Clubul "babelor" FIV-oase
Raspunsuri - Pagina 6
cybele spune:
sunshine, pt endo iti pot da tratamentul lui avalon
eu la ultimul FIV am avut closty in schema si cu laptisor de matca + crestisoara m-am dres destul de bine, aveam 10.5 endo inainte de punctie; din pacate nu am avut ce transfera, dar remediul a functionat
asadar, de la avalon citire
tot ce te pot sfatui legat de endometru, caci intr-adevar este destul de mult afectat de comifen, sa iei inca din prima zi de stimulare laptisor de matca 3/zi (fie royal jelly de la forever living, fie fiole liofilizate de la apicola) pe care sa le tii sub limba pana se topesc. Apoi cam din ziua 3 de stimulare sa iei cate o fiola de tonotil, asta e bun si pentru sot sa ia concomitent cu tine tot de cand incepi tu sa iei cate o fiola. Dupa punctie, daca faci progesteron injectabil sa iei cate o pastila de estrofem in ziua cu injectia de progesteron. Cu laptisorul de matca continui pana la test. Daca gasesti cumva maca de la innovatics sa iei cate 3 pastile pe zi din prima zi de stimulare pana la punctie, este extraordinara pentru endometru. De asemenea sa bei ceai de cretisoara cate 1 litru pe zi din prima zi de stimulare pana la test, este nemaipomenit.
sunshine4ever spune:
Cybele multumesc frumos
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi
many_bani spune:
Fetelor si eu am avut probleme cu endomedrul la toate FIV-urile si crioET, dar am obtinut sarcina. Am baut si eu ceai de cretisoara si cred ca a fost ok, imi faceam de acasa cate o sticla si toata ziua tocaiam la ea la birou.
Cat despre cat de avansata este sarcina si riscul de a o pierde, nu stiu ce sa zic, eu am pierdut si cand avea10 sapt.dar si la 13+ cand de fapt am mers cu rezultatele de la DT si am zis ca sa vedem ce face si micutul, am zis ca nu se mai poate intampla nimic rau si totusi.....cand am facut 14 m-a chiuretat. Il am pe Vlad si am crezut ca voi trece mai usor, dar nu a fost deloc asa, cred ca am suferit cel mai mult, fiecare a luat o bucatica din mine, dar cu incredere mai fac o incercare, ultima. Probabil ca in Martie voi face crioET mai avem 4 embrioni criogenati, imi este frica dar dorinta este prea mare ca sa las frica sa domine. Si cand am facut crioET in urma careia am obinut sarcina cu Vlad, nu am dat nici o sansa, asa ca la 2 zile dupa beta aveam programare la Dracea, unde am sunat cu lacrimi in ochi si am anulat programare, tare imi era frica sa nu ma trezesc din vis si mult nu a durat, nici macar o sapt.si a inceput cosmarul sangerarilor, apoi am ramas in concediu de risc maternal. Acum cand ma supar pe el, imi aduc aminte lupta pe care am dus-o ptr.al tine in brate si ma cert ca m-am suparat pe el.
M#259; bucur ca in ciuda greutatilor, dezamagirilor, desnadejdiilor, continuati lupta si asa cum am zis si eu cu voi. Deci din ian.incep si eu cu ceaiul de cretisoara, sa pregatesc terenul
smaick spune:
buna fetele
aristica ai avut o idee geniala cu acest subiect; au aparut fete "veterane" de care nu am mai citit nimic de mult timp..
cybele spune:
many_bani-sa fie cu noroc incercarea din martie, ma bucur ca nu lasi frica sa domine!
si eu am din perioada sarcinii doua sentimente, mixate: unul de maxima fericire, si unul de teama impinsa pana la disperare, de frica sa nu se intample cumva ceva rau.
data viitoare nu vreau sa mai las teama sa puna stapanire pe mine, va fi greu avand in vedere antecedentele, hormonii & co dar...
zi-ne cum bei ceaiul de cretisoara de pregatire? tot asa in cantitati mari? pe toata perioada lunii?
Teli spune:
Buna seara,
voi poate nu ma stiti dar eu cred ca fac parte clar din Club.
Varsta am suficienta , fivuri deasemenea =9 ,sarcini pierdute in urma lor = 2 la 6 si 18 saptamani si cu toate astea vreu sa merg inainte pana voi reusi sa am bebele in brate.
La anul ma voi plimba la ISIDA Kiev pentru FIV , nu am stabilit inca daca va fi cu ovocitele mele sau donate , vor hotari medicii ,suntem deja in tratative.
Forumul asta a fost pentru mine cel mai bun pshiholog si credeti-ma ca am avut nevoie de multe ori macar sa citesc ca altcineva trece prin ce trec eu si se ridica sa mearga mai departe.
Sa ne ajute Dumnezeu pe toate sa ne realizam visul , trebuie sa fim puternice!
many_bani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cybele zi-ne cum bei ceaiul de cretisoara de pregatire? tot asa in cantitati mari? pe toata perioada lunii? |
Ceaiul de cretisoara eu l-am consumat mereu cu 1-2 luni inainte de inceperea tratamentului, pe perioada tratamentului nu am mai luat nimic altceva decat ceea ce a spus dr. Am o cana de ceai de 1l ca cea de cafetiera in care pun un dozator de ceai(acela banal de Ikea) cu cretisoara si pun capacul, nu las mai mult de 5 min. Beau dimineata acasa o cana, la birou o sticla de 0.5l si seara inca o cana. Inainte de inceperea tratamentului, odata cu ceaiul de cretisoara eu am mai luat si suc de orz verde de la Biovital, nu musai ptr. FIV ci ptr.intreg organismul. Din pacate Biovital nu mai produce tablete ci numai pulbere si este cam scarboasa de inghitit. Si acum vreau sa fac la fel, din ian. ceai de cretisoara + suc de orz verde+vitamax(10 tb.-1 la 2 zile, si 5 tb zilnic). Nu zic ca este cheia succesului, dar la mine a functionat si am obt. de fiecare data sarcina, fie FIV, fie crioET, ca nu a fost pana la capat, este alta poveste.
aristica spune:
ma bucur ca va place topicul asta
sunshine nu, eu nu ziceam sa iei atat de mult cyclo-progynova, ci sa incerci ceva adiacent, gen maca.
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
smaick spune:
buna fetele
in ceea ce priveste endometrul am vazut ca va confruntati cu problema grosimii. eu am alta problema: este ok in grosime dar nu are structura trilaminara.
care va-ti mai lovit de problema asta?
ms
aristica spune:
smaik citeste despre perfuzia cu neupogen . Eu abia am aflat despre ea de la o fata draga si n-am apucat sa citesc. De fapt, pana prin ianurie, nici nu o s-o fac, dar sper sa te ajute.
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"