Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

daca nu erau acele zile noi nu mai scriam aici
nu ne faceam concediile unde voiam
nu alegeam ce limba straina sa invatam
nu alegeam ce ziar sa citim sau ce post tv sa privim
nu alegeam din miile de jucarii cadouri de mos craciun

aaa, da, sigur, fiecare avea un serviciu si fiecare o casa. matusa mea lucra 8 cu 8. adica 8 ore la serviciu, 8 ore acasa. isi punea bilet langa ceas, sa stie ce are de facut cand va suna.
sunt sigura ca muncind in felul asta, oricine ar putea sa-si faca o casa si sa-si castige traiul.

diferenta e ca acum sunt mult mai multe posibilitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui maraki
Toata lumea citea, carti se gaseau si inca foarte bune. Cel putin, parintii mei au tot ce este mai bun in biblioteci, la mine veneau prietenele si imprumutau carti.Eu mancam cu cartea in fatza, stateam in cada cu cartea in mana pana se racea apa, ma culcam si ma trezeam cu cartea langa pat.

Pai daca prietenele veneau la tine sa imprumute carti inseamna ca nu se gaseau ci se dadeau din mana in mana ... de fapt NU se gaseau carti BUNE decat daca aveai o pila la librarie. Carti patriotice se gaseau peste tot ... Marin Preda, Augustin Buzura ...ca sa nu mai vorbesc de traduceri - astea se gaseau numai pe sub mana.

Tatal meu a cumparat intotdeauna carti, parintii prietenelor nu prea tineau la biblioteca.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
http://www.dropshots.com/maraki6
mami cu Angelo ( 29 Dec. 2005 )

Si taica-meu la fel. Aveam si la oras si la tara biblioteci intregi de carti, de se lasasera rafturile de greutatea lor.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Exact, cine vroia si-i placea sa citeasca, avea carti in casa. Multe.
Si nu trebuia sa fi membru de partid sau mai stiu eu ce bine sus-pus ca sa ai carti in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Si nu trebuia sa fi membru de partid sau mai stiu eu ce bine sus-pus ca sa ai carti in casa.

Nu, dar trebuia sa fii prieten bun cu doamna de la librarie ca sa le poti cumpara. Adica altceva decat carti scrise la comanda pentru conducatorul iubit sau pseudoromane despre muncitori fruntasi in productie.

Mama a reusit sa cumpere "Cel mai iubit dintre pamanteni" cu mari pile. Intr-adevar, nu era membra de partid, dar stiu sigur ca nu a cumparat-o de pe raftul librariei. Nu exista acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

buli, eu am muncit 8 cu 8 acum 10 ani, cand intrasem demult in democratie . Eram sefa de schimb, trebuia sa facem productie, capitalism...nu avea nimic de a face cu ccc comunismul...si acum se munceste 8 cu 8 la fabrica aceea...

Eu aveam 18 ani trecuti la revolutie, traisem greutatile lipsurilor de tot felul, dar care nu au contenit nici dupa...ca de ex. lipsa apei calde si a caldurii...scriam cu manusi pe maini si in anul 3 de facultate. Fugeam de la etajele superioare ale caminului cu samponul in cap la cele inferioare pentru ca apa nu avea presiune si nu urca mai sus de et.2-3...si din astea. Dupa vreo 10 ani pot spune ca a inceput sa fie mai bine...

Dar sunt de acord ca nu eram cea care sunt eu acum, aici, daca nu erau acele zile.

Si da, aveam si noi carti valoroase in biblioteca, inclusiv Cel mai iubit dintre pamanteni, insa aparut dupa Revolutie, luate pe cunostintele tatei de la Centrul de Librarii...Altfel tot ce gaseai erau Congresele .

Fetele mele sunt moarte dupa "creveti" din aceia umflati in ulei, tineti minte? Mie mi se face greata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

eu am cumparat "cel mai iubit dintre pamanteni" prin 1985, de la Iasi, din targ. editie tiparita in rep. Moldova, necenzurata. In magazine, tot ce era mai bun cumparam "la pachet" laolalta cu omagii

............................................................

Ajutoarele lui Mos Craciun
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

da, mai tineti minte ca pentru orice produs mai de Doamne ajuta se dadeau la pachet inca 3-4 balarii? SI la produse alimentare si la carti era regula asta. Cred ca la orice.

Crevetii aia nu pot sa spun ca-mi fac sila pentru ca in ciuda faptului ca toate magazinele alimentare erau tapetate cu cutii de creveti ai mei nu cumparau mai deloc asa ca nu mi s-ar apleca daca as vedea. In schimb cutia tin minte si acum cum arata. Iar vanzatoarele de la alimentara erau deja niste mici artisti pentru cum reuseau sa le aranjeze.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Androix, crevetii aceia se dadeau obligatoriu daca luai ceva salam sau lapte, etc. Am facut cateva ture acasa, atunci ne placeau, apoi ii aruncam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Ah, crevetii Am ramas cu sechele. Mi se intoarce stomacul pe dos si acum, cand ii vad in restaurantele chinezesti (mancam destul de des la chinezesc). Si da, asa e, daca voiai sa cumperi un kil de carnati Trandafir (misto nume), trebuia sa cumperi si doua pungi de creveti. Avea mama depozit in camara si ii arunca periodic, daca i se parea ca sunt deja prea multe cutii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

buli, eu am muncit 8 cu 8 acum 10 ani, cand intrasem demult in democratie . Eram sefa de schimb, trebuia sa facem productie, capitalism...nu avea nimic de a face cu ccc comunismul...si acum se munceste 8 cu 8 la fabrica aceea...

da, dar daca voiai sa-ti dai demisia nu te oprea nimeni. si nici nu veneau organele la usa sa te mustre pt vagabondaj, sau nu mai stiu cum se chemau cei care nu lucrau.
puteai sa cauti altceva. in alt domeniu, in alt oras, in alta tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am mancat tone de creveti - seara ne lipeam de soba, ne uitam la video mancam creveti si beam ceai.
Zilele astea am reusit si eu sa ma uit la stiri si era un reportaj din Coreea de Nord, cu nite tovarase care-i multumeau conducatorului ca le-a dat peste congelat. Filmarea era intr-o alimentara si in spate se vedea peretele cu faianta alba, cateva rafturi populate cu cateva sticle ce pareau umplute cu apa (poate sa fi fost alcool...dar ma indoiesc) si tejgheaua cu ul ligean de plastic in care erau pest congelati. Atat. Cata saracie ar fi fost la noi si tot mai era cate o conserva de peste, un pachet de biscuiti sau de dropsuri...
Concluzia: se poate si mai rau.

Mergi la inceput