Retete Montignac

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

albinutzza, eu pap oua fierte cu branza si nu vad de ce sa nu le asociezi ca omleta cu cascaval o recomanda montignac asta.... poate gresesc
stie cineva sa faka supa crema de ciuperci???? bineinteles conform principiilor montignac.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Ba da, si eu stiu ca ai voie ou+branza sau ou+cascaval la aceeasi masa...
Albinutzo, cu ce regim zici ca ai slabit 6kg? Cu acela disociat pe zile? In cat timp?
Cred ca e mai usor de tinut Montignacul...Eu sunt in a 3-a zi si sunt din ce in ce mai incantata...Hai cu noi la "Cum slabim" si "Montignac: ce mancam azi?" de la "Interzis barbatilor"!!!

Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 9 luni) si Ramona (1 an si 8 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Bine v-am regasit fetelor!As vrea sa ma revansez f*ata de voi ,ca trebuie sa recunosc am cam lipsit cu scrisul de pe forum .
Promit sa revin cu multe retete Montignac!
Singura mea rugaminte ar fi :daca exista greseli sau neconcordante cu regimul nostru.
In continuare va scriu cateva din retetele promise!
POFTA BUNA!
Supa pui
Ingrediente:
1 pui sau o gaina , telina , gulii , pastarnac , patrunjel radacina si frunze
Mod de preparare:
Se pune puiel sau gaina bucati la fiert , cand este fiert de jumatate se adauga legumele taiate cubulete .Se lasa la fiert pana e fiarta carnea si legumele , se ia de pe foc si se adauga piper si patrunjel.
In farfurie se va pune 1-2 buc de carne si supa cu legume.E foarte buna!
Spanac scazutIngrediente:
Spanac,oua,smantana ,ulei , lapte,usturoi,ceapa
Mod de preparare:
Spanacul se fierbe apoi se lasa putin la racit si se toaca marunt,
Supa frantuzeasca
Ingrediente:
2-3 fire praz, 2-3 linguri ulei, gulie,2 pahare lapte, patrunjel verde tocat, 100 gr. cascaval.
Mod de preparare
Se curata prazul, se spala, se taie marunt, apoi se inabusa in ulei 2-3 minute. Se stinge cu ½ l lapte. Se adauga sare,guliile date pe razatoarea mica, laptele. Se fierb 10-15 minute, se pune verdeata tocata.
Mod de servire
Se serveste rece, cu cascaval ras deasupra.
Tocana sirbeasca Ingrediente:
1 piept sau o pulpa de pui, 2 buc. rosii mari, 1 buc. ardei gras, o lingura zeama de ceapa, sare, 15 ml ulei, patrunjel verde
Mod de preparare
Se fierbe puiul in apa cu sare, impreuna cu ardeiul gras, rosiile tocate, zeama de ceapa, uleiul. Inainte de a fi fierte complet, se da la cuptor sa scada. Se presara cu patrunjel verde.
Supa de iaurt
Ingrediente:
3 cutii iaurt, 1/2 ceasca lapte, 2 buc. castraveti, sare, 3 linguri ulei, marar
Mod de preparare
Iaurtul se pune intr-un castron si se dilueaza cu laptele. Castravetele taiat in cubulete foarte mici se lasa putin sa se scurga de apa, apoi se pune peste iaurt si se adauga
Mod de servire
Supa se serveste rece, presarata cu marar tocat
Specialitate cu mezeluri si brinza
Ingrediente:
1 cremwurst sau cabanos, 100 gr. kaiser sau bacon, telemea, cascaval, ardei din conserva sau cruzi, bulion sau suc de rosii, ceapa, 1 ou pentru fiecare portie
Mod de preparare
Se pun in cupe rezistente la caldura ceapa, mezelurile, ardeii, se pun la cuptor, si spre sfirsit se adauga bulionul, brinza, cascavalul si oul si se mai coace pina e gata oul
Ardei copti cu sos de rosii
Ingrediente:
10-12 ardei grasi, 1 l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar(facultativ)
Mod de preparare
Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 min. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sint prea acre, se pune o lingurita de zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.
Mod de servire
Se servesc foarte reci, ca salata la orice fel de friptura sau snitel. Se pot servi si ca aperitiv cu piine.
Sper sa gasiti aceste retete pe placul vostru , daca nu asteptati ca revin cu multe alte retete delicioase!



Ione`
www.saracut.go.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

LauraT Da, am slabit cu cel disociat. Intr-adevar este mai greu, pt ca ti se scarbeste de aceasi mancare, dar am tinut o saptamana, si acum sunt la Montignac. Si sunt super incantata. Am slabit deja 2kg de cand l-am inceput. Azi este a 3 a zi. E mult mai usor , pt ca mancarea este mai diversificata. Eu merg si la sala, este adevarat, dar numai de 2 ori/saptamana. Dar ma simt excelent. Si recomand acest regim la toata lumea.
pe toate si bafta

Albinutzza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Piept de curcan la gratar cu legume
Am facut astazi si mi-a placut ce-a iesit.

Ingrediente:
piept de curcan, ardei gras (congelat, amestec la punga, verde, rosu si galben), rosii/suc de rosii/pasta de rosii, fasole verde, masline verzi, sare, piper, boia iute/ardei iute, busuioc, usturoi

Pieptul de curcan de frige pe gratar.
Intr-o tigaie se caleste putin amestecul de ardei gras (taiat fideluta), se adauga sucul de rosii, maslinele taiate feliute, condimetele (mai putin usturoiul) si se mai lasa sa fiarba. Se adauga falosea verde fiarta deja si se mai lasa putin pe foc, apoi se aduga usturoiul pisat si se mai lasa max. 1 minut. Gata!
Se serveste ca garnitura la curcan. Iese destul de picanta, dar mie imi place asa.

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Salata de broccoli cu smantana

Ingrediente: broccoli, jambon afumat/bacon af./sunca af., smantana, usturoi, sare, piper.
Se prajeste mezelul taiat cubulete, apoi se adauga in tigaie buchetelele de broccoli, se calesc putin si se ia tigaia de pe foc. Dupa ce se racoreste se adauga usturoiul pisat, sarea, piperul si smantana si se amesteca bine. Se serveste rece.
Cred ca se poate si cu maioneza, dar n-am avut timp s-o fac.

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Ia uitatzi, fetelor, ce retzeta a postat Adela: Mousse au chocolat
Cred ca poate fi adaptata shi la regimul Monti, inlocuind frishca cu smintina Danone 20% shi zaharul cu indulcitor sintetic.
"Dulcele" asta poate fi incadrat la "Lipidice" shi poate fi consumat in faza II, ocazional, nu zilnic (abatere mica)

1 ciocolata amaruie,
1 ceasca frisca,
2 linguri rom,
4 albusuri si
1/2 ceasca zahar.

Mod de preparare

Topeste ciocolata, adauga frisca si amesteca pana obtii o crema omogena. Pune si romul si lasa totul sa se raceasca.
Separat, mixeaza bine albusurile cu zaharul apoi adauga crema de ciocolata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

quote:
Originally posted by teo1970

Ia uitatzi, fetelor, ce retzeta a postat Adela: Mousse au chocolat
Cred ca poate fi adaptata shi la regimul Monti, inlocuind frishca cu smintina Danone 20% shi zaharul cu indulcitor sintetic.
"Dulcele" asta poate fi incadrat la "Lipidice" shi poate fi consumat in faza II, ocazional, nu zilnic (abatere mica)

1 ciocolata amaruie,
1 ceasca frisca,
2 linguri rom,
4 albusuri si
1/2 ceasca zahar.

Mod de preparare

Topeste ciocolata, adauga frisca si amesteca pana obtii o crema omogena. Pune si romul si lasa totul sa se raceasca.
Separat, mixeaza bine albusurile cu zaharul apoi adauga crema de ciocolata.





Reteta pe care o fac eu de obicei este Montignac si nu are smintina.
Se exclude zaharul si smintina din cantitaile de maisus.

300g Cicolata amaruie (peste 70% cacao ca sa fie Monty; reteta originala cere 150g ciocolata cu lapte sau alba si 150g ciocolata amaruie) se topeste in bain-marie impreuna cu romul sau un lichor de cafea sau de mandarine (cit mai mult cu atit mai bun).
Separat se bat galbenusurile in bain-marie. Cidn s-au "albit" galbenusurile, se adauga ciocolata topita si se amesteca foarte repede dar nu pe foc. Atentie sa nu se faca cocoloase.
Se adauga peste albusurile batute spuma.
Este un deliciu si nu are nici zahar nici frisca/smintina.

Pofta buna,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Dragele mele, am o reteta taaaare buna de Macrou marinat. Cred ca se potriveste cu regimul vostru, daca nu, o s-o mut la alt subiect.

1-2 kg macrou
3 cesti otet
1 ceasca ulei
1 ceasca vin alb
1 lingurita sare (sau dupa gust)
boabe de piper
foi de dafin

Nu va speriati, vinul nu se consuma, este doar pentru a da gust pestelui.

Deci: se curata pestele de maruntaie, se spala, se taie capul si coada. Restul pestelui se taie in felii de circa 2 cm grosime, care se pun intr-o oala. Se acopera cu apa cat sa-l cuprinda bine, se adauga otetul, vinul, uleiul, sarea, foile de dafin si boabele de piper si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se fierbe 3 ore la foc foarte mic. E bine sa puneti de la inceput destula apa, ca lichidul sa nu scada prea mult (trebuie sa cuprinda pestele tot timpul). Daca mai adaugati apa pe parcurs, nu mai are acelasi gust (se dilueaza prea mult si nu se mai simt destul vinul, otetul...).

Se mananca dupa ce sta la frigider. E foarte gustos. Oasele se dizolva la fiert. Poate manca si restul familiei, nu doar cine e "la regim". In plus, cantitatea va ajunge mai multe zile, nu trebuie sa gatiti zilnic. Si tine mult timp la frigider (nu doar cateva zile, ca restul mancarurilor).

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Chiftele iugoslave:
Ingrediėnte
250 grame carne macinata de vita
250 gram carne macinata de miel (se poate inlocui)
1 catel de usturoi
1/2 lingurita de sare
virf de cutin piper
1 lingura ulei de masline
3 oua
1 iaurt scurs de zar
1 lingura pudra de ardei rosu
Pregatire:
Incalziti cuptorul la 200 ° C
Amestecati cele doua feluri de carne macinata cu usturoiul zdrobit, sarea si piperul si formati o bila de marimea unui ou
Prajiti-le in ulei de masline pina devin maro deschis.
Separati albusurile si galbenusurile oualor
Bateti iaurtul cu galbenusurile
Adaugati un vf de cutit de sare si putin piper
Bateti albusurile tare si amestecati-le cu iaurtul si galbenusurile
Puneti chifletele prajite intr-un vas rezistent la cuptor, adaugati amestecul de iaurt, galbenus si albus si tinetila cuptor pt 20 minute.
Nu le-am incercat inca, dar nu cred ca sint rele, mai ales cu ceva salata pe linga.
Pofta!


si Francesca 1an8 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://www.geocities.com/adrianb74

Mergi la inceput