Retete Montignac
Raspunsuri - Pagina 5
Otilia spune:
quote:
Originally posted by monicaa
Sos Rosii pentru spaghete
Faza I
500 g Piure de rosii la conserva
3 cepe mari
2 catei usturoi
20g basilikum uscat sau proaspat
3 linguri ierburi de Provence
150 g iaurt cu 0% grasimi
Ceapa si usturoiul se maruntesc, se pun in paharul de la mixer, se adauga putin apa; cu ajutorul mixerului se face o pasta omogena.la nevoie se mai adauga apa.
Pasta obtinuta se lasa la foc mic intr-o craticioara sau tigaie pana se evapora lichidul.
Se amesteca piureul de rosii, pasta de ceapa si usturoi, condimentele si iaurtul.
Se lasa la foc mic 30 minute.
Tip: daca nu gasiti iaurt cu 0% grasimi se poate face si fara.Iese foarte buna.
Se pot inlocui ierburile de Provance cu patrunjel.
Pofta Buna
Monica, am facut aseara spaghete dupa reteta ta... Nu am putut sa le maninc, ceapa le-a dat o amareala oribila!!! Am aruncat sosul... Nici sotul meu nu a apreciat. Tie nu-ti iese amar sosul asta?
Otilia&LaAdelita
monicaa spune:
SimonaM multumesc frumos de reteta.Am sa incerc in week-end.Pare delicioasa, dar mi-e teama sa nu fie cam grasa dupa gustul meu.Si ulei si maioneza...dar vad eu cum iese si iti spun.
Otilia mie imi iese foarte bun sosul.Pun mai putine mirodenii decat in reteta si completez cu patrunjel.Noua ne place tare mult.Nu stiu cum sa explic fenomenul cu amareala.Poate doar de la oxidare, cand se paseaza ceapa.Alta idee nu am.
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by monicaa
SimonaM multumesc frumos de reteta.Am sa incerc in week-end.Pare delicioasa, dar mi-e teama sa nu fie cam grasa dupa gustul meu.Si ulei si maioneza...dar vad eu cum iese si iti spun.
Monica, Mona a uitat sa-tzi spuna: sunca sa fie afumata, ceapa din belshug, iar la maioneza, daca vrei, potzi pune si o lingura de smintina.
Eu am facut salata cu ceapa alba, brocolli congelat (nu am gasit proaspat) iar ulei la prajit am pus putzin (mai mult cit am uns tigaia, ca sunca oricum este preparata, n-o prajesti mult), maioneza nu intra prea multa (eu i-am pus si smintina!), asa ca nu-tzi face probleme ca nu e prea grasa!
Oricum, tu fa-o si ne zici dupa cum a fost !
monicaa spune:
Teo multumesc frumos pentru lamuriri.La sunca oricum luam ceva afumat ca merge mai bine cu ceapa.La maioneza cred ca renunt ca mie nu prea imi place.De obicei fac dressingul la salate din iaurt degresat.
Apropo de a fi atente la ce cumparam.Cred ca nu exista produs in supermarketul de langa mine pe care sa nu il fi etichetat.Si majoritatea contin zahar.Chiar si o amarata conserva de peste sau o supa.Eu mustar mai folosesc.Am retete Montignac la care se pune putin mustar.Normal ca e fara zahar.Si in tara am gasit, se numeste Dijon.
Kehleyr spune:
Iaca ma bag si eu ca musca in lapte ca abia am inceput sa tin regimul...
Eu am facut o salata astfel: salata verde + ceapa + ardei gras + piept de pui la gratar taiat fasiute + branza telemea.
Mie mi s-a parut delicioasa, sper sa nu fi incalcat vreo regula...
teo1970 spune:
shi eu am gasit Dijon, dar cu zahar in el
oricum, problema mushtarului este faina din boabe
Monica, eu zic sa nu strici salata de brocolli cu iaurtul, mai bine incearca sa amesteci un pic (1/2) cu maioneza si restul cu iaurt, ca sa potzi face comparatzie.
simonaM spune:
quote:Monica, Mona a uitat sa-tzi spuna: sunca sa fie afumata, ceapa din belshug, iar la maioneza, daca vrei, potzi pune si o lingura de smintina.Eu am facut salata cu ceapa alba, brocolli congelat (nu am gasit proaspat) iar ulei la prajit am pus putzin (mai mult cit am uns tigaia, ca sunca oricum este preparata, n-o prajesti mult), maioneza nu intra prea multa (eu i-am pus si smintina!), asa ca nu-tzi face probleme ca nu e prea grasa! Oricum, tu fa-o si ne zici dupa cum a fost ! teo multumesc mult...uita ca am uitat sa scriu de sunca afumata....dar eu nu intodeauna fac cu afumata pt ca este cite o data ca fac cu crnvusti si nu sunt afumati....dat tot buna este de iti vine sa o maninci pe toata...a si de smintinica am uitat.imi pare bine ca ti-a placut...si musafiri mei sunt incintati de salata de brocoli.mona78
Originally posted by teo1970
[quote]Originally posted by monicaa
SimonaM multumesc frumos de reteta.Am sa incerc in week-end.Pare delicioasa, dar mi-e teama sa nu fie cam grasa dupa gustul meu.Si ulei si maioneza...dar vad eu cum iese si iti spun.
teo1970 spune:
SUPA DE GULII (rețetă de bază de la valentinag și adaptată de mine după Sanda Marin)
Am tăiat ceapa mărunt și am călit-o puțin în ulei (de măsline ) sau unt (zice S.M.),
după care am adaugat țelină dată pe răzătoarea mare (sau tocată cu ajutorul robotului/ tăiată, cum vreți voi) și le-am mai lăsat cîteva minute
sau rădăcină de pătrunjel (S.M.)
Am pus apoi apă (cam o cană mare) și cîteva cuburi de concentrat de pui/ găină și le-am mai lăsat la înăbușit (ca timp nu știu să vă zic pînă au fost aproape fierte).
Guliile (albe) le-am dat pe răzătoarea mare (din comoditate/ S.M. zice să le tai cubulețe), le-am pus la fiert în supă, am adăugat apă (la inspirație eu am făcut supa mai deasă) și le-am mai lăsat vreo 15 min. cred (fierb repede)
După ce supa a fost gata am lăsat-o la răcit și am dres-o cu 1 ou și am adăugat pătrunjel frunze.
La masă am pus în ea smîntînă.
A ieșit foarte bună!
Poftă bună!
monicaa spune:
Fetelor tocmai am terminat de mancat salata de brocolli.
EXCELENTA!!!! vot unanim ..si de la sotul meu.Si am facut numai cu maioneza si smantana.Nu am zapacit-o cu iaurt.
simonaM spune:
eu niciodata nu am facut-o cu iaurt...am vrut sa nu ii stric gustul....si eu azi am facut-o astept ca miine sa ii pun maioneza si so papamimi pare bine fetelor ca va placut.mona78