Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si la noi ca in Timisoara era un pic mai lejer in sensul ca aveam antene care prindeau cateva posturi de unguri si sarbi - deci exista mai multa informatie,nu doar Europa libera.Apoi era bisnita - aveam de unde cumpara multe chestii de la ungurii/sarbii veniti in zona in excursii comerciale.Clasa mea avea ferestrele ce dadeau exact in spatele unui mare hotel din Arad si acolo in parcare vedeam de multe ori tranzactiile sarbilor.
Dar de-aia am beneficiat din plin de cozi,luat curentul si tot tacamul.Practica agricola am facut si eu in timpul liceului la cules de capsuni sau gogosari,plantat de arpagic sau cartofi,sortat porumb si mai stiu eu ce,dar intradevar pentru noi era chiar distractie acolo.Eu una din cauza miopiei forte eram scutita de educatie fizica la liceu si puteam lejer sa ma scutesc si de practica asta dar ... n-am vrut Si noi cu casetofonul dupa noi.Incepuse moda cu Modern Talking
Aaaa si normal circulau la greu bancuri cu Bula si tovarasu'.
Iar de sedinte de UTC ... am prins una ca am lucrat un an in 89.Pur si simplu se facea ca e sedinta,ne tot ruga unul pe "utecistii" din sectie sa aparem la sedinta,apareau cu chiu cu vai vreo 4-5 care povesteau despre alte chestii,asteptam sa mai vina careva,nu veneau,in final unul-doi striga sa terminam si ... in final ala responsabil consemna in capul lui ceva acolo sa fie
O singura data am fost dusi laolalta cu alte licee din oras pentru ca sa fim fimlati pentru Cantarea Romaniei. Ne-au dat niste carpe colorate pe noi,ne-au tinut pe un camp cateva ore,careuri,dat din maini,unul striga la megafon ... aiureala totala.Si era o calduraaaa!

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Eu nu am participat niciodata la activitati patriotice si nici nu am muncit sambata si duminica. Pur si simplu nu am vrut.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Allinta mie mi se pare ca tu confunzi ceva!

Ca nu ai fost la activitatzi patriotice(dar itzi spun eu ca nici comandanta de detasament sau unitate n-aiu fost)e o chestie pe care o pot inghitzi,insa sa spui ca nu ai muncit simbata,asta in conditziile in care saptamina de lucru era de 6 din 7(indiferent ca erai la gradinitza,scoala,munca)e deja prea mult!Ia mai scormoneste oleaca in memorie sa vezi tu ca simbata era zi normala de lucru!

Doar 1,2 mai erau libere,23 august si cred,nu mai retzin exact1 si 2 ianuarie!Asta daca nu lucrai in domeniu cu"foc continuu"!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Ca o persoana ce a participat la baricada de la Teatrul National impreuna cu colegi ce au si murit unii dintre ei pot spune doar atat: esalonul intai a fost inlocuit de esalonul doi impreuna cu Ilici si alti nemernici oportunisti, care au stiut foarte bine ce fac. Remember Mineriada sau Piata Universitatii? Ei bine as spune ca da...nu se poate sa vorbesti despre lucrurile astea usor, pentru ca ni s-au furat idealurile tineretii, pentru ca Vestul a lasat sa se intample tot, ca lor le-a convenit, si cand era Ceausescu si cand era Iliescu. Pe ei doar banul ii conduce si atat. Ce idealuri inalte, asta e, am fost o visatoare la 19 ani, nu mai sunt acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Nu stiu de ce v-ati luat de Buflea sau Alexandra sau altii care au spus cum au perceput ei realitatea acelor vremuri, e clar ca fiecare are realitatea lui, uite mie de ex cea mai mare drama mi se parea nr limitat de locuri la facultati, am concurat pe 20 de locuri la Limbi Straine, n-am intrat si am fost obligata sa fac 6 luni in 'cimpul muncii', nici nu stiu daca era doar un zvon sau o realitate, dar se spunea ca, daca vrei sa dai din nou, tb sa te duci cu adeverinta ca ai lucrat 6 luni si oricum se zice ca te lua sectoristul la intrebari daca nu lucrai. Si asa am lucrat la APACA(sau ICTB denumirea oficiala) 6 luni de cosmar, iar daca 8 cu 8 inseamna schimbul de 16 ore, am prins si din alea, ca trebuia sa facem planul.Nu va spun ca fabrica era-n Militari, eu locuiam in Colentina si o data am pierdut tramvaiul, de la un schimbul 2, si am venit pe jos de la Sf Gh. Dar cu toate astea, luptam sa invatam, sa intram,ca eram mai multe fete picate si care trageam la masina de cusut.Pt mine mai imp in vremea aia erau iubirile, cartile, regimul il acceptam asa cum era, stiam ca nimeni nu crede in niciun comunism, eram la liceu de filologie (Iulia Hasdeu) si am dat treapta a 2-a si bacul la istorie.Dar proful parca mereu ne vorbea cu subinteles cind ne preda congresele si ne arata Omagiul,ce nu spunea cu gura, spunea cu ochii.Oamenii incercau sa-si vada de viata si sa se bucure de ea, eu asa percepeam. Adica era rau, dar nu ne lasam coplesiti.Uram si eu cozile, preferam sa ma puna ai mei sa fac orice in casa, dar sa nu ma trimita la cozi.Insa cel mai tare ii uram pe vecinii care anuntau ca s-a bagat nu stiu ce pe nu stiu unde.
ai revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
Edit : e posibil sa fi uitat ca sambetele erau obligatorii, dar duminica nu m-am dus niciodata la serviciu. Chiar daca eram chemata, refuzam. Nici nu aveam salariu prea mare, nici nu eram propusa pt avansari in functie.

Imi pastram dreptul la duminica libera pt distractie.

Andacos, deja am scris despre asta.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Katya,pai era normal sa fie limitat numarul de locuri la facultate!

In primul rind se vehicula ideea de 12 clase obligatorii si apoi,prea multzi intelectuali,nu era ceva tocmai de dorit in acele timpuri!

Allinta ai editat probabil dupa ce am vazut mesajul tau dimineatza!°

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:

Citat:
Edit : e posibil sa fi uitat ca sambetele erau obligatorii, dar duminica nu m-am dus niciodata la serviciu. Chiar daca eram chemata, refuzam. Nici nu aveam salariu prea mare, nici nu eram propusa pt avansari in functie.

allinta

Bravo tie, ca puteai refuza si ca nu ti-a fost frica! Nu tuturor de dadea mana sa refuzam!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Glicina

Citat:

Citat:

allinta

Bravo tie, ca puteai refuza si ca nu ti-a fost frica! Nu tuturor de dadea mana sa refuzam!

Eu ma indoiesc ca cetazeanul de rind putea refuza ,fara urmari,atitea cite spune Allinta ca a refuzat!

Parerea mea!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Si ori am eu amnezie, ori nu stiu ce sa mai zic, dar nu-mi aduc aminte sa fi fost utecista..Stiu ca aveam acel CSP care consta intr-un caiet cu fragmente de ziar lipite si atit.Iar practica agricola am facut o sg data, la Glina, la cules de morcovi. Si de ex,o sa ziceti ca nu sint sanatoasa, dar cind se lua lumina(cam 2 ore)eu atunci invatam si ziceam mersi de o pauza fortata, dormeam si, cind se aprindea becul iar, continuam sa invat...

Confirm cozile (si) la librarii cind se aduceau carti si pe care le luam la pachet cu alte mizerii, am prins si Cintarea Romaniei in generala,o data chiar in zi de Paste, in schimb ii invidiam pe cei pe care parintii ii lasau sa participe cite-o luna de vara la pregatirea spectacolului de defilare, atita se distrau, ce ne mai povesteau...

Pe scurt, cind vorbim de aceasta epoca nu inseamna ca o apreciem( pt mine de ex ar fi fost dezastru fara revolutie, APACA ar fi scris pe mine, ca mai aveam si calificarea de steno-dactilografa(ce facusem in treapta a 2-a) dar, daca n-aveam pile, uzam de calificarea din treapta 1, adica lucru manual...)dar daca cineva spune ca n-a cunoscut numai lucrurile rele, nu inseamna ca le contesta pe cele pe care le-au trait altii.

Despre virsta in momentul Revolutiei, iarasi oameni si oameni.Unul din fratii mei avea 10 ani atunci si n-am sa uit niciodata cind in Bucuresti se tragea si el era-ntr-un grup de copii,pe strada, jucau Flori, fete, filme sau baieti,eu treceam pe linga ei si doar ce aud pe unul:"Intre basina porcului si lalea" si zic ia uite, domnule, tara arde si unii se joaca, isi vad de copilaria lor.

Bine c-a trecut, sa ne rugam pt cei care au facut posibila dicutia noastra de acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am fost prima generatie de soimi ai patriei (atunci i-au inventat si ne-au dat ei costumele pt un 1 mai), am fost pionier, utc-ist...Toti erau. In PCR n-am mai apucat. Astea erau vremurile si cred ca marea majoritate s-au adaptat si au incercat sa traiasca cu asta.
Sambata se lucra, noi mergeam la scoala, dar duminica nu tin minte ca ai mei sa fi lucrat vre-o data. Asta nu inseamna ca in alte parti nu se lucra.

Mergi la inceput