Fulguleti de nov-dec 2006 (7) Sarbatori fericite!
Raspunsuri - Pagina 10
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aka [si inca ceva, imi spunea o mamica de sistemul step by step, ea avand baietelul la o clasa de acest fel si este foarte multumita. acum dna directoare vine si spune ca sistemul se adreseaza mai ales copiilor cu deficiente/probleme/care sunt la limita dintre scoli speciale si scoli normale. ca acesti copii nu s-ar adapta mai tarziu la clasele 5-8. cine stie mai mult poate ne spune si noua, pe mine ma bagat in ceata de tot :(. |
Ha-ha!
Scuze, prostia asta cu "se adreseaza numai copiilor inceti" se zice si despre Waldorf.
Adica orice nu e ca noi, e prost. Blabla
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Lavinia_P spune:
Intru si eu de pe banca de rezerve :D
Am un nepotel,verisorul lui M,care anul acesta a intrat in clasa I,cica sistem step by step...nu stiu cum,dar are o multime de teme,au terminat deja alfabetul de invatat,fac adunari cu trecere peste ordin din gazeta matematica si inca multe chestii care pe vremuri se invatau in clasa 2-3...mi se pare enorm...deci eu clar nu il bag la clasa 0 "experimentala"..si la anul in loc de joaca sa stam sa muncim la teme..
laura,hai ca nu termina liceul la 20..ci la 19 jumate.. eu inca nu aveam 18 cand l-am terminat si nu am castigat mare lucru..nu simt ca am avut vreun avantaj...
Pe 18 februarie..va fi un fel de seminar pe aceasta tema cu mai multi reprezentanti ai educatiei la Moldova Mall..pt fetele din Iasi interesate revin cu detalii.
Si in plus,nu vad nici o modificare in bine dpdv al colectarii virozelor..aceleasi probleme..luna aceasta a fot 9 zile la gradi...
Va pup!
Yagmur spune:
Ruxandra, am aflat de evaluare la sfarsitul saptamanii trecute; de aceea am si zis: daca luca trece de evaluare
Eu am inteles ca nu vor fi teme la clasa pregatitoare si imi doresc sa fie asa; sper sa fie totusi ca si o punte intre grupa mare si clasa 1, nu mult diferita de pregatitoarea din gradinita, decat ca spatiu de desfasurare; dar cine poate sa stie cum va fi?
Insa nu ma mai stresez: trece evaluarea merge la clasa pregatitoare, nu trece, ramane in gradinita; sper ca Luca sa nu fie deprimat ca va avea colegi noi; a schimbat 3 gradinite si acum simte nevoie de ceva stabil si are dreptate; mai bine taceam si nu spuneam nimic de scoala .
Am cochetat si cu ideea de Waldorf.
Somn usor!
Yagmur si Luca
ruxandra_sb spune:
Mamaana, uitai sa-ti spun ce delicioase si serioase is micile balerine! De fapt nu mai sunt deloc micute.. chiar inaltute. Tudor m-a surprins.. mmm, ce flacau devine. Si frizurile fetelor sunt tare smechere.. ele vor sa se tunda la fel? Sau asta hotaresti inca tu ?
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
danutz spune:
Eu nici nu concep inceputul din toamna de clasa zero.
De ce atata graba???
Va face grupa mare la anul, clar. Si ce daca va incepe clasa 1 la 7 ani si 9 luni.
Cu SBS eu am o problema, ce faci cu copilul cand termina anii care se fac la SBS? Esti oricum nevoit sa-l bagi in sistemul clasic ca din pacate nu exista inca alta alternativa.Si cu cat e mai mare cu atat e mai anevoioasa trecerea.
Noi cautam scoli private. Si astea sunt controversate, pareri pro si contra aud si despre ele, dar macar acolo se pune mare accent pe limbi straine,pe activitatile extracuriculare si de la un punct elevii isi aleg ei ce anume vor sa studieze. Imi zicea o amica ca activitati extracuriculare si limbi straine poate face copilul si extra la o scoala normala. Nu neg asta, dar la scolile private mentalitatea este ca acestea fac parte integranta din sistemul de invatamant, copiii sunt lasati sa aleaga si indrumati pe ceea ce le place si nimeni nu-i obliga sa faca ceva. In plus conteaza la evaluari si note, ceea ce intr-o scoala normala nu se face.
Eu una tin minte ce bine mi-a prins in anul 5 de faculta sa-mi aleg EU materiile studiate (a fost un experiment la ASE in 1994-1995), mi-as fi dorit enorm sa pot eu sa-mi aleg materiile inca din anul 3, ar fi fost un real castig pentru formarea mea.
Oricum, mai avem ceva timp, mai studiem...dar cert este ca nu va incepe clasa zero anul asta.
m-am intins si am o groaza de treaba...va mai citesc
lizzy spune:
scurt si la obiect: ieri am luat decizia finala. dupa gandit si razgandit, M. ramane gradinar inca 1 an in grupa pregatitoare. apoi intra in clasa 0 in 2013 la aproape 7 si in clasa 1 in 2014, la aproape 8 ani. that's it. balanta are argumente de fiecare parte, dar in final a inclinat in directia asta si gata
daca e sa zic cateva argumente ar fi asa:
- e mic, pirpiriu, fizic se va pierde la propriu... de unde imi aminteste de aia micii fostii mei colegi care isi luau non-stop shepci peste ceafa de la colegii 'binevoitori' care isi manifestau calitatile de lider in devenire
- nu am ce face cu el de la 12 incolo, fara after-school ar fi jale iar cu after-school fara somn/masa plina la pranz pe copilul asta il bate vantul...
- nu stim ce fel de cadru didactic va fi desemnat sa preia clasa 0 in anul asta experimental (ca altfel nu-i pot zice, zau) si decat o proaspata invatatoare fara experienta o sa prefer pe una care termina cl a 4-a in 2013-vara si preia clasa 0 in 2013-toamna
- si, desi stiu ca suna pueril , imi amintesc ca cei din clasa mea nascuti in '77 erau tratati mai cu respect decat aia din '78 - ca mine ... adica cei un pic mai mari se impuneau parca altfel. si la invatatura, si ca atitudine, in tot...
nu generalizez, e doar ce simt ca-i mai bine pt matzucu' meu...
inbox spune:
Si noi am luat decizia de a incepe grupa in 2013. De ce? Asa cum au zis multe fete, asa zice si sotul meu "Unde ne grabim asa?", sa-i bagam mai repede in campul muncii? Am mai vorbit si cu o doamna foarte experimentata, si la argumentul meu cum ca ar repeta clasa pregatitoare inca un an si ar stagna, mi-a zis, mai bine anul asta o duci la niste cursuri de , muzica, dans, etc, sa-i cultivi un talent, nu ca nu ai putea sa-i duci si la scoala, dar pe ideea asta, de a nu stagna.
Fetita merge la o gradinita pariculara, unde face multe extraoptiuni, pictura, teatru, dansuri, sport , daca as inscrie-o la scoala, ar trebui sa o las la afterschool in scoala, si nu stiu cat de pregatite sunt scolile pentru asta, in nici un caz nu ar mai face ce face aici, iar sa o mai plimb eu prin tot orasul apoi pentru diverse activitati, nu-mi vine. Plus ca va prinde un an cu fratiorul ei in gradinita. Plus ca anul asta nu stie nimeni nimic, adica sunt toti foarte bulversati de introducerea noului sistem ( asta catareste cel mai greu).
Ideea e, ca pe mine asta ma termina, ca va fi un an mort pentru copil, insa nu va fi.
Asta este, sper s anu regret decizia.
Lumea mea
acs spune:
De cateva luni subiectul arzator la noi acasa e "clasa 0" :).
De unde la inceput inclinam in a-l mai tine un an la gradinita, acum balanta e in directia opusa.
Si eu, ca si voi, preferam sa-l inscriu in 2013 direct in clasa I, ceea ce am inteles ca nu se va mai putea in conditiile actuale.
Am intors problema pe toate partile si in cazul nostru balanta inclina catre scoala. Si recunosc ca "graba" pentru mine a fost generata de intrebarile pe care mi le pun: Cat de repede isi va pierde interesul pentru scoala? Va mai avea chef de invatat pe la 18-20 ani?
Recunosc ca vreau sa invete, ca mi se pare foarte important indiferent ce drum va hotari sa urmeze in viata.
Bun: sunt mult mai multe argumente pentru inceperea scolii (important e si ca va fi impreuna cu surorile si cu prietenii din gradinita, la scoala noastra se fac activitati interesante la after school, educatoarea ne "trimite" la scoala si multe altele).
Asa ca voi merge cu el la evaluare si voi incerca sa-l inscriu in clasa 0. Sper sa fie cea mai buna decizie pentru Victor.
Noi, parintii, am inceput scoala inainte de 7 ani si totul a fost perfect, insa si majoritatea colegilor nostri aveau aceeasi varsta. Pe fete am decis sa le dau la scoala dupa 7 ani datorita faptului ca urmau sa se incadreze in media de varsta pe clasa.
Laura13 spune:
so, la noi e cam asa:
clasa 0 se face in aceeasi gradinita unde invata acum Dani, cu 2 educatoare care au dubla specializare si care acum au tot grupa mare. sistemul va fi de a invata prin joaca, se vor face intr-adevar bancutze special adaptate pentru ei, dar nu va fi cu "stai in banca 45 de minute" (cel putin asa mi s-a spus). daca se vrea, copiii vor putea sa si doarma in cadrul aceleasi gradinite (nu stiu inca daca in aceeasi sala, sau se vor muta).
si noi ne-am razgandit (initial optasem pentru a-l tine inca un an la grupa mare), dar am vb cu educatoarea si viitoarea invatatoare. amandoua m-au sfatuit, dupa cum si cat cunosc ele copilul, sa il dau in clasa 0. eu aveam si optiunea de a repeta grupa mare si din 2013 sa mearga direct in clasa I (asa e la Iasi si la aceasta scoala, cred ca oamenii sunt ceva mai deschisi la minte ca nu am "cotizat" cu nimic), dar am preferat sa faca clasa 0 mai ales ca nu se schimba locatia.
eu zic ca pentru Dani va fi bine asa, nu stiu sigur, pot numai sa sper ca nu fac vreo greseala. eu am inceput scoala la 6 ani si o luna si nu am suferit deloc, nu am fost luata la misto si nici nu am muncit mai mult ca sa ajung la nivelul celorlalti colegi. vom vedea, nu pit decat sa sper ca fac bine.
lizzy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui acs Pe fete am decis sa le dau la scoala dupa 7 ani datorita faptului ca urmau sa se incadreze in media de varsta pe clasa. Manuela, Stefan si cele 3 minuni[/size=1] |
apropos de asta... pe lista vazuta de mine in scoala, cand l-am inscris in 'catalogul' lor temporar - prin decembrie cred, toti cei deja trecuti pe lista pt cl. 0 din toamna 2012 erau cu 8-10 luni mai mari decat M. de unde trag concluzia ca media de varsta la aceasta scoala, la copiii care intra in cl. 0 in toamna asta, nu va fi de sub 6 ani, ci de la 6,5 -7.
si vad in clasa lui I. de acum, el a intrat in cl 1 la fix 7 ani in sept 2011. ca varsta, este printre cei mai mici. fizic insa este dezvoltat peste media statistica a varstei lui.