mira.
Eu nu am blamat nimic in acest topic, nu mai incerca sa vezi cerul ala roz, ca zau nu e.
Pe cuvant!
alex_andra spune:
citat din mesajul lui andacos editez sa adaug ca ai asa un stil de-a povesti de intr-adevar unul care nu stie cu ce s-a mincat comunismul,chiar ar putea crede ca a fost asa...un fel de-a fi! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
pentru mine chiar asa a fost cum am povestit, nu o sa ma apuc sa mint acum ca sa te simti tu bine.
Degeaba te framanti atat, lumea nu e doar cum vrei tu sa fie, suntem diferiti unii de ceilalti.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui alex_andra Sincer, mie imi pare rau pentru cei/cele care au trait vremuri nasoale, dar eu nu pot sa spun acelasi lucru. Probabil ca daca revolutia m-ar fi prins la 18 ani, ar fi fost altfel, dar la 10, aproape 11 ani cat aveam la revolutie, eu aveam tot felul de preocupari frumoase. Si nu simteam lipsuri. A, da, ma ofticam ca mama nu-mi cumpara nu stiu ce papusa cu rochie frumoasa, ci pe aia cu rochie mai putin frumoasa. dar nu muream de foame si nici pusa la munci silnice nu eram. Si aveam jocuri, carti si prieteni cu care aveam diverse activitati, jucam scene de teatru prin casa, iar afara toata ziua sotronul, elasticul, frunza si alte jocuri de gen. Nu neg realitatea altora, dar nici nu pot sa ma lamentez ca am dus o viata mizera, cand nu e asa. BAZAR UMANITAR |
S-a mai spus la subiect, vremurile s-au simtit si din prisma varstei pe care o aveai atunci. Si eu eram copil la revolutie, imi amintesc destule dar nu suficient, asa ca ascult cu atentie istorisirile celor care, la vremea respectiva, erau mai maturi decat mine.
Multe din cele spuse aici la subiect eu nu le stiam, ai mei nu au trecut prin ele. Dar uite ca au existat si sunt la fel de valabile pentru a descrie comunismul,au facut parte din comunismul romanesc si au fost puse in practica de romani, au fost traite de romani. De-ai nostri adica, nu de bau bau venit de peste mari si tari.
Lucrurile trebuie gandite global. Mie mi-a mers bine, lui gica i-a mers rau, deci si adevarul meu si adevarul lui au facut parte din acelasi tablou, noi toti descriem in functie de anumiti factori(varsta de exemplu) acelasi regim.
andacos spune:
Mai dau odata quote la la ceea ce ai scris,poate macar acum realizezi!
citat din mesajul lui alex_andra Poate ca pe o femeie mai simpla, fara prea multa carte si mai emotiva o puteau baga in sperieti si s-o suie cu japca pe masa, la controlul ginecologic, dar pe una ca maica-mea uite ca nici n-au luat-o pe sus si nici nu i-au facut sicane ca nu era membru de partid. BAZAR UMANITAR |
Si repet ai blamat toate femeile care s-au supus unor ordine date in acel moment!Motivele pentru care au facut-o nu ai tu de unde le sti,si nici dreptul de a le caracteriza!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
maraki spune:
De la Universitate cum cobori spre liceul Lazar, se numeste B-dul Mihail Kogalniceanu.
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
S-a mai spus la subiect, vremurile s-au simtit si din prisma varstei pe care o aveai atunci. Si eu eram copil la revolutie, imi amintesc destule dar nu suficient, asa ca ascult cu atentie istorisirile celor care, la vremea respectiva, erau mai maturi decat mine. Multe din cele spuse aici la subiect eu nu le stiam, ai mei nu au trecut prin ele. Dar uite ca au existat si sunt la fel de valabile pentru a descrie comunismul,au facut parte din comunismul romanesc si au fost puse in practica de romani, au fost traite de romani. De-ai nostri adica, nu de bau bau venit de peste mari si tari. Lucrurile trebuie gandite global. Mie mi-a mers bine, lui gica i-a mers rau, deci si adevarul meu si adevarul lui au facut parte din acelasi tablou, noi toti descriem in functie de anumiti factori(varsta de exemplu) acelasi regim. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Exact si adevarul meu si adevarul lui X fac parte din acelasi tablou.
Iar eu imi povestesc adevarul meu, ca doar nu o sa-l povestesc pe-al lui x.
Si daca adevarurile noaste difera foarte mult, asta nu inseamna ca se exclud, ci doar ca au existat mai multe variabile in context.