Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...
Raspunsuri - Pagina 45
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ladyJ
Importanta are in contextul discutiilor de la subiect,ca idee. Daca scrii frankfurt fara altceva, lumea se gandeste la frankfurtul de pe main, vestic. Daca spui ca unchiul mamei tale era delegat, ma gandesc ca e vorba de Franfurt Oder, din fosta DDR. Daca tatal tau era´´patat´´ si mama ta nu era in vreo functie cu importanta, e greu de crezut ca mama ta putea circula linistita in occident. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Sa le luam pe rand.
Mai devreme am sunat-o pe mama, dupa intrebarea ta si mi-a spus clar, ca pe Main, in RFG.
Cum spuneam, unchiul mamei mele a fost director in una din bancile care erau atunci pe la noi, nu stiu exact care, iar in anii 80 a fost detasat ca reprezentant al sucursalei romanesti acolo.
Tatal meu nu era patat el direct, ci bunicul meu, in sensul ca, cu multi ani in urma, in podul scolii unde era el director, au fost gasite niste arme. A fost arestat, apoi i-au dat drumul. El a sustinut ca nu stia nimic de ele. NU stiu care e adevarul, cert e ca a fost eliberat, dar pata la dosar i-a ramas.
DUpa multi, multi ani, tatal meu a incercat sa se angajeze in alta parte decat unde era angajat, iar angajarea i-a fost respinsa. Motivul: dosarul bunicului.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Comunistii aveau o relatie mai speciala cu nemtii romani, in sensul ca prin anii 80 a vandut la propriu o multime de familii Germaniei occidentale. Daca sotul verisoarei tale dorea sa ramana in germania, ar fi dorit sa isi duca si familia acolo, ceea ce pentru romania comunista insemna bani incasati.Pe cap de om, nemtii au platit intre 40.000 si 50.000 de marci. Asta ar fi o explicatie pentru faptul ca sotului verisoarei tale i s-a permis sa calatoreasca in occident. |
Da ,stiu asta cu comertul de nemti.Numai ca in cazul lor nu le-a iesit "afacerea" . Noua ni s-a parut suuuper distractiv ca s-a intors acasa,chiar el,care ii ridica atat in slavi pe nemti
![](icon_smile_big.gif)
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
alex_andra spune:
Glicina, nu vad de ce postarile mele ti se par atat de amuzante.E bine oricum ca te binedispun.
Am spus clar ca nu stiu daca a fost sau nu vreun pui de securist. NIci nu ma intereseaza, sincer.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Citat: |
Comunistii aveau o relatie mai speciala cu nemtii romani, in sensul ca prin anii 80 a vandut la propriu o multime de familii Germaniei occidentale. Daca sotul verisoarei tale dorea sa ramana in germania, ar fi dorit sa isi duca si familia acolo, ceea ce pentru romania comunista insemna bani incasati.Pe cap de om, nemtii au platit intre 40.000 si 50.000 de marci. Asta ar fi o explicatie pentru faptul ca sotului verisoarei tale i s-a permis sa calatoreasca in occident. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Asa deci, asta nu stiam...asa se explica plecarea celor care aveau rude in RFG...ca in cazul colegului meu din generala. Oricum, ii chinuiau pana ii lasau sa plece...
![](plang.gif)
msl1 spune:
Sint convinsa ca fostii cc-isti si secretari de partid si altii asemenea nu intra pe dc..sau copii lor...sint prea ocupati cu functiile importante care le detin acum ca sa aiba vreme de dc...sau daca intra nu ridica 2 degete sa spuna eu am fost ...cu siguranta!
alex_andra spune:
Balanta tinde sa se egaleze.
Intr-o parte bunicul cu dosarul patat, iar in cealalta parte- unchiul mare bancher vestic
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mihaela_s
Asa deci, asta nu stiam...asa se explica plecarea celor care aveau rude in RFG...ca in cazul colegului meu din generala. Oricum, ii chinuiau pana ii lasau sa plece... ![]() pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Mai sa stii ca si eu am avut un coleg neamt la generala ,acum mi-am amintit ca era in clasa un baiat tare rautacios,care chiat daca era cu un cap mai mic decat neamtul,il tot striga intruna FRITZ si il provoca
![](bang.gif)
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
citat din mesajul lui buflea
Acum am vazut mesajul asta - daca este adevarat, inseamna ca asta e o legenda cum ca regimul comunist le-a favorizat copiilor de tzarani sa faca studii superioare ... ele oricum se puteau face de catre oricine avea aceasta ambitzie ... |
Si daca tzaranii aveau si bani sa-si tina copiii in scoli la oras. Dar odata cu comunismul a venit si colectivizarea si li s-au numarat si gainile din batatura, probabil sa taie un vitel era o adevarata aventura. Asa ca era suficient de greu sa puna paine pe masa la 11 copii (la maica-mea atatia frati au fost) si fara sa mai incerce sa-i tina la scoala.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](icon_smile_wink.gif)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui mihaela_s
Asa deci, asta nu stiam...asa se explica plecarea celor care aveau rude in RFG...ca in cazul colegului meu din generala. Oricum, ii chinuiau pana ii lasau sa plece... ![]() [size=2] http://vorbele.wordpress.com/[font=Georgia] p |
Helmut Kohl a luat decizia de a-i cumpara prin anii 80, si nu doar pe cei care aveau rude in RFG, ci pe toti cei care se stiau cu radacini nemtesti. Lui Ceausescu i s-a parut buna afacerea. Unii au fost mai chinuiti, altii mai putin.
Nemtii-romani, odata ajunsi in germania, aveau parte de o multime de facilitati oferite de stat, lucru care a atras mania nemtilor-nemti.