Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

mai, io is hoasca pe langa voi :) si va spun sincer ca nu mi s-a facut nici un control ginecologic. stiu ca o data venise o taraba din aia ambulanta :) asa cum veneau si cu controlu' TBC la fabrica. am fost anuntate ca se face control ginecologic. io nu m-am dus. nu m-a tras nimeni de maneca, nu m-a impins inauntru, nu m-au intrebat dupa o perioada, mai fata de ce nu fusesi la control? stiu ca multe colege s-au dus. da' n-am fost obligate. ce stiu io, si-or fi inchipuit ca daca nu se duc vor fi repercursiuni. nu stiu ...

si e drept ca era stres sa faci sex :) da' asa cum ne procuram de-ale gurii, ne procuram si de-ale ... si nici frigida nu-s :)
bineinteles ca nu bagatelizez situatia, era crunta ... da' io tanara si nesabuita

no, acum sa nu va inchipuiti ca vreau sa fac misto ... da' si io eram mai nebunatica si mai nepasatoare si mai ...

stiu ca am vrut sa merg cu prietenii intr-o excursie, in blocu' de est ... cu cerere in regula prin COM nici nu mai stiu ce inseamna prescurtarea asta, asa is de batrana :) ... chemata la apel, ma intreaba ala "da' patria ti-o cunosti?" io: "nu prea" ... n-am primit aprobarea ... da' io si prietenii mei am avut pe urma un proiect "sa ne cunoastem patria" :)ha, ha, ha ... si de n-am batut noi cararile prin toata tara, veseli si ferice si am vazut locuri minunate, si am mancat conserve de fasole cu carnati, baut ceai cu rom, cantat seara in juru' focului, cunoscut toti salvamontistii :)

am fost si-n strainatate cu motivatia ( de la secretaru'de partid ): "mai ramane un bon in plus" stiti despre ce bonusi vorbesc, nu?

cat despre muncile agricole, prima mea mare dragoste s-a-nfiripat la cules de porumb :) abea asteptam sa ne duca la munci. la struguri mi-a placut. ca inca eram indragostita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Tu spui de analizele obligatorii care trebuiau facute pt angajare. Noi vorbim de cei care erau deja in campul muncii si erau luati din sectii si dusi la cabinetul medical pt control ginecologic. Eu nu am trecut prin asa ceva dar prietena mea da.

Mergi la inceput

io eram deja in campu' muncii, in sectie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Pe la 16 ani eram indragostita lulea. Intr-o seara trebuia sa ajung acasa la prietenul meu care statea in alt cartier. M-a legitimat militia pe strada, nu aveam buletinul la mine si asa am ajuns la sectia 10 de militie. Imi cereau telefonul de acasa dar nu vroiam sa-l dau pt ca aflau parintii mei ca trebuia sa ma intalnesc cu prietenul meu la ora aia. M-au pus militienii pe un scaun in genunchi si au inceput sa ma bata cu bastonul la talpi. Nu am reusit sa ma tin tare, din cauza usturimii le-am dat adresa, ei au sunat la informatii si asa au aflat nr de telefon de acasa. A venit tata cu unchiul meu sa ma ia de la sectie, m-au gasit bagata dupa gratii langa un betiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Tu spui de analizele obligatorii care trebuiau facute pt angajare. Noi vorbim de cei care erau deja in campul muncii si erau luati din sectii si dusi la cabinetul medical pt control ginecologic. Eu nu am trecut prin asa ceva dar prietena mea da.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
http://www.dropshots.com/maraki6
mami cu Angelo ( 29 Dec. 2005 )

Pai incepusem deja lucrul de vreo saptamana ... Chestii din alea de luat cu japca la gramada,la noi n-au fost,cred ca as fi vazut/auzit si io.Dupa cum zicea careva,tovarasu' a dat o indicatie si fiecare sef de judet sau ce-o fi fost a interperetat dupa stilul lui.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Prietena si vecina mea era unguroaica,era deodata cu mine si prin '88 a venit intr-o zi alba ca varul acasa.O acostase unul de la securitate incercand sa o convinga sa colaboreze cu ei,mai ales ca la ei in vizita veneau frecvent rude din Ungaria.N-a acceptat si n-a patit nimic,dar a tras o sperietura si probabil ea si toata familia au stat in mare stres dupa aia.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

maraki, groaznic :((

io am fost legitimata o data intr-un bar. atat.
si alta data apostrofata de un sef de atelier scoala, cand am trecut pe langa, ca ma vazuse el cu baietii intr-un bar cu seara inainte. si la nedumerirea mea cum ca cc care e problema lui, si-a cerut scuze ca a crezut ca sunt eleva si umblu brambura. aveam douazecisiunu de ani. ca doar si aia regretam ca nu mai sunt copiii educati de un sat intreg. o fi avand si aia avantajele ei, nu stiu ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Maraki, ce trauma nasoala! Cand aud cuvantul 'militie' mi se face inca parul maciuca. Are o conotatie asa de urata. Cum sa lovesti o fata de 16 ani? Dar ce ma mir, cand am auzit de la fratele prietenei mele care a fost prins impreuna cu cateva persoane cand au vrut sa fuga prin Iugoslavia. L-au batut mar dar mi-a spus ce au facut cu o fata care era cu ei. Nici nu vreau sa ma mai gandesc.....cred ca femeia aia ori a ajuns la nebuni ori si-a luat zilele. Au fost niste calai, multi care au lucrat in sistem.

Nu stiu, dar anii mei din tinerete au fost marcati mereu cu gandul 'vreau sa plec'. Nici scoala nu ma interesa, nici o cariera, nu imi placea nimic romanesc. Uram muzica, uram poezia, cautam prezenta persoanelor cu cetatenie straina. Am platit si amenda fiind prinsa de militie. Prietenele mele tot imi spuneau, ce-ti trebuie tie plecat? Nu stiu, eu ma simteam ca la inchisoare cu toate ca locuiam intr-un oras la granita cu vestul, Timisoara. Tocmai ca vedeam cum familiile de nemti plecau in Germania (pe bani sa fim intelesi), cat era de 'fain' comunismul in Iugoslavia si ce plictiseala si abureala era in Romania. Romania am inceput sa o apreciez dupa ce mi-am facut 'plinul dpdv spiritual, moral si material' afara. Aveam cosmare in primii ani afara ca traiam in Romania, ca nu mai eram in tara plina de posibilitati in care incepusem sa imi construiesc viata. Eu am plecat imediat dupa Revolutie, cu o viza pt Germania. Aranjata prin 'pilele' cu care am avut contact in anii comunismului, pt care am platit 10 marci (de rasul curcii). Destinul m-a dus in Olanda.

Stiu ca am primit o data o bataie zdravana de la mama ca aveam o prietena nemtoaica. Tata era in armata, deci eu aveam interdictie la multe lucruri. Le era frica si sa ma lase sa vorbesc cu alti copii. Eu am suferit cel mai mult pt libertate. Nu cea de a merge in tabere sau la cules porumb. Ci cea de a a-ti largi orizontul, de a intra in contact cu alte culturi, alte viziuni, alte obiceiuri, alte imagini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Controlul ginecologic de care vorbesc eu a fost in armata. Nu era cale de scapare, stiu ca au fost care nu au vrut, dar au fost sfatuite sa vrea daca nu doresc exmatricularea din facultate. Cele din anii mai mari spuneau ca la fiecare inceput de an sau semestru(nu imi mai amintesc exact) era controlul acesta. Eu am prins numai o data, in 89 toamna, cand am intrat la facultate si am inceput armata. Apoi din ianuarie 90 s-a scos armata la fete si am scapat.

De controalele de la fabrici stiu din povesti sau din carti. Mama nu lucra in fabrica si nu tin minte sa povesteasca de ceva controale...am sa o intreb maine, e la noi acum dar s-a culcat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

maraki, cumplit prin ce ai trecut...

Mergi la inceput