Studiu: mamele de vina pentru sexismul baietilor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deborah77

Cred ca discutia asta nu prea isi are rostul pentru generatiile actuale. Ca or mai fi familii mai patriarhale pe la tara, nu zic. Dar in mediul nostru urban, unde si mama si tata muncesc, nu cred ca imprimam fortat un model gresit copiilor daca ei vad ca mama face o omleta dimineata si tata repara robinetul de la baie. Si n-o sa fac ever invers doar ca sa-mi invat baiatul egalitatea intre sexe. Si din comoditate, ca sincer mi se pare mai complicata treaba cu robinetul :). In familiile din jurul meu vad cum parintii se ocupa in mod egal de copii, chiar daca sarcinile specifice inca se mai impart in mod "traditional". Lumea s-a schimbat, si se schimba in continuare, dar n-as vrea s-o faca intr-o directie gresita. Nu imi doresc, si cred ca nici voi, ca generatia viitoare sa fie una de androgini.

Deborah, nu e vorba de a face invers. Eu consider ca si un baiat trebuie sa stie sa schimbe un robinet dar si sa faca o omleta, iar o fetita sa faca o omleta dar si sa schimbe un robinet (ca sa folosesc exemplele date de tine).

As dori ca baiatul meu de ex sa stie sa faca mincaruri simple cind va fi "mare", sa-si spele rufele etc, fara sa aiba nevoie sa se insoare ca sa-i faca cineva menajul . Iar fetita mea la fel, sa poata sa-si schimbe singura camera de la bicicleta, fara sa se roage de un baiat

Eu stiu sa fac de toate, adica nu ma dau in laturi nici de la a face gauri cu bormasina si nici de la a schimba uleiul la masina, si nu ma consider mai putin femeie pentru asta, din contra. Stiu si sa ma fardez si stiu sa ma imbrac cu o rochie, dar refuz sa fiu considerata sexul "slab". Eu si sotul meu sintem egali in drepturi, iar sarcinile in casa se impart in functie de aptitudini si nu de "roluri".

Mergi la inceput