Retete Montignac

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

uitasem de ciuperci: calite sau la cuptor cu branza sau cascaval, sunt o minune, sau tocanita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Sa va spun ce-am mancat zilele astea.

Salata de ton

O conserva de ton, salata verde, lamaie si ulei de masline. ma gandisem sa pun si rosii, dar am renuntat pentru ca nu-mi plac cu lamaie.

Salata

Rosii, castraveti, ceapa verde, salata verde, branza feta taiata cubulete, un ou fiert taiat cubulete, ulei de masline, sare, piper.
Acum ma gandesc ca ar fi mers si niste masline...

Jambon cu fasole verde

Jambon la gratar.
Garnitura: ceapa calita, fasole verde fiarta, putina apa, marar, vegeta, sare, piper...le-am lasat sa fiarba putin, dupa care am adaugat smantana, si am mai lasat sa dea in cateva clocote.
A fost bun!

Penne din faina integrala cu sosul propus de Monica pt. paste.

Deocamdata cam asta la capitolul "gatit".
Voi ce-ati mai papat?



Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Cu gandul la viitor...
Ce parere aveti de un fel de tzatziki, dar cu iaurt 0% grasimi si cu paine integrala? Ca in rest sunt castraveti, usturoi, marar, sare...pare ok.
Sper ca este permis ca de-abia astept sa-mi fac. Dar, pana atunci, astept pareri!

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Claudia foarte frumos meniul si corect.
Tzatziki eu am mancat dar nu cu paine integrala ci l-am folosit ca sos la un pui la rotisor.Dupa gustul meu, a fost excelent.Si sotului i-a placut si de acum inainte cand fac pui la rotisor nu mai fac mujdei ci tzatziki.

Spor la treaba in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Monica, merci.
Ma bucur ca am papat corect si sper ca am inteles - in sfarsit! - despre ce este vorba!
Daaaaa, daaaaaaa, tzatziki cu puiut!!! . O sa incerc si eu.
L-am folosit si eu ca sos anul trecut de Paste, dar la friptura de miel si mi-a placut.

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Monicaa, fetelor,
Nu am înțeles prea bine din carte dacă ciocolata > 70% cacao (încadrată la “glucide bune”) este permisă în faza I ?

Fetelor, să vă spun ce mai evit eu:
- eu știu că muștarul nu este permis în faza I, din cauza făinii de muștar (deci chiar dacă găsiți muștar fără zahăr, rămîne inconvenientul făinii din boabele de muștar (pag. 82 din carte)
- de asemenea, eu nu mai gătesc cu pastă de tomate (care conține zahăr) - folosesc roșii la cutie, nu mai folosesc nici cuburi de supă, vegeta etc. (conțin amidon, morcovi etc. în cantități mici, dar … puțin cu puțin se adună)
- și în general verific toate etichetele produselor cumpărate – parizerul, unii cremwurști, mezeluri (chiar specialități), conțin amidon, praf de orez! deci sunt interzise, cel puțin în faza I.
- atenție la “polioli” –sorbitol, manitol, xilitol, maltitol, lactitol, polidextroz㠖 numiți și “zahăr fals”, care au un singur avantaj față de zahăr: nu produc carii; în rest … nu ne ajută să slăbim.
- nu mai mănînc nici murături, chiar făcute în casă, pentru că majoritatea rețetelor conțin zahăr sau miere (de ex. la gogoșari).

În faza I mai putem mînca și smîntînă, maioneză (făcută în casă din ulei de măsline și fără muștar), lapte doar degresat (0,1% e cel mai slab pe care l-am găsit în Ro - există și cu 0% ?).

Puteți încerca să mai faceți salata de broccoli postată de simonaM – este excelentă !

Mult succes tuturor!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Multumesc mult de tot! Eu am slabit 14 kg in 2 luni si jumatate cu retetele din Faza I, probabil ca mai slabeam vreo 4 daca nu trisam cite putin pe ici si colo. Dar am lasat cartea in Romania si acum faceam din amintiri. Inca o data, multumesc!

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Fetele eu am facut ciorba de perisoare,acrita cu zeama de varza,am pus in perisoare doar carne[evident],delicat si putin bulion.Ciorba am facut-o doar cu ceapa,praz,pastirnac si ardei,bineinteles bulionul de rigoare.Perisoarele au iesit un pic cam tari dar eu am bagat in mine la greu.
Am mai facut si ardei umpluti,in care tot asa,am amestecat carnea cu bulion,delicat,1 ou si au iesit foarte buni,cu patrunjel pe deasupra
Azi e zii de post asa ca ma lupt cu portocale dimineta,mere la prinz si cind ajung acasa imi fac ciuperci umplute.
Mai scrieti si voi ce ati mai facut de mincare.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

quote:
Puteți încerca să mai faceți salata de broccoli postată de simonaM – este excelentă !



Unde unde e reteta?? Ca eu sunt nebuna dupa brocolli!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

monica eu am postat reteta...hai ca ti-o scriu eu.iti trebuie cit vrei tu brocoli,pe urma il tai bucatele cit vrei tu de mici +cotorul il cureti si il tai bucatele mici....il pui de pe o zi pe alta cu ceapa rosie taiata foarte marunt(daca nu ai ceapa rosie poti folosi pe asta alba)sa tea la frigider(dar sa o acoperi cu ceva ca daca nu iti miroase tot frigiderul.a doua zi eu pun intro cratita citeva linguri de ulei de masline sau vegetal(de care ai tu)si multa sunca taiata cubulete si putina vegeta.le pui la prajit ,si cind vezi ca prajit sunca cu tot cu ulei torni peste brocoli cu ceapa .daca ai pus prea mult ulei cind ai prajit sunca(eu cind nu aveam sunca taiam crenvussi...ieseau si cu crenvusti buna de tot)atunci poti sa nu il pui tot.dupa e saracit brocoli cu sunca ,ceapa si uleiul,se adauga maioneza....e foarte delicioasa...eu o fac tot mereu...mai mult de sarbatori pt ca e apreciata de toata lumea.sper monica sa intelegi sin cele scrise.mona78

Mergi la inceput